Przy zamianie kół looknąłem na przednie klocki i nie jest źle...trochę się jeszcze pojeździ,pomiar suwmiarką pokazał 8mm okładziny ciernej...przebieg dobija do 30 tkm...70% po mieście:
Załącznik 39264
To jest widok strony w wersji do druku
Przy zamianie kół looknąłem na przednie klocki i nie jest źle...trochę się jeszcze pojeździ,pomiar suwmiarką pokazał 8mm okładziny ciernej...przebieg dobija do 30 tkm...70% po mieście:
Załącznik 39264
Wymieniał ktoś ostatnio klocki w ASO? Jak z cenami teraz u nich?
Zadzwoń do swojego ASO i zapytaj. Przecież każde ASO po swojemu robi i po swojemu liczy :|
Cześć Może macie doswiadczenia z klockami hamulcowymi ceramicznymi w Tipku ? Jakie kupić itp ?
A są już takie w ofercie do tipo?
Są dostępne:
Znalezione na necie https://ricambi.pl/ceramiczne-klocki...ium-p-439.html
I jak znam życie to są to mniejsze klocki i mi nie podejdą... brakuje mi tam info o wymiarach tych klocków...
72 tyś - wymienione klocki na ate 13.0460-5679.2 - pasują na pewno do sedana 1,4 95, gdyby ktoś szukał. Od paru lat zakładam do wszystkich swoich samochodów i polecam. Dorzucam fragment katalogu ate dotyczącą naszego modelu.
Załącznik 39742
W Tipo mamy jakiś czujnik zużycia przednich klocków hamulcowych?
Ostatnio u siebie wymieniałem i nie ma żadnego czujnika. Są jedynie blaszki akustyczne.
Te blaszki to właśnie ten czujnik, bardziej proteza czujnika ale zawsze coś :-)
No właśnie ... odnośnie klocków. Wczoraj sprawdzałem ich grubość i na przejechane 80 tysi mam jeszcze ok 2 do 3mm grubości okładziny. Zastanawiam się jak to ja jeżdżę że inni już dawno tarcze i klocki zmienili, a ja dalej się bujam na oryginalnym komplecie.....
Ja miałem lekkie bicie na tarczach OEM stąd wymiana, klocki też jeszcze były więc na pierwszy montaż jakoś hamulców jest nie najgorsza
Mi tez się oryginalne zwichrowalyâŚ