Fajnie by było jakbyście pisali jeszcze na jakich kołach osiągacie te v maxy :)
To jest widok strony w wersji do druku
Fajnie by było jakbyście pisali jeszcze na jakich kołach osiągacie te v maxy :)
Ja mam 1,6 w automacie sedana ,max miałem 140 km i chyba nie będę sprawdzać max szybkości ,trochę niestabilny jest
Ja na fabrycznych stalówkach 16-nastkach.
Mój SW T-Jet 120KM na kolach 18" pojechal najwiecej 186
da się szybciej ;-):
https://youtu.be/y1RD806gw_s
TJET lpg fabryczny na prostej A4, liczniko 198km ale na gazie, jutro test na bp98,
Tak czy inaczej takie prędkości raz na cały żywot auta się osiąga żeby sprawdzić czy to da się ;-). Jakby nie kombinować dróg do tego nie ma i zdrowy rozsądek też ma znaczenie.
Weź zluzuj gumę w majtach bo cohones ci uciska za bardzo. Każdy rozum ma i wie co robi. Oczywiście nie popieram takich testów na drogach w kraju ale za granica gdzie nie ma ograniczen predkosci i warunki pozwalaja to czemu nie sprobowac ;)
PS
Nowe zdanie zaczyna sie z dużej litery :red_kartka:
Podawajcie wyniki z GPS, a nie zawyżone licznikowe :tongue
Sprawdzając z GPS to u mnie licznik zawyża o jakieś 3%, więc niewiele i muszę się pilnować na ograniczeniach, aby te +10 nie było za dużo. W poprzednim samochodzie licznik zawyżał o 5%, a w służbowej Skodzie nawet o 8%.
A ja jeszcze nie osiągnąłem maksymalnej prędkości ;-) - nie mam gdzie.
Ale komputer chyba prędkość czyta dobrze. Jak podpiałem chińskiego huda to prędkości pokazuje ciut mniejsze. im szybciej to różnica większa przy ok 110 jest 3 km/h
T-jet, SW, alu oryg 16'. Dziś bujnąłem się na powiatówce 160km/h. Odczucia- auto bardzo niestabilne, kierownica oburącz bo auto buja na boki, tańczy. Stara astra g kombi z 98 prowadzi się znacznie lepiej. Nie wiem co jest ale miałem wrażenie jakby auto nie jechało równo na wszystkich 4 kołach, takie wrażenie jakby podskakiwało. Generalnie 160 tym autem na tym zawieszeniu, na alu 16 moim zdaniem ryzykowne. Odczuwalny wyraźny brak bezpieczeństwa no i dość głośno w kabinie. Mam takie spostrzeżenia z dzisiaj i wiedząc co pisano w wątku o geometrii w tipo że kusi mnie o jej sprawdzenie.