Zdjęcie samego loga to mało. Nie mm umiejętności poznania auta po detalach. Załącznik we wcześniejszym poście, przynajmniej u mnie, nie działa.
I specjalnie przeszukałem forum co by nie było, że nowy wątek przegapiłem :P
To jest widok strony w wersji do druku
Zdjęcie samego loga to mało. Nie mm umiejętności poznania auta po detalach. Załącznik we wcześniejszym poście, przynajmniej u mnie, nie działa.
I specjalnie przeszukałem forum co by nie było, że nowy wątek przegapiłem :P
Wkładasz silnik od coupe?;)
Auto zostaje w oryginale. Jeżdżących Ritmo zostało mniej niż kilkaset sztuk. Tego modelu który mam prawie nie ma. Grzechem byłoby ciąć auto które prawie wymarło.
Jakie plany z nim wiążesz? doprowadzić do stanu możliwie bliskiemu stanowi fabrycznemu, co potem?
Potem jeździć - bo w końcu po to są auta, prawda? ;)
no co ty....Auto jest po to by go trzymac w garazu....albo przed domem...a do pracy nawalac rowerkiem lub autobusem...Szanuj zielen i blogoslaw ekologie :D
Kurcze jak ja lubię takie wskaźniki w autach :food: A co się stało że pierwszy cylinder kiepsko palił :?: Poproszę więcej fot na bieżąco :food:
Palił płyn.
Ritmo zawsze mi się podobało, szczególnie pierwsza generacja.
Jak tam z korozją w Twoim aucie? lakier jest ok czy będzie malowany?
Jest trochę rzeczy do spawania. Lakier musi być nowy. Jak to wygląda okaże się gdy auto zostanie rozebrane. W wypadku Ritmo korozja którą widać na pierwszy rzut oka to tylko czubek góry lodowej.
Na chwilę obecną priorytetem jest żeby silnik pracował. Na przyszły rok jest zaplanowany kompletny remont nadwozia.
to sprzedajesz samochod caly czy na czesci??
Na razie tylko wyrejestruje żeby nie płacić OC.
Nie mogłem się powstrzymać...
Załącznik 14500
Ciekawa zapowiedź całości
Na całość się obecnie nie zapowiada. Nie mogę znaleźć takich które by mi się naprawdę podobały