To jest widok strony w wersji do druku
-
To ci co tak chłodzą swoje turbiny to jeszcze nie słyszeli o modnym ostatnio glasingu czy jakoś tak... w skrócie to jak auto pracuje na postoju bez obciążenia to psuje się silnik i potem bierze oliwę i wróżbita Maciej jedynie wie co jeszcze... modne słowo ostatnio...
Już widzę te burze w mózgu u tych we wszystko wierzących jak skonfrontują się teorie stania i chłodzenia turbo z tym glazingiem czy jak to zwał...
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
To ci co tak chłodzą swoje turbiny to jeszcze nie słyszeli o modnym ostatnio glasingu czy jakoś tak... w skrócie to jak auto pracuje na postoju bez obciążenia to psuje się silnik i potem bierze oliwę i wróżbita Maciej jedynie wie co jeszcze... modne słowo ostatnio...
Już widzę te burze w mózgu u tych we wszystko wierzących jak skonfrontują się teorie stania i chłodzenia turbo z tym glazingiem czy jak to zwał...
Czyli psują się wszystkie stojące w korkach :lol:
Popatrzyłem w sieci o co dokładniej chodzi z glazingiem i co wychodzi? Wypolerowanie cylindra, podają że dość rzadki przypadek, występuje podczas złego traktowania silnika na początku jego kariery drogowej. Jedni podają, że bez obciążenia, inni po prostu "złe traktowanie".
-
Chyba za dużo tych "znawców" i teorii :-) A wystarczy wymieniać olej, filtry, świece i nie upalać kapora na każdym skrzyżowaniu ;-) A jak będzie miało się coś zepsuć to się zepsuje ;-)
-
Kolejna (jakże okropna) rzecz która mi nie pasuje - brak możliwości wyłączenia świateł w bagażniku. Często zdarza się że siedzę na krawędzi otwartego bagażnika, godzinę albo dwie, zajmując się sprawami towarzyskimi. Wszak kombi wygodne, zwłaszcza że podłoga równa. Przydałoby się jakoś jednak to wyłączyć, coby baterii niepotrzebnie nie zjadało.
-
No przecież tam jest czasówka. Kilka minut świecenia i samo się powinno wyłączyć. Przynajmniej jest tak u mnie w sedanie...
-
W kombi też jest czasowka
-
Ile czasu u szanownych kolegów? Około 10 minut było światło włączone, po czym postanowiłem manualnie zatrzasnąć zamek w otwartej klapie. Zawsze jakiś sposób.
-
Chyba 15 minut doczytaj w instrukcji
-
Cytat:
Napisał
Gomez405
Chyba 15 minut doczytaj w instrukcji
Ostrzegam, instrukcja parzy :tongue
-
Cytat:
Napisał
VanillaSky
Kolejna (jakże okropna) rzecz która mi nie pasuje - brak możliwości wyłączenia świateł w bagażniku. Często zdarza się że siedzę na krawędzi otwartego bagażnika, godzinę albo dwie, zajmując się sprawami towarzyskimi. Wszak kombi wygodne, zwłaszcza że podłoga równa. Przydałoby się jakoś jednak to wyłączyć, coby baterii niepotrzebnie nie zjadało.
Zajmując się sprawami towarzyskimi powiadasz... równa podłoga bagażnika powiadzasz.... i światło byś chciał wyłączyć... i NA PEWNO CHODZI O OSZCZĘDNOŚĆ BATERII :party!:
(sorry, nie mogłem się pohamować)
-
Nie wiem czy było to pisane ale mi brakuje w tylnej szybie (Sedan) spryskiwacza i wycieraczki co by poprawiać widoczność podczas jazdy ,poza tym pole widzenia jest kotastrofaslne ! kamera cofania poprawiła mi tą funkcję . I trzecie ' tzw. "martwy punkt " fiat tego nie rozwiązał w TIPO chyba że jest to wyższych wersjach wyposażenia ? a to b.ważna rzecz !
-
Cytat:
Napisał
mardas
I trzecie ' tzw. "martwy punkt " fiat tego nie rozwiązał w TIPO chyba że jest to wyższych wersjach wyposażenia ? a to b.ważna rzecz !
Bez przesady. Przy dobrze ustawionych lusterkach nie zauważyłem w Tipo martwej strefy.
Żaden Tipo nie ma czujników martwej strefy, ale fakt - przydają się np. przy wyjeździe tyłem.
-
Mój ma :-). Choć jeszcze nie skończone. Jak montowałem czujniki cofania to dałem dwa więcej z drugiego kompletu zamontowane na rogu/zaokrągleniu zderzaka. Pozostała mi tylko gustowna sygnalizacja w okolicy słupka albo w lusterku (jak będzie jak ogarnąć na fabrycznym złączu w drzwiach). Ale mało to potrzebne bo lusterko jest wykrzywione i martwego punktu raczej nie ma.
-
Nawet dla gimnastyki warto głowę obrócić na szyi i wtedy mamy całkowitą pewność.
-
Cytat:
Napisał
marx30
Mój ma :-). Choć jeszcze nie skończone. Jak montowałem czujniki cofania to dałem dwa więcej z drugiego kompletu zamontowane na rogu/zaokrągleniu zderzaka. Pozostała mi tylko gustowna sygnalizacja w okolicy słupka albo w lusterku (jak będzie jak ogarnąć na fabrycznym złączu w drzwiach). Ale mało to potrzebne bo lusterko jest wykrzywione i martwego punktu raczej nie ma.
Czujniki martwej strefy oparte są na czujnikach radarowych o zasięgu większym niż czujniki cofania. Czujniki cofania łapią zdecydowanie za blisko, żeby można je było użyć jako czujniki martwej strefy.