To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
pawka
ja mam takie spalanie jak pół drogi pcham samochód - jakaś abstrakcja i dyrdymały
Jaka abstrakcja. Ja muszę co 3 dni doić swojego Tipka. W przeciwnym razie namnażająca się benzyna rozerwie zbiornik paliwa.
-
Cytat:
Napisał
leinad
Jaka abstrakcja. Ja muszę co 3 dni doić swojego Tipka. W przeciwnym razie namnażająca się benzyna rozerwie zbiornik paliwa.
w swoim też się nigdy nawet nie zbliżyłem do takiego wskazania komputera, najmniej miałem jakieś 4,7 jak było ok 20 stopni, leniwa niedzielna przejażdżka Czaplinek->Kołobrzeg z prędkością przelotową ok 70-80 km/h, bez postojów, wyprzedzania itp :)
-
Cytat:
Napisał
capitanslow
w swoim też się nigdy nawet nie zbliżyłem do takiego wskazania komputera, najmniej miałem jakieś 4,7 jak było ok 20 stopni, leniwa niedzielna przejażdżka Czaplinek->Kołobrzeg z prędkością przelotową ok 70-80 km/h, bez postojów, wyprzedzania itp :)
Wczoraj tankowałem. Wskazanie komputera 7,9 litra a rzeczywiste prawie 9 litrów!!! Więc nie ma się czym podniecać ;-)
-
Ale Pb czy LPG ? Bo jak LPG to wskazuje prawidłowo. Trzeba liczyć na LPG około 1-1,5 litra więcej jak to co wskazuje komp.
-
Cytat:
Napisał
ZAFFERANO
Ale Pb czy LPG ? Bo jak LPG to wskazuje prawidłowo. Trzeba liczyć na LPG około 1-1,5 litra więcej jak to co wskazuje komp.
Oczywiscie mam tylko benzynę. Bardzo niedokładne wskazania ma ten komputer. Do samego spalania nie czepiam się. Same 2km trasy w pełnym korku (te 2 km jadę 45 minut).
-
Cytat:
Napisał
ŻuczekM
15-01-2017,*19:16 #198
ŻuczekM
Klubowicz
Auto
Ypsilon 1,2
Rocznik
2014
Pisałem to już wcześniej ale chyba warto się powtórzyć - podstawowa wersja Tipo to porażka i zachwycony taką wersją może być tylko ten, który przesiada się z pełnoletniej Sieny. Jeśli przyjmiemy, że Tipo jest kompaktem - a tak jest pozycjonowany - to ani wykończenie, ani braki w wyposażeniu są nie do przyjęcia. Sprzedaż tak okrojonej wersji w Europie to nieporozumienie, w Turcji to pewnie hit.
Dla oszczędnych proponuję nową Pandę - parę groszy zostanie w kieszeni, zwrotny i oszczędny samochodzik Jeśli Tipo - to chociaż POP plus parę dodatków pod siebie i mamy fajny wózek
No cóż pojechał! Akurat ja przesiadam się z Pandy 3 easy nieco doposażone na Tipo. I powiem tyle - zawieszenie z Pandy to jak w Twojej Y, ale panda jest lżejsza więc przy szybkiej jeździe nie wydała (ponad 160 wg GPS jest masakrycznie męczące), bagaznik ... sam wiesz najlepiej xD, wyciszenie ... No coś jest ale nie na zimówkach i po mokrym, ponadto 4 poduszki powietrzne, tak samo twardy plastik ... Ja w 4 lata napykałem ponad 50 kim i było super, ale pora zmienić! A o dynamice 1.2 69 km to jak deptasz tak masz ale i spalanie na autostradzie do Hamburga potrafiło 13l/100 przekroczyć. Więc gościu nie pisz takich bzdur bo aż się na forum nie chce wchodzić przez takie posty!
-
Cytat:
Napisał
leinad
Były też inne mniej udane jak Uno.
Tu z Kolegą się nie zgodzę, mianowicie uno z Włoch było udanym i wytrzymałym pojazdem. Te montowane w Polsce to już była inna bajka.