To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
Pandemic88
V max 250km/h spalanie 16l na 100km na niemieckiej autostradzie :lol: tylko zastanawia mnie dlaczego alfalfa 2,4l mojego kuzyna przy prędkości 245km/h spaliła 14l/100km
250 powiadasz ?? Masz chipa zrobionego, na ile KM ? Bo jak na serii to chyba z przepaści, 150 konne auto o takiej masie i gabarytach nie ma opcji, dobrze jak 200 poleci....
I jeszcze od tego co pokaże licznik to ze 20km/h trzeba odjąć, tyle mi prawie zawyżał licznik w cromie przy większych prędkościach w porównaniu z gps-em, a że gps prawdę pokazywał to mi się pokrywa z prędkościomierzem w motocyklu.
-
Haha racja ze z przepasci i z wiatrem w plecy, moja cromcia max 210 km/h robi nie chce więcej kombinowac mina driverow TDI pazeratti etc bezcenna ,w zwiasku z silna słabą wolą wole jej nie chipowac pozdrawiam serdecznie :D
adicromulec
-
Croma 150automat. Trasa Rzeszów-Wrocław-Rzeszów. Autostrada. Z powrotem godzinny korek koło Krakowa. Opony pirelli p7 215/55/16, ciśnienie przód 2,5 tył 2.3. 3 osoby + pełny bagażnik. Prędkość licznikowa ok 150 (rzecz.143) tam gdzie ruch był umiarkowany. Spalanie wg kompa 6,0. Rzeczywiste 6,43l/100 km.
Wnioski:
1 Przy dużych oponach rzeczywista prędkość jest niewiele niższa od licznikowej.
2. U mnie spalanie wg kompa oszukuje o ok 0.5l/100
3. Trudno jest zrobić 1000 km na jednym baku cromą na autostradzie przy prędkości rzedu 140-150.
4. Do 130 u mnie jest w miarę cicho. Przy 150 hałas (chyba od opon) rośnie co znacznie obniża komfort jazdy. Ale croma w automacie dopiero powyżej 140 łapie obroty 2000. Przy 120-130 jakby brakowało momentu (obr 1800). Wydaje mi się że przełożenie 6-go biegu jest troche za duze w silniku 1.9 (może jest takie samo co w cromie 2.4?).
-
Witam kolegę adicromulec przy tej prędkości przejechalem 5km -10km max. takie były wskazania prędkościomierza nie mam pojęcia jak to wygląda według wskazań gps żadnego chipa nie mam zrobionego piszę tu o pełnej serii tego silnika :smile:
-
Croma automat 1,9 150kM. Trasa Rzeszów - Ustka - Rzeszów + dojazdy. 50% trasy autostradą z prędkościami 140-150 km/h, (oraz godzinne korki na A1). Jazda na klimie, pełny bagażnik. Jazda płynna typu "eco driving" tzn. hamowanie silnikiem i duże dystanse przed poprzedzającym autem. W sumie zrobiłem 2100 km. Wskazanie spalania z kompa 6,2 l/100km. Rzeczywiste wyszło 6.4.
Croma doskonale sprawuje się na długiej trasie pod względem komfortu i małego zużycia paliwa. To auto jest stworzone do autostrady. Przy licznikowym 150 km/h (143 rzeczywiste) silnik ma tylko 2300 obr/min. Małe obroty silnika i niski współczynnik oporu Cx Cromy przyczyniają się do małego zużycia paliwa przy dużych prędkościach. Kierowca może rozmawiać z pasażerami na tylnym siedzeniu bez podnoszenia głosu co oznacza że poziom hałasu przy prędkości autostradowej jest umiarkowany.
-
Croma 1,9 120KM manulal.
Trasa Poznan-Karpacz-zwiedzanie okloicy plus wypad do czech i powrot w sumie 1200km spalanie ok 6,2. Predkosci jak to u nas normalne podrozne auto bylo zaladowane po sam czubek.
Na autostradach przy 180km/h ok 7,5-8L.
-
Wskazania komputera 6,2 ltr .Każdorazowo tankuję â˝ do pełna po przeliczeniu wychodzi zawsze około + 0,2 do 0,4 ltr .Trasy mieszane .Croma 1,9 8 zaworów
-
Rzeszów - Zadar (Chorwacja) - Rzeszów plus 400 km lokalnie po nieautostradowych drogach. 2 osoby dorosłe + 2 dzieci + pełny bagażnik. Wg komputera 5.8l. Najbardziej ekonomiczne obroty to ok. 2200 co daje na 6 biegu ok. 135 km/h (realnie ok. 125 wg GPS).
-
3 załącznik(i)
Wieliczka - Himare (Albania) - Wieliczka przez Słowację, Węgry, Chorwację, Bośnię, Czarnogórę, Kosowo i Serbie. Trasa raczej głównymi drogami, dwie osoby, duuużo bagażu i wyszlo 5,3l.
Załącznik 24686
Załącznik 24687
Załącznik 24688
-
Nie nagrywalem swojej cromci ale panowie oto jej wynik 5 :-) osob full bagaznik trasa peterhead polnocna szkocja do baska krk chorwacja 5.3l 100km srednia predkosc 97km/h dystans 2700km szkocja anglia Francis Belgium Luxembourg, niemcy austria slowenia chorwacja http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...9e92f9fdec.jpgl kto powie ze fiat nie da rady :-) :-)[emoji23] za rok grecja pozdrawiam
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
-
Peterhead krk baskahttp://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...c66b65a359.jpg
-
Cytat:
Napisał
adicromulec
Nie nagrywalem swojej cromci ale panowie oto jej wynik 5 :-) osob full bagaznik trasa peterhead polnocna szkocja do baska krk chorwacja 5.3l 100km srednia predkosc 97km/h dystans 2700km szkocja anglia Francis Belgium Luxembourg, niemcy austria slowenia chorwacja l kto powie ze fiat nie da rady :-) :-)[emoji23] za rok grecja pozdrawiam
No to się ujechałeś. Na ile razy to brałeś?
Trochę OT: 3 lata temu pojechałem poprzednim autem, leciwą astrą G na zachód Francji, 4 os i bagażu po dach łącznie z dziecięcymi rowerami. Do dziś nie wiem jak to spakowałem ale jak dzieciaki miały dość jazdy to na parkingu wskakiwały na rowery i "prostowały kości". Astra była wyjątkowo dzielna a blisko 2tyś km w jedną stronę.
-
trasa z Małopolski nad Morze w obie strony jak i poruszanie się po lokalnych drogach w różnych warunkach, w sumie 1700km spalanie 6.2 litra na 100 km. 1.9 150 km w automacie. Jak dla mnie przyzwoity wynik, 3 osoby dorosłe + dziecko + pełny bagażnik.
tapnięte z s7
-
Cytat:
Napisał
luk202
No to się ujechałeś. Na ile razy to brałeś?
Trochę OT: 3 lata temu pojechałem poprzednim autem, leciwą astrą G na zachód Francji, 4 os i bagażu po dach łącznie z dziecięcymi rowerami. Do dziś nie wiem jak to spakowałem ale jak dzieciaki miały dość jazdy to na parkingu wskakiwały na rowery i "prostowały kości". Astra była wyjątkowo dzielna a blisko 2tyś km w jedną stronę.
Na dwa razy start 6:30 chorwacja slowenia austria niemcy belgia Luxembourg I noc w le colibri 22:00 stop trzy przystanki na calej trasie hotelik malutki 100 km od dover polecam dla rodzin . Dzien drugi rano 9 start na prom poltora godzinki na promie w domu 22:30 dpf przedmuchany rowne 3 zbiorniki paliwa po korek poszlo ten samochod pozera kilometry jak glupi I meczy sie w miescie autrostrada to jego swiat pozdrawiam[emoji6] co do asterki to mialem classic chyba pierwszej generacji bo 1992 produkcja wisnia metalik 1.4 benzyna motor nie do zajechania podlogi brak wlew paliwa trzymal sie tylko na szpachli ale serducho miala dzwon 345000 km I nie wiem czy to byl orginalny przebieg ale oleju grama nie brala ahhh czlowiek sie rozmarzyl fajne czasy to byly[emoji25] a to moje pierwsze malenstwohttp://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...3f46859061.jpg dostalem w spadku od szwagra hehehe
-
Hej.
Trasa Wałcz - Tuszyn - Wałcz - 733 kilometry. 4 dorosłe osoby. Na A-1, S-8 i S-10 prędkość 140 km/h (tempomat). Przed wyjazdem zalałem pod korek (dwa odbicia pistoletu). Komp pokazuje średnią prędkość 82 km/h, spalanie 6,8 l. Dziś zalałem znowu pod korek (dwa odbicia pistoletu :) ). Spalanie rzeczywiste 7,06 l.
-
Cytat:
Napisał
zino
Dziś zalałem znowu pod korek (dwa odbicia pistoletu ).
Na tej samej stacji i ten sam dystrybutor?
-
Automat 2.4 miasto trasa 50/50 8,5L/100km ( z dpf)
-
Cytat:
Napisał
andy5
Na tej samej stacji i ten sam dystrybutor?
Dokładnie. Orlen Wałcz stanowisko nr 5 :)
-
A ja ze spalaniem mam ciekawostkę. Jeździłem spokojnie i komp pokazał 7.1 a w rzeczywistości spalił 7.95. Skąd taka różnica? Toż to prawie litr na setkę...
-
Musisz się przyzwyczaić. U mnie komp ZAWSZE pokazuje mniej niż w rzeczywistości i różnice są właśnie do ok. 1 litra (zwykle mniej ale i takie się zdarzały). Własnie dlatego podawanie spalania wg kompa to nieporozumienie.