To jest widok strony w wersji do druku
-
Te nasze Tipo są chyba jako słabo dopracowane luz złożone ze słabej jakości części. Przez ostatnie lata jeździłem Daciami i z tego co pamiętam tam nie było takich problemów jak w Tipo. U mnie od 2 tygodni coś stuknie z lewej strony podczas ruszania. Myślałem że to łączniki ale jednak ich wymiana nie pomogła. Jeden z kolegów pisał, ze może to być poduszka skrzyni biegów ale nie chcę w ciemno jej wymieniać a wydaje mi się że poducha będzie pukać również przy hamowaniu. Trochę mnie to irytuje, ale chyba po ostatnich X latach powoli stwierdzam, że trzeba jeździć dopóki cos się do końca nie rozsypie i tyle.
-
Serio juz tez zaczynam wychodzic z takich wnioskow. Jak sie urwie to przynajmniej widac co jest grane bo dmuchanie na zimne rownie bardzo wpedza w koszta jak zaniedbanie wiec odpuszczam te stuki na ta chwile
-
U mnie stuka, trzeszczy okresowo. Czasami przy zmianie pogody- z deszczu na suche dni i odwrotnie (jak moje stawy). Olałem kompletnie łączniki. Dopiero jak zaczną wyraźnie stukać przy ruszaniu, lub odpuszczaniu gazu, to wymienię.
I tyle w temacie...