To jest Vag KKL nie obsłuży wszystkich sterowników
To jest widok strony w wersji do druku
To jest Vag KKL nie obsłuży wszystkich sterowników
Jesteś pewny? Tam na stronie jest napisane:
"Dzięki wbudowanemu przełącznikowi interfejs w pełni wykorzystuje wszystkie funkcje programu ECU SCAN"
Wejdź na stronę Multiecuscan - Diagnostics software for Italian cars wybierz swój pojazd i tam masz wypisane że KL zrobisz tylko silnik .
ja mam taki kabel i rzeczywiście poki co laczy się tylko z silnikiem
Witam
Bardzo proszę o pomoc/poradę.
Mam Fiata 500e i ... migający licznik. Byłem w Serwisie - mieli chwilę czasu by sprawdzić co nie jest skonfigurowane. Wyszło że moduł Bluetooth. I, że nie ma na nim napięcia. Niestety nie mieli czasu się tym zająć.
Druga sprawa - mam multiecuscan 3,6 i 3,9. Mam też Elm BT ale nim nie mogę się podłączyć. Wykrywa ELM, Test przechodzi ok. Ale nie może się połączyć
Poje pytania - gdzie znaleźć ten moduł BT i jak sprawdzić czemu nie ma tam napięcia. Nie wiem gdzie są od tego bezpieczniki - w instrukcji nic o tym nie ma.
Dzięki za podpowiedzi
Witam.
Który z kabli po bluetooth jest najnowszy?? na allegro są wersie z obudową w kolorze niebieskim, białym i czarnym. chodzi o wersie mini BT.
Witam. Mam problem ze skasowaniem mapy w stilo 1.8 16v 133km. W MES 2.2 nie moge wykonac tej funkcji. Czy najnowszy MES będzie posiadac tę funkcję?
Jeżeli masz sterownik "Hitach MPI" to nie ma tj funkcji .Jeżeli masz"Delphi" ,albo "Magneti Marelli " to jest zerowanie samoadaptacji .
Czy ktoś z was próbował używać tego oprogramowania z kablem ENET? Czy znacie jakieś oprogramowanie jest kompatybilne z tym kable?
To chyba jest do BMW
Jaki program zastosować żeby dostać się do modułu silnika w fiacie sedici 1,6 16v?
Czy ten interfejs - http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62 poradzi sobie z Doblo z B&M (osiowanie Oroxy) aktywacja modułu. ewentualnie z dodatkowym kabelkiem - Adapter FES do ELM KKL MultiEcuScan MES typ 1 2 3 (4993274047) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Cześć,
Mam podkręcony ELM na transfer do 115kbps. Czy udało się komuś w MES uzyskać ponad 200 odczytów na minutę? Sterownik EDC16C8.
Najnowszy ecuscan z forum. Nie mogę wyzerować adaptacji, tylko tryb demo. Wszystko inne działa. Pomoże ktoś?
Przy okazji jakie powinny być odczyty z sond?
Wymieniłem przepustnice bo poprzednia żyła własnym życiem. Przyspieszało, zwalniało, kichało, rzucało (najbardziej 2.000-3.500 obr)...
Zostały mi teraz nie równe przyrosty mocy. Na zimnym najbardziej odczuwalne.
Wypiąłem obie sondy mocy jest mniej, ale wyraźnie lepiej (równiej) przyspiesza.
Doblo 1.6 16v 2002. Oprogramowanie w regenerowanym komputerze 2005, przepustnica też 2005
witam wszystkich. troche postow sie nazbieralo wiec spytam jaki program polecacie do diagnozy punto II?
Klinij tu
Tłumacz Google
Trochę odgrzewane pytanie - ale z tego co kojarzę, przebieg miga po podłączeniu nowego urządzenia pod magistralę CAN, bez zrobienia osiowania proxi. Tak bywało np. przy dodaniu wspomagania city do Pandy ;-).
Mrugał przebieg i nie działało city (było tylko to słabsze wspomaganie), dopóki nie zrobiło się osiowania.
Mam Punto Evo 2010. Po osiowaniu proxy za pomocą pelnej wersji AlfaOBD na Androida straciłem zamek centralny i zamek elektryczny bagażnika. Wie ktoś czy da się to za pomocą fiatecuscan naprawić? Czy czeka mnie tlumaczenie mechanikowi jak ja to zrobiłem? :D
Multiecuscan da radę
fiatecuscan to już zabytek