jak w astrze 1.7 tdi wymienialiśmy przepływke (sami bez mechanika) to efekt był natychmiastowy.
To jest widok strony w wersji do druku
jak w astrze 1.7 tdi wymienialiśmy przepływke (sami bez mechanika) to efekt był natychmiastowy.
no właśnie słyszałem z innego źródła, że niekoniecznie. jeśli sterownik silnika przyjął skrajne wartości niby sprawnego ale źle działającego przepływomierza, to efekt natychmiastowy może wywołać jedynie odpięcie wtyczki (przejście w tryb awaryjny). tak właśnie u nas było. z tego samego źródła słyszałem, że niby do nowego, sprawnego przepływomierza sterownik adaptuje się przez jakiś czas, chyba że zrobi się reset wartości adaptacyjnych.
Ma ktoś dobry sposób na rozklejenie lamp w Palio ? :D
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Dobra, już se poradziłem :)
A ja wczoraj razem z moim mechaniorem zmieniłem sonde lambda w Bravie ;)
Ja oddałem autko wieczorem do gazownika na instalacje czunika temp gazu..
Sprawdziłem też czy listwę z przyciskami którą dostałem od marysi mogę wstawić do bravo.. No i co prawda są inne to listwa pasuje plug&play.
Np. u mnie przycisk od tylnej lampy przeciwmgielnej był bistabilny - jedno naciśnięcie włączało/2gie wyłączało. A w tej listwie od marysi steruje tym taki układzik mały a przycisk jest monostabilny czyli daje tylko impulsy. Włączyć mogę tylko gdy są światła mijania/halogeny/postojówki włączone i zapłon a wyłącza się automatycznie gdy je wyłącze (i nie włącza się ponownie po następnym włączeniu świateł mijania). Nawet fajnie ;)
egon brałeś jakąś porządną sondę czy chińską kupę? :)
A tak w ogóle to wczoraj przy otwartej masce i pracującym silniku przeraził mnie dźwięk z okolic koła pasowego.. Albo pompa wspomagania albo alternator mi się sypie z czego podejrzewam tę pierwszą (ma już lekki przeciek i szumi znaczy się że powietrza łapie).. Teraz zaczęło się dość wyraźne wycie.. Jak wygląda wymiana pompy w 1.8? Bo tam jest trochę mało miejsca - nie jest to HGT ale i tak bez szału..
I teraz następne pytanie pompę kupować używkę czy nową chińską? Co dłużej wytrzyma?
Magnetti Marelli ;)
Było brać NGK albo najlepiej bosh'a.. NGK zdaje się były fabrycznie.
Teraz juz za pózno ;)
Byłem dziś na przeglądzie, wszystko ok. Jedynie amortyzatory tylne powoli kończą swoją żywotność , obie strony po 55% wytrzymałości. Trzeba pomyśleć o wymianie, nie bardzo wiem jakie wybrać :confused: więc proszę o podpowiedz.
Doradzi ktoś jakie zakupić, czasem przewożę duże ciężary w kombiku.
Z tymi amorami to ja bym jeszcze poczekał.. 50% ale na nieobciążonym aucie.. Zapakuj ze 100kg do auta na pakę i wtedy sprawdź ;)
Wczoraj wracaliśmy z kolegami w piątkę z grzybów i tył dobijał na nierównościach, dlatego zdecydowałem się na wymianę. Wcześniej tez już to było odczuwalne ale nie tak bardzo jak w dniu wczorajszym.
Dlatego muszę zakupić takie które wytrzymują większe obciążenie i proszę o Wasze rady .