To jest widok strony w wersji do druku
-
A ja sie dalej bede klocil z tym wtryskiem. Albo mnie ksiazka oryginalna oklamuje. Ale jakis dziwny silnik mam. 1.6 16v Wtrysk wielopunktowy..I niema H..we wsi :D..
Ale zeby nie byc wrednym nic nie powiem..Bo ktos chyba powinien dostac jakies upomnienie albo cos za lekkie wprowadzanie ludzi w blad.
-
kamilo62 zrób zdjęcie tego co tam jest napisane w tej książce,że to jest MPi.
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
sebaoo2
kamilo62 zrób zdjęcie tego co tam jest napisane w tej książce,że to jest MPi.
Załącznik 7245
Prosze Bardzo :)
-
Panowie silnik 1.6 16V posiada wtrysk w każdym dolocie do cylindra czyli w sumie 4 wtryskiwacze i jest to właśnie wtrysk wielopunktowy :!: Żeby był wtrysk jednopunktowy musi być korpus przypominający gaźnik w którym jest tylko jeden wtryskiwacz,podający paliwo do każdego cylindra i tak właśnie jest w silniku 1.4 12V :!:
Żeby przełożyć silnik musisz zmienić kompletną wiązkę silnika a co jeszcze to nie wiem bo trzeba by było się przyglądnąć instalacji paliwowej a przede wszystkim chłodzenia.Obudowa filtra powietrza też idzie na drugą stronę komory silnika.
-
No to nie wiem czemu wszędzie w internecie pisze że to jednopunkt...
-
-
no bo to są sami specjaliści ;D
-
Kurna wiedziałem, farmazony mi tu piszecie i robicie w ciula.. Nie widziałem 16V na monowtrysku jeszcze ;) Otworzyć maskę i od razu widać..
-
A może warto zrobić porządnie remont i zostawić go na dłużej?;)
-
Nom, właśnie tak wyjdzie chyba taniej;)
Graty mam już zamówione, na jutro będę miał, to w sobotę może poskładam. Bo muszę do 9tego mieć auto, gdyż trasa się szykuje xD
A renówką, to za drogo bez LPG wyjdzie :D
-
Ja u siebie wymieniałem i nie żałuje :)
-
Nie no, po prostu myślałem że droższe części będą. A jednak Fiat, nie ma tak drogich :D
-
Do fiata części tanie jak barszcz ;p na szczęście
-
monowtryski miały 1,4 i 1,2 . jeśli chodzi o ścisłość
-
-
no to bardzo dobrze jeszcze 1/4 i bedzie jezdzić
-
-
Napotkałem jeden mały problem, mianowicie ustawienie rozrządu.
Nie wiem, czy na zasuniętej, czy wysuniętej przesuwce się go ustawia. Znaczy nie jestem pewien.
-
7 załącznik(i)
No to zapomniane fotki wymiany UPG. W sumie to nie potrzebnie wymieniałem, no ale kto wiedział.
Dobrze że koszta to aż 55zł :D
Załącznik 7617Załącznik 7618Załącznik 7619Załącznik 7620Załącznik 7621Załącznik 7622Załącznik 7623
-
boli jak autko tak rozebrane :/