To jest widok strony w wersji do druku
-
Właśnie doznałem szoku. Ponieważ minął miesiąc odkąd złożyłem zamówienie na Tipo SW, postanowiłem zadzwonić do salonu i dopytać czy coś wiadomo o statusie produkcji. Okazało się, że data produkcji ustalona jest na...uwaga... 44 tydzień. Jakby nie patrzeć jest to listopad, do tego transport i inne duperele. Wychodzi że zamówiłem na początku czerwca, a samochód będę miał w grudniu, czyli jak będą wyprzedawać rocznik? Na umowie mam przybliżony termin odbioru sierpień/wrzesień. Nie zamawiałem żadnych udziwnień, goła wersja Lounge LPG i do tego przyciemniane szyby i Android Auto. Podobno, że czas może się drastycznie zmienić.
-
Otasz- witaj w klubie- mi wyszło 5 miesięcy czekania. Jeśli płaciłeś zaliczkę - a odbiór będzie w okolicach grudnia to sprawdź wyprzedaż i porównaj ile zaoszczędzisz - jak się opłaca to "skasuj zamówienie" i po sprawie.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Cytat:
Napisał
rafal.benitez
Otasz- witaj w klubie- mi wyszło 5 miesięcy czekania. Jeśli płaciłeś zaliczkę - a odbiór będzie w okolicach grudnia to sprawdź wyprzedaż i porównaj ile zaoszczędzisz - jak się opłaca to "skasuj zamówienie" i po sprawie.
A kiedy składałeś zamówienie i jaki miał być termin realizacji? Wpłacałem zaliczkę, rozumiem że jak teraz to anuluje to ją stracę? Sugerujesz, żeby czekać aż pojawią się wyprzedaże rocznika? Tylko na wyprzedaży, jak rozumiem, bierze się to co jest dostępne?
-
Tipo SW czas oczekiwania
Cytat:
Napisał
otasz
A kiedy składałeś zamówienie i jaki miał być termin realizacji? Wpłacałem zaliczkę, rozumiem że jak teraz to anuluje to ją stracę? Sugerujesz, żeby czekać aż pojawią się wyprzedaże rocznika? Tylko na wyprzedaży, jak rozumiem, bierze się to co jest dostępne?
Ja broń Boże nic nie sugeruje ;) - taka opcja tylko. Jak zaliczkę to ci wszystko oddadzą. Zamawiałem 17 maj a termin jest "ruchomy" tzn w mailu było ze wrzesień produkcja ale termin może ulec przesunięciu - teraz nie wiem czy chodziło o przesunięcie do tylu czy do przodu ;). Na wyprzedaży bierzesz co jest ;)
Dla mnie rocznik nie ma dużego znaczenia - bardziej wyposażenie : odcinek lędźwiowy i inne dodatki. Do szczęścia brakuje mi tylko automatycznej skrzyni w 1.4 T-Jet 120 KM z fabrycznym LPG ;)
-
Teraz się zastanawiam, czy sprzedawca nie wiedział o tym terminie od początku, bo jak czytam na forum, każdy zna termin produkcji po tygodniu-dwóch od zamówienia, a u mnie po trzech nic nie było wiadomo. Dopiero jak sprzedawca poszedł na urlop, to dowiedziałem się tego od osoby, która go zastępuje.
Najgorsze jest to, że tu nie chodzi o mój kaprys, bo chcę szybko i już, tylko nie mam już czym jeździć, moje Punto może paść w każdej chwili. Jakbym wiedział, ze takie są terminy to szukałbym czegoś innego. Ale nic teraz przemawiają przeze mnie emocje, poczekam aż koleś wróci z urlopu podpytam co i jak i w razie czego wtedy zrezygnuję, nie kupie "rocznego" samochodu w "katalogowej" cenie, a wyprzedaż mnie średnio interesuje, bo po to biorę nowy, żeby mieć to co chcę, a nie to co jest.
Chyba że zrezygnuję, jak już samochód będzie w salonie, to wtedy wezmę go z wyprzedaży, dokładnie takiego, jak chciałem:smile: To jest śmiech przez "łzy".
-
Jeśli sprzedawca nie dał ci dużego rabatu to ja bym chyba zrezygnował - tu ktoś pisał ze z wyprzedaży brał z 15% rabatem. Jedyny problem to wersja i dodatki w modelu który będzie wyprzedawany. Ewentualnie możesz wynegocjować dodatkowa gwarancje lub serwis na 5 lat ;)
-
Dostałem 13%. Muszę się przez weekend porozglądać po salonach, co tam w ogóle mają.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Jeszcze taka myśl mi się nasunęła. Jest to możliwe, że w niektórych salonach czeka się dłużej, a w innych krócej?
-
Strasznie mnie dziwią te różnice w realizacji zamówień - ja też zamawiałem 17. maja, wyprodukowany został 20 czerwca i teraz jest w drodze do Polski... Jest szansa, że równo po 2 miesiącach od zamówienia będzie w Łodzi.
-
Ja zamawiałem 20maja i mój również sunie do Polski, ciekawe kiedy dostarczą do 3city
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
-
Zadzwoniłem dzisiaj jeszcze do innego salonu i okazało się, że teoretycznie zamawiając teraz (czyli miesiąc później niż zamówiłem pierwotnie w RZ) samochód byłby do odbioru dwa miesiące wcześniej niż mi teraz mówią w RZ, czyli w październiku. W sierpniu jeszcze podobno fabryka nie pracuje. Licząc cały czerwiec, bo zamawiałem na początku, wychodzi na to że mój czas oczekiwania, w najlepszym wypadku, to będzie 7 miesięcy.
-
No to mój tipo jest już u dealera. Teraz papierologia i do końca tygodnia auto będzie u mnie
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
tasior551
No to mój tipo jest już u dealera. Teraz papierologia i do końca tygodnia auto będzie u mnie
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Super! Zamówiłem tego samego dnia i z niecierpliwością czekam na telefon od dilera. 2 tyg temu miałem info, że już w transporcie.
1,4 T-Jet LPG Lounge z pakietami
-
Cytat:
Napisał
Pietro
Super! Zamówiłem tego samego dnia i z niecierpliwością czekam na telefon od dilera. 2 tyg temu miałem info, że już w transporcie.
1,4 T-Jet LPG Lounge z pakietami
Można wiedzieć kiedy zamawialiście?
-
Cytat:
Napisał
otasz
Można wiedzieć kiedy zamawialiście?
Wszystko jest napisane nawet na wcześniejszej stronie ;)
28.04 zamawialiśmy
-
Panowie, dobra wiadomość. Napisałem do dealera i dostałem info że samochód już wyprodukowany i zmierza do Polski ( zamawiane 17 maj - pierwotna data produkcji - druga połowa września ). Pod koniec sierpnia powinien być do odbioru. Taka pozytywna niespodzianka :)