To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
Kru5z0n
Witajcie. Potrzebuje mes w pelnej wersji bo podlaczylem kabelek na programie bez licencji i chcialem polaczyc soe z klimatyzacja.. Z diagnostyki nici bo nie polaczylo. Od tamgej pory zaczął mrugac mi przebieg... ktoś pomoże jak to rozwiązać i zapoda link do wersji pelnej?
moze odłacz akumulator, w moim punto mruganie przebiegu oznacza iż jedeno z urządzen podłaczone do szyny CAN nie zostalo prawidlowo rozpoznane, odłączenie aku i podłaczenie wymusza ponowne rozpoznanie wszystkeigo co jest przypięte do szyny CAN, u mnie to pomogło.
-
Cytat:
Napisał
bnbn1
moze odłacz akumulator (...),u mnie to pomogło.
Niestety nic to nie dało. Miałem dobrze, a teraz mam mrugajacy przebieg. Efekt nowo zakupionego elm327 od viakena i programu bez licencji.. Ehh
-
Podłączenie kabla diagnostycznego zwłaszcza viakenowskiego nie powoduje takich przygód. Mrugający licznik to informacja, że któraś z centralek samochodu nie jest odpowiednio skonfigurowana. Poradzić może na to program Multiecuscan w pełnej wersji oraz zawarta w nim procedura osiowania proxy.
http://www.youtube.com/watch?v=cDM4v9QyGXQ
-
Kru 50,daj mi na pw swój adres poczty, najlepiej jak masz na wp.pl, to wysle Ci programik. Zrobisz osiowanie "proxy" i licznik przestanie mrugac. Stary ,glowa do góry, pomozemy Ci.I mowilem , kupowac z pmfactory , to pozniej nie bedzie placzu,ze nie dziala.
-
A skąd pewność, że interface nie działa? A może jest po prostu źle skonfigurowany, ewentualnie kolega jeszcze nie specjalnie ogarnia diagostykę? Mam 3 kable od Viaken i żaden z nich nie sprawia problemów.
-
Kabel działa na 100% bo z ecu silnika laczy sie bez problemu. Wina leży po stronie programu. Dziekuje Wam za odpowiedzi. Myślę, ze ogarme to osiowanie i bedzie wporzadku :)
-
tu znajdziesz kilka programów w pełnej wersji, oczywiście nie są to oryginalne wersje
Programy serwisowe - Downloads - Fiat Klub Polska
ja korzystam z MES 3.1 i działa poprawnie.
jak będziesz instalował oraz uruchamiał program to musisz mieć wyłączony internet lub w zaporze ustawić blokadę dla MES żeby nie łączył się z internetem. w przeciwnym wypadku będzie powracał do wersji bez licencji
jeśli chcesz mieć oryginała to za ok 200 zł kupisz, tak mi się wydaje, nie wiem po ile EUR teraz stoi
Multiecuscan - Diagnostics software for Italian cars
-
która wersja ma wsparcie interfejsu wifi
-
testowal ktos z ducato 2012?
-
-
Ma ktoś FiatECUScan w wersji komercyjnej ?
-
Też mi to potrzebne.
-
Czy multiecuscan zadziała mi w alfie 159, czy muszę szukać czegoś konkretnie do alfy? Chodzi mi głównie o sprawdzenie parametrów.
-
Na stronie Multiecuscan masz spis obsługiwanych pojazdów. Alfa powinna być na liście.
-
Witam, Dla wszystkich zainteresowanych posiadających MacBooki i chcący odpalić MES'a FES'a.
Wystarczy:
1. zainstalować Virtualboxa
2. pobrać z oficjalnej strony Microsoft'a Obraz do VirtualBoxa Windows 7 względnie 10 (jest darmowy)
3. udostępnić porty USB w Virtualboxie dla tego obrazu
4. zainstalować Guest Additions CD
5. podłączyć Kabel
6. Na uruchomionym Windowsie zainstalować FES'a/MES'a plus sterowniki do KABLA
7. Uruchomić FES'a/MES'a
8. Cieszyć się z użytkowania