Chcę się doradzić pomiędzy dwoma, jak nie mieliście z nimi styczności to po co odpisywać?
Doedukuję się i podejmę właściwą decyzję.
To jest widok strony w wersji do druku
Chcę się doradzić pomiędzy dwoma, jak nie mieliście z nimi styczności to po co odpisywać?
Doedukuję się i podejmę właściwą decyzję.
Pierwszy przegląd zaliczony wymiana oleju , filtrów .
Przyszykowałem do sprzedania ...czyli przetarłem odrobinkę kurzu na desce
Załącznik 41067 czy w tym miejscu (połowa) auta, mogę podstawic podnośnik, żabę? Jesli nie to jakie inne miejsce, poza fabrycznym na progu?
Gruba guma i możesz tam bezpiecznie podstawić żabę - nic nie uszkodzisz, nie będzie śladu - według dokumentacji jest to miejsce do kolumnowych. Pod rant progu nie rób tego. Fabryczne progowe jest przeznaczone do trapezu z zestawu.
PS. W moim w tym miejscu jest zamontowana gumowa/plastikowa zaślepka.
Ok, dzięki za podpowiedz. Polift, duże braki w wyposarzeniu
Dziś dokonałem 3 wymiany żarówki w lewej pozycji/dziennej. Co ciekawe prawa nadal na fabryce.
Po ostatniej przygodzie z hamulcem pomocniczym ,ktory odmówil wspolpracy ,a pozniej się naprawil, auto jest na gwarancji, jest SGW, mesem i alfąobd moge tylko podejrzec ,wiecej nic nie zrobię.Doradzcie, grzebac, bedzie slad...Serwis się moze na mnie..."obrazić". Po ostatniej wizycie doradzono mi grzecznie ,zeby samemu nie grzebać...Sam pracuje w serwisie ,tylko w innej marce i sprzecie. Zobacze ten czujnik na pedale sprzegla,moze to on jest "sprawcą":eek:
Zmieniłem opony na zimowe.
Ale niestety po 5 latach i 2x na rok wyciąganiu uchwyty zaślepek w większości połamały się. Nowe nie są tanie a pewnie wykonane z tego samego lipnego plastiku. Teraz pytanie czy da radę to jakoś zreperować?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4189a49e3c.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...503af66a4c.jpg
Masz szczęście. U mnie zaczęły się łamać po 2 zmianie kół. Niestety mnie nie udało się naprawić i fartem kupiłem komplet 4 poniżej 100zl na Alledrogokilka lat temu.
Poszedłeś na całość, mi w tamtym roku tylko w dwóch po jednym zatrzasku poszło. Nie da się tego naprawić, tylko nowe.
Żebym jeszcze sam połamał to bym wiedział dlaczego [emoji846]. Niestety pomógł mi przy tym wulkanizator.
No to niech płaci. Tych kołpaczków nie wolno ciągnąć. Trzeba je podważać, najlepiej plastikami do tapicerki, z punktem wypychania jak najbliżej otworu centrującego. Gdy ciągnie się je za "skrzydełka", to wtedy zatrzaski jeszcze bardziej napierają na otwór i łamią się. One nie pękły z kruchości.
Można próbować to pospawać, ale nie wiem czy wytrzyma. Ja teraz przed wymianą opon ściągam je sam, jedną sztukę mi kiedyś połamali na wulkanizacji.
Ja zawsze podważam szerokim śrubokrętem owiniętym izolacją, ważne żeby to robić w miejscu podcięcia.
Tak z ciekawości, jak Wam "bierze" sprzęgło w iksach (nisko, średnio, wysoko)?
Sprzęgło łapie od połowy.
Przy okazji mycia jednego z letnich kół znalazłem paskudne odbicie od kamienia na feldze.
Ja dziś wymieniłem
Olej w skrzynki, olej z filtrami w silniku, pasek osprzętu, świece (chociaż stare po 30 tys bardzo ładnie wyglądały) wszystko zrobiłem poza ASO na oryginalnych częściach kupionych od jendego ze przedawców/salonów fiata.
Najgorzej wymienić olej w skrzynki bo śruba która się nalewa jest ciężka do odkręcenia przez rozrusznik który jest blisko. Olej w skrzyni manulnej po 6 latach to czarny syf.... w tamtym roku jak zostawiłem auto na dworze zimą to skrzynia już zaczynała głośno chodzić zanim się rozgrzał. Wchodzi 2l
Kochani użytkownicy X, czy mógłbym poprosić Wa o zdjęcia tych zaczepów do siatki z bagażnika?
Przepraszam za zdublowany post, coś mi telefon pochrzanił.