Wychodzi na to, że łączniki stabilizatora, to jedyna bolączka tego modelu, która dopada każdego ;)
To jest widok strony w wersji do druku
Wychodzi na to, że łączniki stabilizatora, to jedyna bolączka tego modelu, która dopada każdego ;)
U mnie w kwietniu 2019 łączniki wymienione na Meyle HD i
ostatnio od kilku dni słyszę nieraz puknięcie od strony pasażera, jak przejeżdżam przez leżącego policjanta, albo zjadę z krawężnika.
Puknięcie takie metaliczne, jakby blacha waliła o blachę, Nie stuka jak ruszam autem, nie stuka przy ruszaniu kierownica. Nie puka zawsze, ale od czasu do czasu.
Także jeśli to łączniki to te meyle HD wytrzymały prawie 3 lata jakieś 40 tys km.
Potwierdzam Meyle HD wytrzymaly u mnie podobny przebieg, czasem slysze juz puknięcie. Na wiosne wsadze JGRy
U mnie również zaczęło stukać, dokładnie tak jak u Ciebie po ok 40 tys km i 3 latach. Oczywiście założone były Mayle HD. Trochę krótko wytrzymały jak na 4 letnią gwarancję producenta.
Wygląda na to że zawieszenie jest tak zestrojone że to najwięcej dostaje po du..e - oby tylko to.
U mnie równo po 31.000 km, gwarancja kończy się w połowie lutego - zrobią w ramach gwarancji?
Czy jest to wielki trud wymienić samemu? Nie moge zdecydować czy jechać do serwisu czy probować samemu. Bo to juz chyba 4 wymiana lacznika w moim Tipo. Wcześniej auta sam nie naprawialem....
Podnosisz samochód, sciagasz koło, okrecasz 2nakretki, przykręcasz dwie nakrętki, zakładasz kolo, opuszczasz samochod
Czyli trzeba podnieść przód obie strony i po kłopocie :-)
Wymienili ale czekałem na to ponad 2h, to by się nadawało do księgi rekordów. Szkoda czasu, lepiej załatwić temat samemu.
Gwarancja na wymienione laczniki 12 miesięcy
Padają wszystkie - nawet tych "lepszych" firm. Mayle HD też wytrzymują 40k km, a niby 4 lata gwarancji.
Jeżeli w zawieszeniu będą padały tylko łączniki, to jak dla mnie może być. Robota prosta, a koszt żaden.
U mnie Lamfordery 5kkm i już zaczynają pukać, więc jakby coś to nie polecam.
Może zadaje głupie pytanie ;) czy śruby łączników przykręca się jakimś konkretnym momentem?