To jest widok strony w wersji do druku
-
Nie, nie mam h15 ledowych. Dzienne mam w kierunkowskazie. Wahałem się nad tą zabawą bo h15 jako żarowe dzienne mają zalety. Ale temat jest odwracalny w chwilę(przepięcie przewodu). Ledowych h15 nie próbowałem ale są już ledy o dużym strumieniu. Pytanie czy nie ma samooślepiania itp. No i duży odbłyśnik + ledowe światło =chyba słaby temat pod kątem przeglądu i zainteresowania policji.
-
Cytat:
Napisał
juri
wpadły owiewki Heko,
Hej. Jak się sprawują? Jak, z hałasem podczas jazdy. Trochę badam temat i mam różne sygnały. Opinie dzielą się głównie na "jest trochę głośniej ale mi to nie przeszkadza" i "jest bardzo głośno, odpuść sobie".
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
marx30
Nie, nie mam h15 ledowych. Dzienne mam w kierunkowskazie. Wahałem się nad tą zabawą bo h15 jako żarowe dzienne mają zalety. Ale temat jest odwracalny w chwilę(przepięcie przewodu). Ledowych h15 nie próbowałem ale są już ledy o dużym strumieniu. Pytanie czy nie ma samooślepiania itp. No i duży odbłyśnik + ledowe światło =chyba słaby temat pod kątem przeglądu i zainteresowania policji.
Sorry coś nie skumałem. Ja na dniach wrzucam h15 ledy w przeciwmgłowe. Rzeczywiscie tipo ma za duze te lampy ale w soczewkach ledy robia robote 🤪
-
No właśnie dobrze że są duże odbłyśniki w mijania i drogowych na zwykłych żarówkach. To jeden z powodów dla których wziąłem tę wersję. Soczewki są super do xenonów i ledów na halogenie nie powalają. A ja jakoś mam opory z przeróbką świateł głównych na niehomologowane (mogą z tego być konsekwencje poważniejsze niż mandat). H15 w przeciwmgielnych nie ma to żarówka dwuwłóknowa długie/dzienne. I do przeciwmgielnych led odradzam barwa światła nie sprzyja pogodzie do której są stworzone przeciwmgielne.
-
11 załącznik(i)
Wpadły ledy do przednich przeciwmgłowych lamp. Teraz mogą się nazywać doświetlaniem zakrętów. Czas operacji około 20 minut, byłoby 5 ale jakiś włoski CIEĆ wymyślił że klapki rewizyjne będą przykręcone na plastikowe śrubki , przez co (jak instrukcja mówi) odkręcanie śrubokrętem z zestawu rozwala gniazdo w śrubie na szczęście można zaczepy wychaczyć i obrócić klapkę na śrubie aby dostać się do żarówek.
Niestety lekko się żarzą po zgaszeniu auta co widać na fotach, jednak ku zaskoczeniu po 20 minutach jak wróciłem sprawdzić to zgasły. Wychodzi na to że żarzą się kilka minut nim tipo wyłączy systemy (tak myślę).
Najpierw foty przed a następnie po wymianie. Żarówki mam od sprawdzonego dostawcy , miałem je i nie tylko ja, rok w bravo2. Niestety 100 zł para+wysyłka.
We mgle również dobrze się sprawują.
Przed
Załącznik 36795
Załącznik 36796
Załącznik 36797
Załącznik 36798
Po
Załącznik 36799
Załącznik 36800
Załącznik 36801
Załącznik 36802
Takie tam
Załącznik 36803
Załącznik 36804
Załącznik 36805
-
-
Zademonstruj ich świecenie bez świateł mijania, z tym samym ustawieniem ekspozycji aparatu :)
-
Nie da się włączyć przeciwmgłowych bez mijania 🤔
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Nie da się włączyć przeciwmgłowych bez mijania
Da się ;-) Wyłączasz mijania, włączasz przeciwgielne. JackTheNight kiedyś pisał, że w Tipo tak to działa (inaczej, tryb świateł pozycyjnych i przeciwgielnych zgodny z prawem). Normalnie przełącza się włącznik na pozycje i włącza przeciwmgielne, ale w Tipo przyjanuszowali i tej pozycji nie ma.
-
A to nie wiedzialem 😅 mam od nowości automatyczne swiatla i rzadko przelaczam z łapy. Wieczorem sprawdze
-
1 załącznik(i)
-
4 załącznik(i)
Wrzucam foty na samych ledach ino miejscówka inna
Załącznik 36821
Załącznik 36822
Załącznik 36823
Załącznik 36824
Na upartego można tych przeciwmgłowych używać jako dzienne dla +5 do zajebistości na dzielni ;-)
W Bravo2 chłopaki modzili doświetlanie aby jako dzienne śmigały na tych ledach - taka ciekawostka :wink:
-
Cytat:
Napisał
marx30
Zapodałem archoila
Tez rozważam. Głównie celem zmniejszenia zużycia silnika. Pochwal się po czasie obserwacjami (pewno to trudne bo subiektywizm może namieszać, ale może coś zauważysz).
-
To rzeczy raczej niezauważalne. Efekt placebo jest taki że równiutko chodzi na jałowych tak jak moja alfa. Ale chyba przedwczoraj też tak chodził ;-). Zwykle nie ufam takim dodatkom ale tym razem opieram się na opiniach jednego z alfaholików. Gość jest zawodowcem jeśli chodzi o analizy olejów. Po zawarości ppm w oleju metali z których zbudowany jest silnik można wywnioskować czy na danej zmianie oleju zużywał się bardziej czy mniej. On to mierzył.
Choć może coś w tym jest że wydaje mi się że równiej chodzi? Może to nie placebo? ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=uMhN4M-Gcpo
-
Cytat:
Napisał
marx30
To rzeczy raczej niezauważalne. Efekt placebo jest taki że równiutko chodzi na jałowych tak jak moja alfa. Ale chyba przedwczoraj też tak chodził ;-). Zwykle nie ufam takim dodatkom ale tym razem opieram się na opiniach jednego z alfaholików. Gość jest zawodowcem jeśli chodzi o analizy olejów. Po zawarości ppm w oleju metali z których zbudowany jest silnik można wywnioskować czy na danej zmianie oleju zużywał się bardziej czy mniej. On to mierzył.
Choć może coś w tym jest że wydaje mi się że równiej chodzi? Może to nie placebo? ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=uMhN4M-Gcpo
Test ten z yt przede wszystkim dowodzi tego, że zmiana starego oleju z mobila na świeżego motula wyciszyla silnik. Czy dodany środek do oleju poprawił jego własności, tego nie wiemy z tego testu.
Poza tym, środek ten modyfikuje skład oleju i razem z nim jest wylewany przy jego zmianie. I nie wiąże się z powierzchnią cylindrów i tłokow. Dlatego też nie przekonuje mnie zupełnie do jego stosowania. Wolę mimo wszystko xado (ceramizer) , który trwale zabezpiecza powierzchnię tarcia w cylindrach i tlokach, niezależnie od wymian oleju jego trwałość wystarcza na przebieg 100 tys km z wymianami oleju w międzyczasie. Efekty działania xado albo ceramizera są również do obejrzenia na yt.
Wysłane z mojego S2 przy użyciu Tapatalka