A skąd braliście? Ja kurka 3 razy już podmieniałem i po jakimś czasie krótkiego spokoju znowu wali. Niby nic, ale irytuje.
To jest widok strony w wersji do druku
A skąd braliście? Ja kurka 3 razy już podmieniałem i po jakimś czasie krótkiego spokoju znowu wali. Niby nic, ale irytuje.
Ja u siebie w motoryzacyjnym kupiłem jakies za 20zl/szt. niby nic, ale przy wymianie jest trochę roboty ;)
A Lancia dzisiaj dostała zimowe buty :D
Ja wczoraj skrobałem szyby, ale w weekend Lucyna dostanie zimowe buty.
Co do gum to też kupiłem ze sklepu, z aukcji i efekty były różne. No nic, spróbuję kupić jakieś jeszcze i wymienić.
Lancia przeszła dziś małą modyfikacje.
Ma ok. 140KM i 320Nm. oczywiście jak będzie czas i $ potwierdzę na hamowni, ale wrażenia z jazdy... bezcenne :D
Tak EGR wyrzucony, wszystko zrobione jak sie nalezy, jak na razie jestem mega zadowolony ;)
to panie rakieta teraz :D
Prosimy o jakieś szczegóły :food:
Dzisiaj wymieniony simering na półosi, bo olej ciekł ;)
Wczoraj wymieniony rozrząd, wstyd sie przyznać, ale rok czasu autem jeżdżę, a o takiej rzeczy człowiek zapomina :)
Rolka i napinacz INA, pasek Gates, taki to wsadzone do Lancii.
Najlepsze jest to, ze po zdjęciu osłony rozrządu i starego okazało się, ze poprzedni właściciel musiał, nie tak dawno zmieniać rozrząd, bo jak to mechanik stwierdził, ze tam jest wszystko jak nowe i rzeczywiscie, po oględzinach wszystkiego stwierdziliśmy, ze jeszcze spokojnie bym na tym pojeździł.
no, ale ze już wszystko zdjęte, a nowe części lezą, to założyliśmy nowy zestaw :D jedynie pompę wody zostawiliśmy, bo bo krótkich oględzinach stwierdziliśmy, ze pompa jest w stanie idealnym, nawet na rolce nie było śladu prawie, ze po niej pasek szedł, zero luzu, zero jakichkolwiek oznak zużycia, to zostawiliśmy ;)
no i gites majonez. Cieszyć się jazdą dalej ...
No, przynajmniej człowiek ma spokojna głowe teraz ;)
Wszyscy ostatnio rozrząd wymieniają.. Chyba sam powinienem się zainteresować ;)
No i następne kilometry będą już w spokoju,bez myślenia "kurcze może jest już naderwany" ;-) Powiem tylko tyle,że jak sam zrobisz to wiesz że jest tak a nie inaczej.
No tu masz racje, bo juz od miesiąca mi po głowie chodził, a teraz spokój, wiem, ze jest OK :P
Krakać nie kraczę ale zdarzają się przypadki zerwania paska po 1000km :P Swoją drogą po takim przebiegu powinno się jechać na kontrolę - teraz pytanie - kto to robi? :P
Trochę cieplej, wiec było trzeba trochę przemyć Lancie ;)
Załącznik 12925Załącznik 12926