To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Odbiór autka -
Cytat:
Napisał
Edik
Wstępna umowa podpisana 12 sierpnia, odbiór 29 pażdziernika. W sumie 2,5 miesiaca czekania. Od pierwszego dnia, do ostatniego wiadomo było, gdzie jest moje auto. W sierpniu, ponoć z racji urlopów fabryka miała troszeczkę przestoju.
Widzę dealer delerowi nierówny w tym czasie oczekiwania na autko :roll:
Ja zamawiałem autko w jednym z krakowskich salonów na początku maja, podpisałem umowę i jeśli Ja bym osobiście nie dzwonił i zaczął się pytać co się dzieje z moim autem to pewnie do tej pory bym nic nie wiedział.
W zeszłym tygodniu auto miało być na dniach bo niby czekało na transport do Tych.
Zobaczymy co będą wymyślać w tym tygodniu.
Cierpliwość mam już na wyczerpaniu...
-
Zamówiłem samochód 17 października w GAM FIAT Długołęka. Odbiór w grudniu wg dealera. 8 listopada podjechałem z zapytaniem czy może mają coś na placu od ręki. Mieli. 12 listopada wyjechałem z salonu. Dopłaciłem niewiele a mam lepsze wyposażenie niż wcześniej zamawiałem. Kolor też się zmienił. Miał być biały jest szary. Może warto jednak podjechać do salonu tak jak ja to zrobiłem.
-
Czy ktoś kto ostatnio odbierał swoje auto zauważył, że producent dodał mały niuans którego brakowało?
Mam na myśli pasek wewnątrz klapy bagażnika w celu zamykania jej bez konieczności dotykania klapy z zewnątrz. Ja odbierałem auto w zeszłym tygodniu.
-
Cytat:
Napisał
speedhub
Czy ktoś kto ostatnio odbierał swoje auto zauważył, że producent dodał mały niuans którego brakowało?
Mam na myśli pasek wewnątrz klapy bagażnika w celu zamykania jej bez konieczności dotykania klapy z zewnątrz. Ja odbierałem auto w zeszłym tygodniu.
Ja dziś odbieram więc się przyjże bo nie zwróciłem uwagi.
-
Jaki pasek. Zwisający czy też ala rączka ? W sobotę odbierałem i za co mogę się złapać to tylko za kieszeń po zakupie auta. U mnie nie ma nic - niestety.
-
Cytat:
Napisał
speedhub
Mam na myśli pasek wewnątrz klapy bagażnika
To miał być mój pierwszy mod po odbiorze samochodu ;)
-
speedhub moglbys rzucić jakąś fotką tego paska?
Mi wlasnie tego w Tipo brakuje.. albo najzwyczajniejszej wnęki na rękę od wewnętrznej strony klapy bagażnika
-
To byłoby super, po 22 sierpnia miało się zmienić gniazdo 12v i ręczny, może też pasek dodali.
Speedhub z którego tygodnia masz produkcje ?
-
Ja mam auto po 22.08. i nie mam paska w bagażniku.
-
Ja odebrałem autko tydzien temu i tez nie mam tego paska.
-
4 załącznik(i)
-
Ok czekam z niecierpliwością :)
-
Nareszcie na polskich drogach zacznie jeździć więcej ładnych samochodów, bo ostatnio te nudne Skody, Ople i WV Paseratti TDI i Audi szpachla edition zalewają ulice jak szarańcza ...
-
Cytat:
Napisał
jedi
speedhub moglbys rzucić jakąś fotką tego paska?
Mi wlasnie tego w Tipo brakuje.. albo najzwyczajniejszej wnęki na rękę od wewnętrznej strony klapy bagażnika
Oczywiście wrzucę zdjęcie jak tylko będę miał czas to zrobić :) Teraz mogę to tylko opisać: jest to pasek pleciony płaski (ok.1 cm szeroki) z tworzywa sztucznego, taki jak np. w tornistrach dzieci. Zakończony jest plastikową nasadką. Znajduje się po prawej stronie pod klapą bagażnika. Ma długość ok. 10 cm. Mój sprzedawca od razu zwrócił na to uwagę oraz powiedział, że to pierwsze Tipo w ich salonie z tym elementem.
Samochód wyprodukował się 40 lub 41 tygodnia. Gdzie mogę sprawdzić dokładny tydzień???
-
2 załącznik(i)
Taki pasek to sobie sam dorobiłem :) Czas montażu - 5 minut :) Pasek zamontowałem w sierpniu, sprawdza się do tej pory, także konstrukcja już przetestowana.
Załącznik 25547Załącznik 25548