Już Cie chłopie lubię ;-)
To jest widok strony w wersji do druku
A nie z Anglii, cały czas myślałem, że tam ją kupowałeś:PP
---------- Post dodany o 21:54 ---------- Poprzedni post dodany był o 21:53 ----------
Przyszły dziś amorki i odboje;-)
Są już też łożyska, mechanik dogadany, teraz tylko żeby jeszcze springi doszły.
Na zlot przyjadę chyba jeszcze na zimówkach :D bo nie mam jeszcze alu, a nie chce zakładać na chwilę letnich.
Nie mam czasu dwa tygodnie w morzy przed zlotem wracam 28 ....
Marianna od wczoraj u mechnika, nie przyszły jeszcze sprężyny więc jestem zły:/ facet przysłał nie te poduszki stabilizatora więc nie jestem pocieszony. Nie wiem czy do zloty wszystko będzie ogarnięte.
Mi mówią że rdza mi auto zjada, uszczelka pod pokrywą zaworów cieknie, za nisko schodzą obroty.. Można by tak wymieniać ;P
Trochę się boje konfrontacji z Waszymi fiatami ale co tam - jadę :P
Spoko,ja już wiem że wszystkiego raczej nie dam rady zrobić. Doszło jeszcze:
napinacz paska roboczego,
Rolki,
koło na wale z tłumikiem drgań,
końcówka drążka.
No i najlepsze, wyciek z pompy wspomagania :-\ więc mały klops. (wyciek nie jest taki wielki więc poszukuje używki w dobrej cenie, bo regenerowane za 700 zł ori.) Mam nadzieję że to ogarnę. Mam mechanika teraz, który 20 lat w Aso Fiata pracuje. Niesamowicie ogarnięty. Niestety ale już 3 tys nie moje,a gdzie alu i reszta
Nie uda mi sie zrobić przed zlotem:
Obniżyć (sprężyny dojdą za późno)
Wymienić amorki kpl. z całym osprzętem.
Kupić Alu (mam nadzieję, że pompa nie pochłonie wszystkich oszczędności)
Wymienić poduszki/tuleje stabilizatora,
Poduszki pod silnikiem i skrzynią,
Tuleje/poduszki belki.
No i może jakiś Hid, 4300k i jeszcze kilka innych o których nie mówię bo zapeszę.
Jutro jak wrócę z pracy i uda mi się ogarnąć to odbiorę auto.
W weekend w pracy ale za to od 1-7 na 99% wolne, w końcu odpocznę.
Większość rzeczy mam, już bądź są w drodze.
Teraz trochę czasu i będzie składać.
Jeśli chodzi zlot, to jak napisał Paweł, ważne są ludziska a nie auta. Auta nas przytaszczą tylko.
No i dziś wysłali do mnie sprężyny :p więc albo jutro albo w poniedziałek będą.
Dziś odebrałem padakę:
Wymienione przy 212kkm:
- Rozrząd kpl Ruvilli i pompa wody Ruvilli pasek Conti,
- Napinacz paska roboczego SKF,
- Rolka paska roboczego SKF,
- Koło na wale korbowym z tłumikiem drgań
- Usunięto małe pocenie na pompie CR, wężyk się poluzował.
- Wymieniona końcówka drążka kierowniczego prawa Delphi.
Z racji tego, że w weekend pracuje i mechanika nie będzie to nie będziemy dłubać.
Wiec
Za dwa tygodnie:
- Springi Sparco - 30mm
- Amorki KYB kpl, plus cały osprzęt.
- Poduszki amorków,
- Prawdopodobnie Światła do Jazdy dziennej,
- Tuleje stabilizatora z poliuretanu (120 zł ...) żółte mocniejsze,
- Alusy jak znajdę coś ciekawego
- no i jak pisałem wcześniej w planie małe zmiany w wyglądzie :P
- no i muszę zrobić wtyczkę od halogenów bo mi się nadpaliła, może byrrt na zlocie coś zaradzi w końcu elektryk (żart)
Może coś z mocą będę robił czyli celowanie w 135-140 KM z momentem 280-300 NM, jeśli dam radę uzbierać, bo chciałbym przy tym Dumase wzmocnioną i sprzęgło. Chciałbym to zrobić u Cinka w Gliwicach, ale czy się uda. Na razie to plany więc nic nie obiecuje kiedy to się uda;/
No no, grubo :D
Kurcze Łukasz włożyłeś w autko że hoho a to widać dopiero początek :food: Ja to bym popłynął z finansami przy takim inwestowaniu.Nie źle Panie,nie źle http://autokacik.pl/images/graemlins/lizak.gif
Panie lutownica,cyna,kalafonia i jakieś cążki wejdą do schowka ;-);-)
hehe też odkładałem trochę czasu. Pomału będę pieścić aż się coś upieści;-) zobaczymy co dam radę,bo kasę trzeba układać na inny cel.
Wysłano z GT-I9100 z użyciem Tapatalk
No i są przyszły, muszę sie pochwalić :P
Są ogólnie 4 jakby kto pytał.
Załącznik 3650Załącznik 3651
No ladnie ladnie bierz L4 i zakladaj na zlot ;-)
No, pewnie Manii się spodoba :P
No no ładnie się sprężyny prezentują,ale ładniej by im było w kolorze zielonym http://autokacik.pl/images/graemlins/skromny.gif
W przeciwieństwie do Was ja to bym założył sprężyny które by były bardziej miękkie,bo te są dla mnie za twarde.
Wiesz jak jeżdżę czasem szybciej,to na zakrętach i na autostradzie przy wietrze trochę się giba co mnie irytuje
Wysłano z GT-I9100 z użyciem Tapatalk