To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Tipo 2021 -
Cieszę się, że teraz nawet w bazowej wersji Tipo będzie miało niezły silnik. 190 nm momentu to kiedyś miały 2 litrowe, mocne wolnossące benzyny a teraz można mieć tyle w podstawowym Fiacie dla ludu. Fajnie to będzie jeździć. Cross średnio mi się widzi ale może załapać na rynku, szkoda tylko że nie w kombi.
Widać tez że dojdzie dużo opcji do wyposażenia, m. in. czujniki z przodu, bezkluczykowy dostęp. Wszystko na plus.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Cena pewnie też mocno na plus. Stawiam, że benzyna bez pakietu sport, jeśli taki będzie, przy dopchaniu konfiguratora wyjdzie 100k+ :)
-
Najwyżej weźmie się przedlifta które powinny być dużo tańsze po zmianie :p
-
Cytat:
Napisał
kartonik
Do jest nas trzech do tej kiery
:smile:
Ja też przymierzałem się do wymiany tej kierownicy... z całą resztą tipo crossa 😂 ale przy tym silniku 1.0 to podziękuję no i chyba będzie Suzuki sx4 scross 😂
-
wystarczy wymienić sama poduszkę za 500 zl po co zaraz auta rozbijać :-) a i jeszcze jak 100 dorzucić to i ładna kierownica sportowa/spłaszczona z 500x sie znajdzie
-
Ciekawe czy reflektory i zderzaki w wersji po FL będą pasowały do obecnej wersji pierwotnej:eek:
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
marx30
wystarczy wymienić sama poduszkę za 500 zl po co zaraz auta rozbijać :-) a i jeszcze jak 100 dorzucić to i ładna kierownica sportowa/spłaszczona z 500x sie znajdzie
Załącznik 39116
Taka z alcantarą jest za-je-bis-ta :rolleyes: chce...;)
-
Tipo z tym 1.0 Firefly wcale nie musi być złą opcją. Mam ten silnik w 500x i całkiem fajnie to się odpycha. Spalanie (silnik mocno nieułożony, przebieg poniżej 1000 km) jest takie jak mam w tipo t-jet, a tipo jest lżejsze i niższe. Palic może mniej niż 1,4 16v/t-jet, a zdecydowanie lepiej będzie napędzać auto niż 1,4 wolnossący.
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
[ATTACH=CONFIG]39116[/ATT
ACH]
Taka z alcantarą jest za-je-bis-ta :rolleyes: chce...;)
Tego jest pełno na popularnych portalach aukcyjnych. Więc kto pierwszy?
-
Cytat:
Napisał
pietics
Tego jest pełno na popularnych portalach aukcyjnych
Samych kierownic do 500X może i jest sporo. Nawet tych z płaskim dołem.
Nie wyglądają źle, ale takiej z alcantarą to ze świecą szukać.
-
Cytat:
Napisał
fil400
Samych kierownic do 500X może i jest sporo. Nawet tych z płaskim dołem.
Nie wyglądają źle, ale takiej z alcantarą to ze świecą szukać.
A tak głupio zapytam. W którym miejscu ona ma tą ancaltare bo nie widzę? Szczerze.
-
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Od 14.45 do 13.50 :) ;)
Dzięki... Jak się tak teraz uważnie przyjrzałem to raczej od 13:15 do 15:45 ale to może ze względu na zmianę czasu. :smile:
-
Poczytajcie tu: https://www.passioneautoitaliane.com...-tipo.html?m=1
sporo bajerow jak kazdy normalny jak to mówią pelnowartosciowykompakt. Systemy, pierdoły, full led adaptacyjne swiatła ladowarki itp.
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
A wiesz jak ta alcantara wygląda po roku intensywnego użytkowania spoconymi rękami? Do takiej kierownicy nie podchodź bez rękawiczek, tak jak jak do zamszowych kierownic w rajdówkach.
-
Tak bardzo mi sie nie pocą ;) a tak na powaznie, zdaję sobie sprawe ze wyglada fajnie ale funkcjonalne juz raczej nie jest. Niestety cos, za coś :(
-
Cytat:
Napisał
marx30
Oczywiście będzie to okupione wyższą ceną. Przemknęła mi informacja o kwocie 13 900 EUR, ale bez żadnych konkretów odnośnie nadwozia i wersji wyposażenia. Trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać. Tym bardziej że jestem potencjalnym klientem ;)
-
Szkoda tylko że 1 silnik benzynowy, już chociaż mogli wprowadzić wariant 1.0 120KM a już 1.3 150KM byłoby ciekawa opcja.
Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
-
Bardzo ładny model, podoba mi się :)