To jest widok strony w wersji do druku
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Z dupy porównanie ceny katalogowej tipo 80000 bez rabatów z maksymalnie zrabatowanym niro za 87000. Odejmij od ceny tipo tyle rabatu ile dali ci na niro i masz tipo za 67000 jak pisał marx... kolejny raz porównywanie sufitu do podłogi, to się kurde nigdy chyba nie skończy...
Otóż porównuje Niro z rabatem z Tipo z rabatem (jak na załączniku). Różnica w cenie to 9500 zł.
Na plus Niro: 1. automat, 2. dwustrefowa klima, 3 asystent pasa ruch, 4. aktywny tempomat, 5.spalanie w mieście, 6. Podgrzewana kierownica, 7 nawiewy dla pasażetrów
Na plus (mojego) Tipo: 1. większy bagażnik i... koniec
-
5% rabatu to g... nie rabat.
Może kiedyś będzie tak (a może juz jest w niektorych sytuacjach) że sprzedawcy samochodów chociaz opcje będą oferować za jakieś rozsądne pieniądze.Rozumiem że niektóre rzeczy musza kosztowac bo są pracochłonne, materiałochłonne itp a nie że np. kamerka za 10 dolarów jako opcja kosztuje 100x tyle, to samo jakiś wyświetlacz itp. Albo tempomat-wołanie tys zł za cztery plastikowe guziki i odblokowanie tego w komputerze to ździerstwo.
-
Cytat:
Napisał
Gomez405
Panowie zobaczcie na promocje wyprzedaż sierpniowa w fiacie. Hb easy 2017 za 52000 juz był. Oczywiscie 95 km
We wrześniu wchodzą nowe normy spalin.
Przypadek?
-
Cytat:
Napisał
pirx
We wrześniu wchodzą nowe normy spalin.
Przypadek?
Przypadek. Tipo je spełnia. Poza etorq 1,6 chyba
-
Cytat:
Napisał
mihauu
oryginalne porównywanie - tipo do niro hybrid hehe :rolleyes: to są dwa różne światy. ja dałem za tipka niecałe 47tys i w budżecie 50k nie miało równych. ale mając budżet 80k, z całym szacunkiem, chyba szukałbym czegoś innego.
ceny katalogowe to jedno, rzeczywistość drugie. nawet mój podstawowy pop miał rabat 10 950 od wyjściowej. przed zakupem auta analizowałem chyba wszystkie możliwe modele - tipo ma ceny katalogowe vs. realne wyjątkowo oderwane od rzeczywistości
Dlaczego różne światy. Auta z LPG uchodzą za takie hybrydy dla ubogich :).
Zresztą, jak się później okazało naiwnie, kalkulowałem, że więcej jak 10l/100 Tipo z LPG w mieście nie będzie paliło. Co daje ekwiwalent w PB na poziomie 4l/100 (jak w mordę, to samo co w Niro).
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
marx30
Przypadek. Tipo je spełnia. Poza etorq 1,6 chyba
Czytałem artykuł, że właśnie t-jet może mieć problem z tą normą. Wiedząc ile to pali, to nawet wydaje się logiczne.
Piszą o tym np. tu: https://autokult.pl/31439,fiat-tipo-...d-normy-spalin
-
Cytat:
Napisał
pirx
Jakby t-jet nie spełniał tej normy to już by go nie było. Wypadł tylko lpg fabryczny, ale dalej można dołożyć lpg po zakupie.
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
pirx
Artykuł sprzed trzech miesięcy i już dawno nieaktualny. Fiat odnośnie silnika T-Jet w Tipo spełnił wymagania nowej procedury WLTP czy jak tam się ona zwie i nadal jest dostępny w sprzedaży, tyle tylko że już bez wersji LPG fabrycznego. Widać gama modelów nadal mieści się w "normie" a ceną widocznie było uwalenie wersji LPG oraz 1.6e-torq.
-
Cytat:
Napisał
marx30
5% rabatu to g... nie rabat.
Może kiedyś będzie tak (a może juz jest w niektorych sytuacjach) że sprzedawcy samochodów chociaz opcje będą oferować za jakieś rozsądne pieniądze.Rozumiem że niektóre rzeczy musza kosztowac bo są pracochłonne, materiałochłonne itp a nie że np. kamerka za 10 dolarów jako opcja kosztuje 100x tyle, to samo jakiś wyświetlacz itp. Albo tempomat-wołanie tys zł za cztery plastikowe guziki i odblokowanie tego w komputerze to ździerstwo.
Przy następnym zakupie uśmiechnę się do Ciebie i po negocjujesz w moim imieniu. Co do zapłaty - dogadamy się :)
Cytat:
Napisał
dramez
Artykuł sprzed trzech miesięcy i już dawno nieaktualny. Fiat odnośnie silnika T-Jet w Tipo spełnił wymagania nowej procedury WLTP czy jak tam się ona zwie i nadal jest dostępny w sprzedaży, tyle tylko że już bez wersji LPG fabrycznego. Widać gama modelów nadal mieści się w "normie" a ceną widocznie było uwalenie wersji LPG oraz 1.6e-torq.
To już wiem, dlaczego teraz w konfiguratorze za diabła nie można wybrać LPG.
Cytat:
Napisał
dramez
Swoją drogą norma wycięła połowę oferowanych silników benzynowych. Grubo.
-
Cytat:
Napisał
Szary83
Wypadł tylko lpg fabryczny, ale dalej można dołożyć lpg po zakupie.
I to dlatego że chyba nie opłacało się go homologowac od nowa.
Szopki się zaczna wraz z euro 7 wtedy na dobre pożegnamy się z silnikami MPI a w zamian dostaniemy kolejne parę kilo fitrów GPF itp.
Pod koniec produkcji przydałoby sie kupić drugiego T-jeta ze świeżego rozbitka i jeździć tym do emerytury.
-
Cytat:
Napisał
marx30
Pod koniec produkcji przydałoby sie kupić drugiego T-jeta ze świeżego rozbitka i jeździć tym do emerytury.
Optymista. Chyba, że jesteś grubo po 50tce.
-
No jestem. Buda tyle przetrwa. U nas gosciu jezdzi jeszcze FSO 1500 i to wcale nie z konca produkcji. I nie ze jakis kolekcjonerski normalnie do roboty tym pogina.
-
Tylko ma mniej elektroniki. Łatwo coś znaleźć, zdiagnozować, wymienić nawet w domu. Mi od początku nie mogą ogarnąć i auto znowu na lawecie do serwisu pojechało. Jeszcze przygód z silnikiem nie miałem :D
-
Cytat:
Napisał
pirx
Przy następnym zakupie uśmiechnę się do Ciebie i po negocjujesz w moim imieniu. Co do zapłaty - dogadamy się :)
To już wiem, dlaczego teraz w konfiguratorze za diabła nie można wybrać LPG.
Swoją drogą norma wycięła połowę oferowanych silników benzynowych. Grubo.
Sam kupowałem w Szczecinie i 5% rabatu to dają z ręki, jak ktoś nie chce więcej to nie dostanie. Sprzedawca Ci nie rzuci całego rabatu od razu.... Wystarczyło pokazać ofertę z innego salonu i 10 % byś dostał. Z grupą zawodową to do 14%. Wszystko to na auto które sam konfigurowałeś, nie z placu.
-
tox jesteś ze Szczecina? Paprykarz? Może kiedyś się spotkamy? Sempre i KrissMierzyn chętnie też wyskoczą na pifko
-
Cytat:
Napisał
tedybear
tox jesteś ze Szczecina? Paprykarz? Może kiedyś się spotkamy? Sempre i KrissMierzyn chętnie też wyskoczą na pifko
naturalizowanym paprykarzem ;] Jak czas pozwoli to pewnie się uda