To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
jabolek
Podpiąłeś kamerę pod zwykłe radio ? jest wejście ? :D
Jest ale nie "czincz". Artur podpinał, wie co i jak 😉
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Jest ale nie "czincz". Artur podpinał, wie co i jak
jakieś wskazówki ?
-
Kamera droga, w aso 900 zł całość, uzywek brak 😉
-
A ja sobie przeczyściłem hamulce, wyjąłem klocki - zostało mi jeszcze ze 2 mm do sygnalizatora, wszystko umyłem zmywaczem
do hamulców, przesmarowałem co trzeba smarem ceramicznym Textar Cera Tec oraz zdarłem rant na tarczach.
Podobnie bębny, otworzyłem, wszystko umyłem, rant na bębnie ściąłem, coby kiedyś była możliwość rozebrania bębnów i złożyłem :)
Po 3 latach już bębny lekko nie schodziły, rant na bębnie już był i szczęki opierały się o ten właśnie rant - trzeba go zeszlifować, lub zdrapać zdzierakiem. Poza tym bęben tak się zapiekł, że nieszło go ruszyć, pukanie młotkiem nic nie dawało - ale można w bęben wkręcić dwie śruby 10-tki bodajże i wtedy bęben się odklei i zaczyna powoli schodzić.
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Po 3 latach już bębny lekko nie schodziły, rant na bębnie już był i szczęki opierały się o ten właśnie rant - trzeba go zeszlifować, lub zdrapać zdzierakiem. Poza tym bęben tak się zapiekł, że nieszło go ruszyć, pukanie młotkiem nic nie dawało - ale można w bęben wkręcić dwie śruby 10-tki bodajże i wtedy bęben się odklei i zaczyna powoli schodzić.
Nie chcę nic mówić, ale zanim zabiera się za ściąganie bębnów, to trzeba cofnąć szczęki. Na tarczach kotwicznych są zapewne otwory rewizyjne do tego celu.
-
JTN jeszcze seryjne klocki ? 47 tys km?
-
To już było przerabiane, mimo zachwytów ochów i achów nad tarczami z tylu to i tak bębny są żywotniejsze, tańsze w obsłudze i nie wkurwiaja, bo nie widać na pierwszy rzut oka czy coś się dzieje jak na rdzewiejących tarczach z powodu gownianego przylegania klocka...
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Nie chcę nic mówić, ale zanim zabiera się za ściąganie bębnów, to trzeba cofnąć szczęki. Na tarczach kotwicznych są zapewne otwory rewizyjne do tego celu
Żeby cofnąć szczęki trzeba by cofnąć samoregulator, dostępu do niego nie ma, a przynajmniej ja nie widziałem od tyłu bębna zaślepionego otworu przez który mógłbym to zrobić. Instrukcja serwisowa też nic nie pisze o takich otworach.
Jest tylko jeden otwór rewizyjny do odczepienia linki hamulca ręcznego - innych otworów nie ma.
Dlatego warto tam raz na dwa lata zajrzeć i rant na bębnie zeszlifować.
Cytat:
Napisał
brylancik13
JTN jeszcze seryjne klocki ? 47 tys km?
Tak jeszcze fabryczne klocki, ale tak jak pisałem wcześniej zostało ze 2mm do sygnalizatora "dźwiękowego".
Także niedługo nabędę nowe klocki TRW albo ATE :)
-
Cytat:
Napisał
marx30
obudowa licznika stage two. Lepiej ale też nie to ;-).
marx30, mam prośbę podpowiesz mi jaki jest sposób na zdjęcie tej ramki wokół radia i licznika, żeby nic nie połamać ?
-
Moje już połamane ;-). Ale nie pezy wyciąganiu tylko przy składaniu.Na szczęście mam drugi. Ale do rzeczy: trzeba ciągnąć do siebie od strony drzwi. To jest na zatrzaskach do wielokrotnego montażu. Ale oprócz nich są takie jakby listki które wchodzą w szczeliny a które nic nie trzymają.
-
Cytat:
Napisał
marx30
Moje już połamane ;-). Ale nie pezy wyciąganiu tylko przy składaniu.Na szczęście mam drugi. Ale do rzeczy: trzeba ciągnąć do siebie od strony drzwi. To jest na zatrzaskach do wielokrotnego montażu. Ale oprócz nich są takie jakby listki które wchodzą w szczeliny a które nic nie trzymają.
Dzięki
Od drzwi pasażera tak ? Jakieś sugestie do założenia później, żeby nie połamać tak jak Ty ?
-
Cytat:
Napisał JackTheNight
Tak jeszcze fabryczne klocki, ale tak jak pisałem wcześniej zostało ze 2mm do sygnalizatora "dźwiękowego".
Także niedługo nabędę nowe klocki TRW albo ATE :)
Ja mam podobnie 41 tys km nalatane ale wybiore chyba Ferodo, tak jak pisalem w temacie o klockach numer na OEM i na Ferodo sie pokrywa i mam wrazenie ze takie byly wsadzone na pierwszy montaz tyle ze z logo Mopar
-
Cytat:
Napisał
bartusssp
Dzięki
Od drzwi pasażera tak ? Jakieś sugestie do założenia później, żeby nie połamać tak jak Ty ?
Od strony kierowcy od strony licznika. Tam są dwa zaczepy, dwa kolejne są pomiędzy radiem a licznikiem i dwa kolejne za radiem od strony pasażera.
Co do składania trzeba chyba cierpliwości. aby te listki/języczki weszły w szczeliny.
-
Cytat:
Napisał
marx30
Od strony kierowcy od strony licznika. Tam są dwa zaczepy, dwa kolejne są pomiędzy radiem a licznikiem i dwa kolejne za radiem od strony pasażera.
Co do składania trzeba chyba cierpliwości. aby te listki/języczki weszły w szczeliny.
Wielkie dzięki :)
-
Wszyscy ciągną kable do kamerki a nikt nie próbował kamery po wi fi ?