Jaka cena autka i jaka wersja wyposażenia???
To jest widok strony w wersji do druku
Jaka cena autka i jaka wersja wyposażenia???
Widziałem tylko że easy plus dodatki a cena 62800, widziałem spore zainteresowanie ludzi, postalem tam chwilę i reakcje ludzi pozytywne, widać było że to ich pierwsze spotkanie z tipo. Fajnie że się tak reklamuje w galeriach handlowych, może niedługo będzie więcej tipkow jeździlo.
Citroen chce czymś zaskoczyć:
http://m.superauto24.se.pl/moto-news...po_915868.html
No na zdjęciach wygląd citroena jest jak najbardziej na plus. Tipo może mieć groźnego konkurenta.
Samochód na "F" plus "więcej elektroniki" to brzmi groźnie ;-)
C'Elysee jak i 301 (tu szczególnie dobry i tani diesel) to konkurencja dla niższej wersji wyposażenia Tipo. Lounge nie ma sobie równych.
Ergonomia w C'Elysee jest za to koszmarna - sterowanie komputerem/radiem/tempomatem na jakimś dziwadle pod kierownicą, a sterowniki od szyb na konsoli środkowej.
Za to przyzwoicie wyposażoną wraz z fabrycznym LPG można wyrwać poniżej 50k, więc to szalenie ekonomiczne rozwiązanie ...
W końcu! Długo wyczekiwany od 31. Maja Tipson, został wczoraj odebrany.
Moje pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Do 100 km/h jedzie bardzo płynnie i stabilnie. Niestety powyżej tej prędkości na Armii Krajowej (Gdańsk) już nim trochę zarzucało. Niemniej wiadomo, że to auto nie jest raczej przeznaczone do długich tras to mogłoby być stabilniejsze przy większych prędkościach. Świetnie mi się jeździ że skrzynią 6tką, dobry 4ty i 5ty bieg, 1ka trochę za krótka jak dla mnie, ale to kwestia przyzwyczajenia. Zaskoczył mnie również promień skrętu, bo zbliżony do mojej poprzedniej furmanki (E34), także manewrowanie na dodatek z trybem city nie powinno być kłopotliwe. Nie wkręcałem go na wyższe obroty niż 3100-3300, niech się ułoży i przejechałem dopiero jakieś 80 km, więc po "dotarciu" i sprawdzeniu jak to pudełeczko idzie napiszę więcej. Być może w prezentacji.
Podsumowując, autko bardzo przyjemne w obsłudze, dobrze się prowadzi i daje poczucie bezpiecznego. Mógłbym je polecić starszym kierowcom, ale młodszym też (sam jestem młody).
Pozdrawiam. :)
P.S.
Silnik 1.4, wersja Tipo.
Dokładnie. Ja tym tipo robie głównie trasy i jest ok. Właśnie jak już się auto rozpędzi to jedzie fajnie i nie potwierdzam tego 'zarzucania' powyżej 100km/h. Co masz na myśli? Bo ja swoim tipkiem jechałem nawet 190km/h (z górki z wiatrem :P) i nie było problemu.. a na trasie zawsze mam 120-140km/h i też jest ok. Chyba że jeździsz na kołach 15" to może faktycznie coś Cie buja? U mnie są 17"
ja jechalem maks. 150km/h i zadnego zarzucania nie mialem. Jechalo sie plynnie i bardzo stabilnie - takze nie wiem co u kolegi sie dzieje powyzej 100, ale w takim razie radziłbym jechac na serwis .
Strzelam, że chodzi o pływanie po drodze o nierównej nawierzchni. Na jeździe próbnej (felgi 17'') ten dość lekki sedan na nierównościach trochę niepewnie się prowadził powyżej 80kph kiedy napotyka głębokie koleiny lub nierówności poprzeczne z dużymi wybojami. Być może to przypadłość niewyrobionego zawieszenia i sytuacja ulegnie poprawie z czasem lub pod obciążeniem. Na równej drodze Tipek idzie ładnie jak przecinak nawet przy 140kph.
Na 17 kołach zawsze w koleinach będzie pływało każde auto.