To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Ja mam podobnie 41 tys km nalatane ale wybiore chyba Ferodo
Ja też Ferodo może wybiorę.
Cytat:
Napisał
KOBRA
Wszyscy ciągną kable do kamerki a nikt nie próbował kamery po wi fi ?
Kiedyś zastanawiałem się nad kamerką po wifi, problem jest taki, że musi być włączone wifi w telefonie, oraz uruchomiona aplikacja w telefonie.
A jak cofam to nie mam w zwyczaju włączać wifi i aplikację w telefonie aby zobaczyć obraz z kamerki, to musi się robić wszystko w automacie :)
-
O klockach TRW już pisane było,że piszczą na hamowaniu.
-
a po co wifi jak można na analogowym transmiterze. Tylko przeciągnięcie jednego przewodu do tyłu nie jest jakimś dramatem.
-
Cytat:
Napisał
marx30
Tylko przeciągnięcie jednego przewodu do tyłu nie jest jakimś dramatem.
Jest nawet milion razy prostsze i tańsze niż kombinowanie z wifi
-
Tipo dostało nowe łączniki stabilizatora. Przy okazji dostał nowy olej, jako że zbliżał się czas jego wymiany.
Teraz można spokojnie jechać na wakacje ;-)
-
2 załącznik(i)
Parę dni temu odebrałem Tipo z ASO z naprawy z AC. Po 2-3 dniach zaczęło coś stukać przy odpalaniu i przy zmianie biegów, z racji że niemile wspominam pobyt auta w ASO i w dodatku mam jechać na poprawki postanowiłem sprawdzić co się dzieje. I jak widać na zdjęciu Panowie zapomnieli sobie co nieco podokręcać:mad:
Załącznik 36340
Przy okazji zmieniłem olej:
Załącznik 36341
-
1 załącznik(i)
A ja wstawiłem w końcu 4 philipsy silvery...
-
1 załącznik(i)
Kompletuje fanty na przegląd olejowy przy 45 tys km, filtr kabinowy wymieniłem juz sam szybciej, bo byl po zimie brudny. Dodatkowo pomału kończą się klocki i trzeba będzie wymienic płyn hamulcowy bo jeszcze tego nie robilem.
Załącznik 36343
-
Hamulcowy tez bedzie motula?
-
Hamulcowy planuje wymienic w ASO bo nie jest drogo ok 120 zl cala usluga z plynem, a mam ogromna nadzieje ze mają dobry sprzęt do robieni tego. Choc to co sie widzi czasem w ASO to mogę sie bardzo mylić.
Motula kupiłem bo wiele osób zachwala, wiec chce sprawdzic czy mają rację. Spełnia te same normy co Selenia dedykowana więc nic nie szkodzi spróbować. Do Seleni nie mam zastrzeżeń wiec jak Motul mnie nie urzeknie to wroci K Pure Energy ;)
-
1 załącznik(i)
Witajcie.
W Poniedziałek zmieniłem olej na Valvoline SynPower 5W40 MST C3 + filtry Sędziszów. Programem AlfaObd wykasowałem serwis.
Załącznik 36352
Zdjęcie obrazuje skrawek włókniny filtracyjnej filtra FPT powiększenie około 120 razy ( olej zmieniony po 14500 km)
-
Cytat:
Napisał
steyr
Parę dni temu odebrałem Tipo z ASO z naprawy z AC. Po 2-3 dniach zaczęło coś stukać przy odpalaniu i przy zmianie biegów, z racji że niemile wspominam pobyt auta w ASO i w dodatku mam jechać na poprawki postanowiłem sprawdzić co się dzieje. I jak widać na zdjęciu Panowie zapomnieli sobie co nieco podokręcać:mad:
Załącznik 36340
Przy okazji zmieniłem olej:
Załącznik 36341
Oj grubo pojechali.
A co do oleju, to klasa sama w sobie. Ja póki na gwarancji jestem to leje Motula (był lany na 15 i 30kkm i 45kkm też będzie).
Po gwarancji, czyli u mnie przegląd 60kkm pomyśle o AMSOILu.
-
3 załącznik(i)
-
Cytat:
Napisał
steyr
Po 2-3 dniach zaczęło coś stukać przy odpalaniu i przy zmianie biegów, z racji że niemile wspominam pobyt auta w ASO i w dodatku mam jechać na poprawki postanowiłem sprawdzić co się dzieje. I jak widać na zdjęciu Panowie zapomnieli sobie co nieco podokręcać
Ciesz się, że te śruby tam są... Wysyłaj zdjęcia do FCA, nie można takich partaczy tolerować. W moim przypadku ASO popisało się przy wymianie turbiny, wszystko opisałem, łącznie ze zdjęciami w subforum 500X https://fiatklubpolska.pl/500x-533/5...1/7#post372356
Autokorekta poprawiła nazwę ASO, powinno być Reiskiego.
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Ciesz się, że te śruby tam są... Wysyłaj zdjęcia do FCA, nie można takich partaczy tolerować. W moim przypadku ASO popisało się przy wymianie turbiny, wszystko opisałem, łącznie ze zdjęciami w subforum 500X
https://fiatklubpolska.pl/500x-533/5...1/7#post372356
Autokorekta poprawiła nazwę ASO, powinno być Reiskiego.
Reiski i wszystko jasne 🤦