Dokładnie tak robiłem ;) Dzięki bardzo za pomoc - przy najbliższej okazji będę próbował Ojcu zrobić aktualizację, teraz już korzystając z nowszej wersji 1030
Pozdro,
Tomek
To jest widok strony w wersji do druku
Panowie potrzebuje zainstalować w Tipo znajomego aktualizacje map Tomtoma do wersji 1030, ściągnąłem z strony mopar-a aktualizację na Vin mojego Tipo. Aktualizacja w Tipo znajomego po zamontowaniu pendrive normalnie rusza, po minucie wyskakuje błąd. U siebie jeszcze nie robiłem tej aktualizacji bo nie mam samochodu, czy jest opcja że wyskakuje błąd z powodu pliku licencyjnego dla mojego auta?
Nie, licencja jak na razie jest uniwersalna i pasuje do każdego TIPO.
Sprawdź na innym pendrive najlepiej o pojemności 16GB sformatowanego w exFAT lub FAT32.
Próbowałem z pendrive 16gb, najpierw format w FAT32 bez opcji szybkiego formatu. I to samo, błąd [0xb57000]. Ktoś coś wie na ten temat?
U mnie też przy instalacji 1030 wyskoczył błąd, ale wyjąłem pena i włożyłem ponownie i już poszło.
Może coś się źle pobrało, ściągnij ze strony jeszcze raz.
my tool does not recognize vÄąn
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
who shares me vÄąn fiat tipo for navigation
Mapy 1030 wgrane z tym,że nie chciały się zmieścić na pena 8GB jak poprzednie wersje....mają większą objętość.Kupiłem nowego 32GB i poszło bez problemu.
Czas aktualizacji 1h 15min. ,a wcześniejsze wersje wgrywały się szybciej ok.50 min.
Witam, jako ze jestem nowym użytkownikiem Tipo sedan 2018r z radiem Uconet 5Nav przymierzam sie do aktualizacji map w swoim samochodzie. Poczytałem instrukcję aktualizacji, ściągnąłem pliki i licencję ze sttrony mopar i wydaję się wszystko jasne Moje obawy związane są z tym, że czytam o możliwych pojawiających się błędach podczas aktualizacji. Czy jest możliwe "wysypanie"się radia tak ze będzie wymagało kodu? Pytam ponieważ kupiłem samochód bez żadnych papierów dotyczących radia nie mam kodu nr seryjnego itp.Może ktoś coś wie ma ten temat?
Nie, o kod do radia się nie będzie pytał, nawet jak odłączysz aku na kilka godzin to też nie będzie pytał o kod do radia.
O kod się zapyta jeśli byś przeniósł radio do innego auta.
Wgrywaj mapy, jak będzie z błędem to robisz na innym pendrivie aż wreszcie się wgrają. Przy błędzie tylko nawigacja przestaje działać, ale
w przypadku błędów przeważnie winny jest pendrive i jego zmiana na inny maks. poj. to 16GB do wgrywania map i sformatowany w FAT32 lub ExFat.
Dzięki JTN Uspokoiłeś mnie.Jak tylko jeszcze trochę ochłone po zakupie auta i bardziej się z nim oswoję to wezmę sie za aktualizację. Wiem ze wymaga to czasu. A jak to definitywnie jest z tym zapłonem, Czy wystarczy tylko ze radio bę dzie włączone czy musi pracować silnik albo chociaż kluczyk w pozycji MAR Różnie piszą Na stronie Mopar mówią o uruchomieniu silnika?
Marmak, równie dobrze możesz zrobić aktualizację, jak wybierzesz się w jakąś dłuższą trasę.
Czy u Was również nawigacja z telefonu (android) po połączeniu z radiem przez Bluetooth nie gada? U mnie jeśli mam włączony bluetooth nawigacja google nie wydaje z siebie żadnego głosu, tylko zapiszczy przed fotoradarem. Fabryczna która jest w samochodzie też nie gada, mapy są z lutego 2018, samochód Doblo 2019r. Oczywiście radio z navi 5".
Podgłośnij w momencie jak powinien mowic wskazowke w nawigacji bo pewnie wyciszyleś.