To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Tipo SW -
Cytat:
Napisał
marx30
Ja zamawiałem 30 czerwca i dealer powiedział że produkcja 45 tydzien roku(chyba drugi tydzień listopada)+ transport do PL. Bylo to wiarygodne o tyle że kilka godzin wcześniej pytałem w innym salonie i wychodziło z systemu tak samo. Ale z kolei babka mówiła że jedno auto przyjachało dużo szybciej niż miało. A czas oczekiwania może się różnić wzależności od wielu czynników np. koloru. Kiedyś było tak u jednego z poddostawców fiata (robi zderzaki itp.) że w danym tygodniu lub dwóch malują tylko na jeden kolor. Nie opłaca im się "przezbrajać" lakierni (myć wszystkiego itp żeby zrobić jeden czy kilka innego koloru. Posobnie pewnie jest z całym autem z tym że liczba komplikacji większa i jak jest w nim coś nietypowego z punktu widzenia planu produkcji to czeka się dłużej.
A zemsta dealera ...brzmi nieco kuriozalnie:-).
Czyli odbiór będziesz miał w grudniu. Rozmawialiście coś na temat wyprzedaży rocznika, która może się już wtedy rozpocząć?
-
Dobra oferta i na placu już:
http://stock.fiat.pl/56882/fiat-tipo...sazenia=lounge
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Pytanie za 100 punktów. Na umowie mam, że wpłacam zaliczkę, a na wystawionej fakturze zaliczkowej, w pozycji faktury widnieje "zadatek". Wpłaciłem zaliczkę, czy zadatek? :smile:
-
Nie jestem na 100% pewien ale ja mam tylko fakturę i tam jest napisane zaliczka- motodoradca tez coś ostatnio nagrał w tym temacie. Liczy się to co na fakturze- tak mi się wydaje.
-
Dziś dostałem info że mój tipek - wyprodukowany 20. czerwca - stoi we Włoszech. Za 2-3 tygodnie ma być w Łodzi.
-
Cytat:
Napisał
otasz
Pytanie za 100 punktów. Na umowie mam, że wpłacam zaliczkę, a na wystawionej fakturze zaliczkowej, w pozycji faktury widnieje "zadatek". Wpłaciłem zaliczkę, czy zadatek? :smile:
Zaliczka to nie zadatek
-
Pietros333 wydaje mi się ze wszyscy znają różnice ale kolega pytał raczej o co innego ...
-
Cytat:
Napisał
piteros333
To jest akurat jasne, nie wiem tylko, czy wpłaciłem zaliczkę, czy zadatek. Ważniejsza umowa, czy faktura? Właściwie to nie umowa, tylko zamówienie.
-
Tipo SW
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...341a857e66.png
Na drugiej stronie oferty mam tak jak na zdjęciu ( zdjęcie przycięte pod forum )
-
Cytat:
Napisał
rafal.benitez
No tak wygląda moja faktura, tyle że zamiast "zaliczka" jest "zadatek". Do tego mam coś jak umowa/formularz zamówienia, a na niej jest do wyboru zaliczka lub zadatek i zaptaszkowana jest zaliczka.
-
Cytat:
Napisał
otasz
No tak wygląda moja faktura, tyle że zamiast "zaliczka" jest "zadatek". Do tego mam coś jak umowa/formularz zamówienia, a na niej jest do wyboru zaliczka lub zadatek i zaptaszkowana jest zaliczka.
Hmm...może sprzedawca tak to zakręcił żebyś wpłacił zadatek ( i tak to właśnie zapisał na fakturze ) Zadzwoń do salonu i zapytaj o co z tym chodzi. Ale pewnie ci powiedzą ze wpłaciłeś zadatek tak jak to widnieje na fakturze.
A chciałeś kupić coś innego ;) ?
-
Cytat:
Napisał
rafal.benitez
A chciałeś kupić coś innego ;) ?
Nie rozumiem pytania.
-
Cytat:
Napisał
otasz
Nie rozumiem pytania.
No, czy masz inny samochód na oku : Tipo ze stock u innych dealerów na przykład ?
-
Cytat:
Napisał
rafal.benitez
No, czy masz inny samochód na oku : Tipo ze stock u innych dealerów na przykład ?
Nie, za niczym się jeszcze nie rozglądałem. Dałes mi jednak od myślenia. Samochód zamówiłem 8.06. i tego samego dnia zrobiłem przelew. Fakturę dostałem dopiero 14.06. z datą wpłaty 14.06. Czyżby zaraz po złożeniu zamówienia w fabryce dowiedzieli się o terminie realizacji i żeby się zabezpieczyć przed moją rezygnacją fakturę wystawili na zadatek? Przypadek?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
No i nie ma raczej szans ma stock. Musi być biały z fabrycznym LPG w wersji Lounge.
-
Cytat:
Napisał
otasz
Czyli odbiór będziesz miał w grudniu. Rozmawialiście coś na temat wyprzedaży rocznika, która może się już wtedy rozpocząć?
Tak rozmawiałem. powiedział że jeżeli będzie miał z fiata lepszą cenę niż mój rabat (na zamówieniu mam napisane rabat VIP -takie połączenie rabatu na grupę zawodową + parę stówek za lojalność bo to kolejne auto u nich i bycie Alfisti:-) to wtedy da mi lepszą cenę. Ale to jak to mówią w wyższych sferach gentelmen´s agreement czyli zwykła umowa na gębę.
-
Cytat:
Napisał
otasz
Nie, za niczym się jeszcze nie rozglądałem. Dałes mi jednak od myślenia. Samochód zamówiłem 8.06. i tego samego dnia zrobiłem przelew. Fakturę dostałem dopiero 14.06. z datą wpłaty 14.06. Czyżby zaraz po złożeniu zamówienia w fabryce dowiedzieli się o terminie realizacji i żeby się zabezpieczyć przed moją rezygnacją fakturę wystawili na zadatek? Przypadek?
Prawdopodobnie tak to było, jak zobaczyli termin realizacji to się zabezpieczyli. Chociaż dziwne jest to ze fakturę dostałeś dopiero po wpłacie, ja gdy zamawiałem dostałem zamówienie + fakturę
-
Cytat:
Napisał
eleven111
Prawdopodobnie tak to było, jak zobaczyli termin realizacji to się zabezpieczyli. Chociaż dziwne jest to ze fakturę dostałeś dopiero po wpłacie, ja gdy zamawiałem dostałem zamówienie + fakturę
Ja podobnie. Najpierw oferta z nr i faktura zaliczkowa z nr konta na które mam wpłacić zaliczkę. Drugiego dnia potwierdzenie że pieniądze wpłynęły i info że zamawiamy. Nawet nie wiem jak wyglada sprzedawca- wszystko przez maila. Negocjacja ceny: wymiana dwóch maili tylko ;)
-
Ja też, uzgodnienie specyfikacji auta, ceny, otrzymanie nr konta na który mam przelać zaliczkę, otrzymanie faktury.
-
Ja podpisałem zamówienie z danymi do przelewu, terminem odbioru, itp. Do zamówienia, jako załącznik była specyfikacja wyposażenia. Po zrobieniu przelewu (zrobiony i zaksięgowany tego samego dnia), dopiero po tygodniu otrzymałem fakturę, ale z datą niezgodną z datą przelewu i zamówienia.
Dostawaliście jakąś umowę z warunkami sprzedaży?
-
Nie mam żadnej umowy, tylko specyfikacja + faktura zaliczkowa.