W tym aucie większość śrub, które ruszałem się urwało, porażka! Żadne WD40 ani młotki nie pomagało.
To jest widok strony w wersji do druku
W tym aucie większość śrub, które ruszałem się urwało, porażka! Żadne WD40 ani młotki nie pomagało.
Ja Kolego też wymieniałem wszystkie gumy w zawieszeniu. Wyciągnąłem wahacz na zewnątrz - moim zdaniem najszybciej. Ta wciskana została potraktowana "katówką" i założona nowa, a ta z drugiej strony poszła na prasę (20 zl).Nie każdą prasą podejdziesz, bo tam jest pod kątem, wtedy zostaje ruski klucz i imadło. Kompletny wahacz wsadziłem z powrotem do auta. U mnie na szczęście nie udało mi się urwać żadnej śruby. Poprzedni właściciel wymieniał gumy niespełna 5 lat wcześniej.
Takie coś jeszcze dziś autko otrzymało. Teraz jakby łatwiej oddychał :D
Załącznik 10108 Załącznik 10109
Dla tych, którzy negują takie dodatki do paliwa ... W moim przypadku już po 100km jest słychać, że silnik inaczej/ciszej chodzi. Kopa też troszkę dostał, ale nie nastawiajmy się, że od razu będzie przyrost kilku koni. Po prostu szybciej reaguje na wciśnięcie gazu. Kiedyś jeszcze używałem STP Formuły do wtryskiwaczy i również dało się odczuć małą zmianę, ale jeden z wtryskiwaczy u mnie chyba nie chodzi całkiem sprawnie, bo na 2,3 biegu przy gwałtownym przyspieszeniu nie ma siły żeby nie szarpnęło. Czuć też troszkę jakby niespalone paliwo no i na Pb obroty sobie lubią falować.
No wlasnie tez za mna chodzi odnosnie tej chlodnicy plyn. jego pozniej trzeba wylewac czy troche zlac plynu chlodniczego i dolac tego??do jazdy po miescie pewnie by sie nadawal...
To jest gotowy płyn do chłodnicy! A STP dolewasz do benzyny.
Dziwną sytuację dziś odnotowałem, uruchomiłem silnik, jak zwykle pierw 2000rpm i wraz ze wzrostem temperatury obroty spadły do 900rpm, ale odłączyłem czujnik położenia przepustnicy (podejrzewam, że jest uszkodzony bo obroty zawieszają się na 2000rpm lub po mocnym przygazowaniu na 100-200rpm) i nie zaświeciła się kontrolka wtrysku. Tak samo, gdy odłączyłem krokowy. Tak powinno być? I czy ktoś jest w stanie powiedzieć czemu jest takie wysokie ssanie? Bo już mnie to denerwuje jak wyje. Ma to pewnie związek z temperaturą, ale czujniki od temperatury wymienione i nadal to samo!
Auto od dziś jest w dziale "Sprzedam auto" ... Jak ktoś chętny to pisać lub dzwonić.
szkoda.. czemu sprzedajesz?
Szukam czegoś małego i jeszcze bardziej zrywnego :D
Żeby nie było, że temat zakończony ... To, że chcę sprzedać Palio nie znaczy, że nie grzebię przy nim :D Jak tylko będzie wolne biorę się wreszcie za gumy stabilizatora i ich zerwane śruby. Czujnik położenia przepustnicy też podmienię, bo obecny lubi zawisnąć na 2000rpm lub 200 rpm :D I takie tam fotki z dziś ...
Załącznik 10255 Załącznik 10256
po co grzebać jak idzie i tak na sprzedarz
Po to żeby potencjalny kupujący nie zechciał obniżać ceny za stukanie w zawieszeniu. I tak te gumy u mnie leżą, więc żadna filozofia
aaa no chyba że już miałeś kupione
Historyczny przebieg :D
Załącznik 10846
Ci się udało takie zdjęcie zrobić;-)
Chyba coś żaróweczkę szlak trafił :P
Auto jak na razie zostaje w rodzinie :D Czeka mnie wymiana tulei tylnego wahacza i planuję jak się za to zabrać. Jak to jest z odpięciem przewodu hamulcowego? Trzeba zatkać a po naprawie odpowietrzyć i dolać płyn?
Zgadza sie. Ktos juz na forum pokazywał fajny sposób na odpowietrzanie. Dolać zawsze coś ciut trzeba.
Wymieniłem drugi przegub, bo jak to bywa często po wymianie jednej strony odzywa się zaraz druga :mad: Pewnie mnie tu na forum zbesztacie, ale skoro auto mam zamiar sprzedać na wiosnę to wsadziłem coś niedrogiego. Czytałem, że na przegubach Kamoka ludzie robią po kilkadziesiąt tysięcy kilometrów, więc taki też kupiłem. Zobaczymy jak będzie się sprawował. Na razie poprawił się mocno komfort jazdy w ciasnych, miejskich uliczkach :D No i przy okazji wymiany zobaczyłem, że sworzeń wahacza ma luz ponad normę, więc pewnie oba pójdą jeszcze przed zimą do wymiany.