tak a propos dla sceptyków TIPO
Milion mercedesów do serwisu, bo mogą się zapalić - WP Moto
To jest widok strony w wersji do druku
tak a propos dla sceptyków TIPO
Milion mercedesów do serwisu, bo mogą się zapalić - WP Moto
A jezeli nie jest się zalogowanym w My Fiat, gdzie można sprawdzić , czy auto jest objęte kampanią serwisową ?
No to chyba jedynie iść do ASO i tam niech sprawdzą po VIN.
wystarczy zadzwonić :)
Ja dostałem List polecony informacją, że mam się zgłosić.
Na jaką naprawę masz się zgłosić???
Miałem wymianę podkładek.
Dzięki:smile:
Sorki ze tak pozno pisze. Skrzynia wymieniona lata az milo. Jedyna roznica jaka zauwazylem to kolor korka odpowietrzajacego od skrzyni. Wczesniej mialem czarny teraz jest bialy. Wyrobili sie ze skrzynia w 10 dni wiec nie bylo tragedii. Pozdrawiam
Czy przy wymianie skrzyni dostawaliście auto zastępcze? Jak tak to u jakiego dealera?
Przecież można to sprawdzić na my fiat czy my mopar
Ktoś zaobserwował jakie są objawy zużytych - uszkodzonych podkładek?
a jakie to są objawy?
W porownaniu do starej skrzyni to wydaje mi sie ze stara na koniec znacznie glosniej "wyła" na 6 biegu. Ta nowa na 6 jest znacznie cichsza, mimo to na 6 slysze charakterystyczne wycie trybów.
Pozdrawiam
U mnie tydzień przed oddaniem auta do serwisu pojawiły się problemy przy wrzucaniu jedynki. Po dłuższej jeździe aby wrzucić jedynkę trzeba było próbować 2 razy. Jak był zimny jedynka wchodziła bez problemu.
Byle się nie rozpadała tak szybko jak M32 :D
powiem Wam szczerze, że raz na jakiś czas - bardzo bardzo rzadko zdarza się iż przy zmianie z jedynki na dwójkę ta owa jedynka dziwnie się wybija. Tak rzekłbym nienaturalnie. Kurka trudno to opisać ale nigdy się z tym nie spotkałem
Te wycie szum świst - jak zwal tak zwał na 6 biegu to niechlubna przypadłość naszych fiatowskich skrzyń biegów. Fiat nie popisał się w tej materii. Inni producenci samochodów mając w swojej ofercie skrzynie 6 biegowe nie maja takich kwiatkow.