To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Siena 1.6 16v HL -
Odp: Siena 1.6 16v HL
Ja mam świece 2 elektrodowe bo takie zaleca producent auta i śmigam na lpg bez problemu.. Wg. mnie argumentacja, że taka świeca ma mniejszą siłę zapłonu jest raczej absurdalna. Iskra przy takim ładunku i tak zawsze będzie jedna raczej.. Na moje za dużo wydziwiać też nje można. Założyć świece jakie producent zaleca, dobrze wystroić gaz i tyle..
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
-
Ale po co mi stroic nie potrzebnie gaz i bawic sie w wykresy jak zaje.... dziala na jedno elektrodowych?...Po co mam pchac rece do instalacji gazowej ktora kosztowala mnie 2200??...
-
2200 to i tak mało - a zawsze moża wiece wycisnąc kosztem spalania ;)
-
2200 po znajomosciach..Mnie to nie obchodzi..Zawsze jest cos co mozna latwiej spie...To nie gaz 1 generacji ze przy zbiorniku sobie sie odkrecalo ilosc podawanego gazu..A z drugiej strony - Nie mam specjalnego kalkulatora i jakos niechce mi sie wierzyc ze sam krecac bede mial 1 litr gazu wiecej na 100 km...itp.. itd..
Dajcie spokoj..
-
I stalo sie...Pieknie i gladko nie zauwarzajac przejechalem miesiac czasu a raczej wiekszosc samochod stal pod blokiem - Bez PZU :P..
Patrzylem kilka razy na papierek i zawsze wyskakiwala mi data ze kwiecien...Zachodze i objasniam ze chcialbym przedluzyc umowe bo mi juz sie konczy - A to zonk - "Ale pan niema juz oc od miesiaca"..
Na dodatek wystapila ogolnokrajowa awaria serwerow i oczekiwanie na OC przeciagnelo sie o dobre 2.5 godziny...
Wiec AC mi sie nie nalezy....za stary samochod :P.
Mam rok prawko i to moj pierwszy samochod..Oferte jaka mi zlozyli - to 598zl. za rok w PZU. za OC - w tym 10zl za ochrone znizek..Sam sie zdziwilem ze tak malo - Bo w internecie z tych kalkulatorow wychodzili ze PZU ponad 1xxx mi spiewa..
Fakt faktem ubezpieczyc takze chcialem z NW..ale mila pani zaproponowala mi ogolne ubezpieczenie czy to zajdzie w pracy czy w samochodzie czy gdzies...Od smierci itp..
Jakie wasze zdanie na taka cene jak dla mnie mlodego kierowce?
-
cena jest bardzo atrakcyjna, też jestem młodym kierowcą.. i powiedzieli ze ubezpieczenie 1200 zł około.. ale że jestem współwłaścicielem to płace 450 zł około za rok. Moim zdaniem bierz.
-
No ja płace za swój 308. Ale jest na ojca. Pełne zniżki w PZU
-
Cytat:
Napisał
kamilo62
Mam rok prawko i to moj pierwszy samochod..Oferte jaka mi zlozyli - to 598zl. za rok w PZU. za OC
toż to darmo...ja - prawko ponad 10 lat...zniżek 50% (więcej nie chcą dać mimo jedynej stłuczki przeszło 6 lat temu)...i skromne prawie 800/rok najtaniej :/
-
-
uwierz, że też :cenuzra: jestem...za poprzednie auto, większe, co prawda trochę starsze, ale z 2x większym silnikiem płaciłem mniej :/
dobra...skończmy ten OT, bo się zaraz Tęczowi Panowie przyczepią i zafundują nam :bumbum: :mrgreen:
-
Na szczęście moje auto jest na ojca :)
-
miesiac bez OC .... modl sie aby sie fundusz gwarancyjny nie kapnal bo slono za to zaplacisz :tongue a co do oferty PZU to bardzo dobra stawka biorac pod uwage ze nie masz w ogole znizek. Moja kumpela w Łodzi jak ubezpieczala cinquecento 700 po raz pierwszy na siebie to najtansze oferty nie zeszly ponizej 1000 zl ;)
-
Mi za Sienę w Warcie podliczyli 2500zł, jakby samochód był na mnie, ale udało się zarejestrować na ojca, teraz płacę 458zł. Różnica jest. ;)
-
No u mnie w papierach pisze ze ja. Na poczatku tamtego roku jak kupilem dopiero fiata to wzialem na wczesniejszego wlasciciela.
Teraz to ja sie tylko boje tego funduszu...
A zima za pasem :)
-
4 załącznik(i)
Musiałem sie pochwalic.
W koncu taki upgrade jest niecodzienny.Mianowicie moja mama jest krawcowa.Jest Maszyna jest skora - ktora tak naprawde jest mocno ciemno brazowa.Ale z drugiej strony patrzac na nia Robi cie czarna :P.
Poprosilem mamy by mi uszyla nowe obszycie na lewarek skrzyni biegow.
U fachowca za taka czesc ze skaju 60zl.
U mojej mamy buziak i duzo uprzejmosci :)
A wyglada to tak :D
Załącznik 8104Załącznik 8105Załącznik 8106Załącznik 8107