To jest widok strony w wersji do druku
-
Tesla jest może i interesująca, aczkolwiek w środku jakościowo jakby, no.. Słaba. Ale idzie, bo jest - jakby nie patrzeć - innowacyjna.
Aczkolwiek nie, nie muszę patrzeć na cokolwiek innego, by poczuć się lepiej. Mam własne zabawki, z czasów kiedy to samochody były solidne i ciekawe. :D
-
Cytat:
Napisał
VanillaSky
Załącznik 35219
Odnośnie narzekania na Fiata, spasowanie nowej Fiesty wczoraj przyuważyłem, tu w egzemplarzu na rynek Belgijski.
Normalny uzytkownik nie zwraca uwagi na takie pierdoly, kazdego dnia wsiada do auta i jedzie tam gdzie chce. Nie łazi w kolo samochodu i nie szuka do czego sie dzisiaj przy*ebać aby na forum skrobnąć ;)
-
Nie uważasz, że to trochę chu***o jak za Twoje mniej lub bardziej ciężko zarobione pieniądze dostajesz np. Porysowany nowy telefon, źle spasowane drzwi w aucie, monitor z padnięty pixelem? Po to płacę za nowe, żeby mieć w stanie idealnym.
-
W obecnych czasach nic nie jest idealne . Co do zle spasowanych drzwi, jezeli to roznica kilku mm i nie przeszkadza w uzytkowaniu / nie niszczy innych elementow to warto ponosić ryzyko zjeba*ia tego przez aso? Chcesz perfekcyjnie zlozone auto? Zrob to sam
https://www.caterhamcars.com/en/models/assembly
:D
Zreszta zapytaj ile osob odbieralo auto z salonu i sprawdzalo miernikiem lakieru . Kilka % ze wszystkich kupujacych. Ludzie bardziej licza na to ze nowe sie nie zepsuje tak szybko i nie patrza ze czesc lampy jest wyzej o 3mm od drugiej .
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
W obecnych czasach nic nie jest idealne
To nie znaczy że musimy się z tym godzić. Poza tym wspomniany tutaj ford produkuje takie DZIADOSTWO że przebija wszystkie inne auta na literę F razem wzięte. Co prawda jeżdżę Bravo, ale gdybym miał go teraz zmienić to z dwojga złego wolałbym Tipo niż np Fiestę czy Focusa.
-
Oczywiscie ze nie musimy sie z tym godzic ,mnie tez to wkurza ale jedna jaskolka wiosny nie czyni.
-
Panowie z tym spasowaniem elementów karoserii to tak jak mówicie, wystarczy spojrzeć przykładowo na Megane IV i spasowanie tylnej klapy. Osobiście i tak mam końcówkę gwarancji, nie mam przekonania do ASO i jak mi się coś nie podoba to sam reguluje.
-
co do nowego focusa jak widzę z tyłu to mam nieodparte wrażenie że zerżnięte z fiata
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Zreszta zapytaj ile osob odbieralo auto z salonu i sprawdzalo miernikiem lakieru . Kilka % ze wszystkich kupujacych.
ZAWSZE odbieramy auto z rzeczoznawcą. Jeszcze 10 lat temu kosztowało to sporo. Dzisiaj z 200-300 zł. W perspektywie zaoszczędzonych pieniędzy są to grosze. I nie chodzi o miernik. Jak się taki naodbiera aut to wie gdzie spojrzeć (braki, spasowanie elementów, pierwsze oznaki korozji, uszkodzenia transportowe, wady fabryczne(produkcyjne), modyfikacje dokładane u dealera itd. itp.)
Tak samo z odbiorem mieszkań czy domów. Inwestujemy 200-500 tyś. pln, a szkoda cymbałom zapłacić 500-1000 zł specjaliście żeby mieć spokój przed obiorem. A potem pretensje do całego świata.
To, że większość coś robi - nie jest wyznacznikiem tego, że to dobrze.
-
Auto nowe z salonu odbierac z rzeczoznawca - to juz jest kosmos dla wiekszosci ludzi. Powiedz to zwyklemu kowalskiemu , to sie w glowe popuka. Tak samo sie pukali gdy mowilem ze z miernikiem bede odbierac.
Teraz z dugiej strony, skoro cos jest nowo to nie powinno byc takiej potrzeby
-
Nie wiem czy tylko ja nie potrafię zamknąć bagażnika, ale zaczyna mnie to drażnić - zamykam klapę normalnie i w około 1 przypadku na 3 środkowy wyswietlacz informuje mnie o otwartym bagażniku. Trzeba tą klapą napier*** mocniej niż w innych samochodach? :p
-
Cytat:
Napisał
kartonik
W moim T-Jetie jest ten kaganiec założony.
U mnie sprawdziłem i jest limit na 4k obrotów..
-
Halooo Fiat Prime !!!!
Tego swojego Tipka na którego tak nadawałeś też odbierałeś z rzeczoznawcą? (He he he)
-
Cytat:
Napisał
Gellenort
Trzeba tą klapą napier*** mocniej niż w innych samochodach? :p
Odbijaki na klapie dokręć o pół obrotu.
-
U mnie w 1.4tjet kaganiec 4krpm jest tylko na 1 biegu jak jest załączony, na tzw. "luzie" kręci się do odcięcia.