To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Mania -
5 załącznik(i)
Dziś z okazji tego,że żonka poszła do pracy ja mogłem przyjechać do garażu to domu rodzinnego i pogrzebać w mani ;-)
Na początek poszedł nowy olej Valvoline 10w-40 Max-Life Diesel.
Nowy korek spustowy w misce olejowej M18 (gwint)
Nowy Filtr Oleju MANN
Nowy Filtr Powietrza Bosch
Spuściłem wodę z filtra paliwa, przy okazji wylało się na mnie trochę ropy :P resztka
Zająłem się wentylatorem
Rozkręciłem trochę, wyczyściłem i złożyłem, co skutkowało naprawą ;)
Załącznik 2231Załącznik 2232Załącznik 2230
Założyłem pokrywę silnika w końcu;/ Zima u Nas przyszła pada konkretnie oraz sypią już solą (Mania cała biała po trasie)
W między czasie podczas jazdy do rodziców wpadło
Załącznik 2233Załącznik 2234
Na przyszły miesiąc będzie trochę wymian, planuje nowe kpl. McPersony przód i tył (może będzie -30/40)
Może będzie zakup już alusi na nowy sezon, do tego myślę nad siedzeniami od Alfy 156 (Kubły recaro)
Montaż modułu Comming & Living Home
Wymiana płynu wspomagania,
Sprawdzenie oleju w skrzyni
Jak w luty starczy pieniążków to będzie jeszcze wymiana kpl. zawieszenia silnika i skrzyni.
-
-
No troszkę się narobiłeś,ale autko się odwdzięczy.
Ja tez miałem wymieniać dzisiaj olej i filtr,ale znajomy mnie prosił żebym mu uruchomił jego E36 :roll: 1.8TDS.Może nie uwierzycie,ale siedziałem z tą Niemiecką precyzją cały dzień aż brakło czasu dla Maryśki.
Olej i filtr zakupiłem oczywiście identyko jak TY :food: Podobno jest dobry.Słyszysz jakąś różnicę w pracy silnika:?:
-
Ciężko powiedzieć, bo te filtry używam od początku, z tym że czasem powietrza używam MANN'a też.
PO założeniu osłony samochód wyciszył się trochę.
Cytat:
Napisał
Zielony
No troszkę się narobiłeś,ale autko się odwdzięczy.
Tomku to dla mnie sama przyjemność ;-) żebym miał więcej czasu dla niej to bym ją pieścił i głaskał. Ostatnie miesiące są naprawdę jakieś zaganiane. Czekam do wiosny może coś ruszy się konkretnego.
Tomek masz 666 postów, a ja 4777 heheh fajnie wygląda.
Twoje 3 trójki i moje 3 siódemki.
-
Cytat:
Napisał
lukq
3 trójki
3 szóstki ;)
lukq głaskaj ją i dbaj, na zlocie zobaczę efekty :D
-
666 bardziej mi się podoba ;)
AVE!!! :tongue
-
2 załącznik(i)
Dziś doszedł do mnie kolejny gift dla mani ;-)
Kupić jeszcze muszę kabel i podłączyć.
Załącznik 2277Załącznik 2278
-
-
Pal licho zmieniarkę, ale tego CD w środku auta to Ci nie wybaczę :P
-
Jak będę sprzedawał kiedyś Manię i będziesz miał jeszcze braviszona to Ci odsprzedam, albo się zamienię na ori ;-) Żebyś mi wybaczył.
-
Hehe spoko ;) Trzymają się te radyjka w cenie tak więc nie myślę nawet o kupnie.. W sumie to pewnie nie wiele bym z tego CD kożystał.. Z rana jak jadę do pracy to taki nieprzytomny jestem to wolę, żeby do mnie ktoś gadał (radio), wracając z pracy też jestem ciekawy co tam gadają w radiu bo w pracy siedzę w ciszy.. Mam adapter z kasety na Jack'a a też nie korzystam, mimo, że telefon zawsze mam na wierzchu w aucie ;)
-
Po długich rozmowach z Kinią stwierdziliśmy, że Mania będzie na sprzedaż niebawem.
Trochę muszę jeszcze dozbierać i kupujemy Stilo.
-
-
-
No to pokazałeś teraz :grrrr:
Masz już jakąś konkretną sztukę na oku :?:
Nie wiem czy Sobie zdajesz sprawę,ale kupno zadbanego auta choć w połowie tak jak Twoje obecne,graniczy z cudem :!: Kolega nie dawno sprzedał też dobrze utrzymaną maryśke i teraz załamuje ręce.Czym więcej ogląda tym większe padliny.
Obyś nie żałował :!: