To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
szporax
Przebieg 55700, wymieniłem olej, filtr oleju, powietrza, oba filtry gazu, świece, śrubka z sitkiem zasilania turbiny, klocki przód i zamontowałem metalową osłonę silnika. Poza ASO, gwarancja wygasła w czerwcu.
Masz fotkę jak śruba z sitkiem po 55kkm wyglądała? Sitko potargane czy całe?
-
-
dawaj foty jak bardzo leży?
-
2 załącznik(i)
-
Cytat:
Napisał
lanki
Masz fotkę jak śruba z sitkiem po 55kkm wyglądała? Sitko potargane czy całe?
Fotki nie robiłem, wyglądało jak nowe. Miałem śrubkę wiec wymieniłem dla świetego spokoju.
-
Cytat:
Napisał
bibi
Obniżyłem gada ��
Co zakladałeś? Ja się zastanawiam nad zestawem od Eibacha -25mm do mojego SW.
Jakie masz felgi założone?
Jak fabryczne opony 16 będą się nadawały do utylizacji, to chciałbym kupić jakieś 17 na lato.
Pytanie tylko, czy nie będą wtedy sprężyny przeszkadzać?
-
2 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
fil400
Co zakladałeś? Ja się zastanawiam nad zestawem od Eibacha -25mm do mojego SW.
Jakie masz felgi założone?
Jak fabryczne opony 16 będą się nadawały do utylizacji, to chciałbym kupić jakieś 17 na lato.
Pytanie tylko, czy nie będą wtedy sprężyny przeszkadzać?
Sprężyny Vogtland - 40mm. Felga 17" z alfy gta.
Załącznik 36605
Załącznik 36606
-
To jakiś dedykowany zestaw? Jakie odczucia? Jak z przejazdami przez garby?
-
Cytat:
Napisał
fil400
To jakiś dedykowany zestaw? Jakie odczucia? Jak z przejazdami przez garby?
Zestaw dedykowany do Tipo, twardość na moje oko średnia (jeździłem różnymi samochodami z różnymi sprężynami) trzyma sie drogi rewelacyjnie(seryjne zawieszenie bardzo miękkie i nie dawało mi poczucia bezpieczeństwa w czasie szybszsj jazdy) na żadnym garbie jeszcze nie przetarłem ;)
-
Nie wiedziałem, że jest jakaś alternatywa dla eibacha, a tu takie coś.
Może warto dodać wątek w dziale z zawieszeniem ��?
Kupowałeś w Polsce, czy u sąsiadów? Znalazłem kilka ofert w DE ale przedział cenowy całkiem spory.
Niemniej już chyba wiem na co sie zdecyduje odnośnie sprężyn ��.
Dzięki za pochwalenie sie na forum ��
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Swoją drogą chodzą za mną felgi "turbiny" z alfy. Z takimi sprężynami prezentowałyby się godnie ;-)
-
Cytat:
Napisał
fil400
Nie wiedziałem, że jest jakaś alternatywa dla eibacha, a tu takie coś.
Może warto dodać wątek w dziale z zawieszeniem ��?
Kupowałeś w Polsce, czy u sąsiadów? Znalazłem kilka ofert w DE ale przedział cenowy całkiem spory.
Niemniej już chyba wiem na co sie zdecyduje odnośnie sprężyn ��.
Dzięki za pochwalenie sie na forum ��
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Swoją drogą chodzą za mną felgi "turbiny" z alfy. Z takimi sprężynami prezentowałyby się godnie ;-)
Długo czekałem na coś niższego niż 25mm.Kupowałem w polsce vogtland-polska.pl. Koszt 500zł.
-
No właśnie szukałem u nich, ale znalazłem tylko do starego Tipo. Trzeba będzie się z nimi skontaktować. Dzięki za źródło.
-
Cytat:
Napisał
fil400
No właśnie szukałem u nich, ale znalazłem tylko do starego Tipo. Trzeba będzie się z nimi skontaktować. Dzięki za źródło.
Tak. Na stronie nie ma. Ja zobaczyłem na niemieckim forum tipo, że montują i skontaktowałem się z polskim przedstawicielem.
-
bibi
Naszła mnie taka myśl odnośnie oryginalnych amortyzatorów. Nie boisz się, że może je trafić szlag przy tak znacznym obniżeniu? Zastanawiałeś sie może nad jakimiś amorami typu np Bilstein B6?
-
Od 20 lat mam prawko i od zawsze miałem obniżone samochody. Trochę się ich przewinęło z roznymi obniżeniami (najczesciej - 40mm) i nie mialem problemów z amortyzatorami. W sumie 4cm to nie tak duzo ;)