No mi też zostało trochę tego środka do konserwacji więc może trochę też pokonserwuję ;-)
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
To jest widok strony w wersji do druku
No mi też zostało trochę tego środka do konserwacji więc może trochę też pokonserwuję ;-)
Brava tez już zakonserwowana ;) a dzisiaj i de skosic trawnik, a potem sprzątanie Bravki ;)
Ja też wziąłem się wreszcie za sprzątanie maryśki.Ładnie odkurzona,dywaniki wytrzepane,reszta wymyta i zaplakowana no i oczywiście autko wymyte i żeby położyć wisienkę na trocie to wypsikałem opony na czarno http://autokacik.pl/images/graemlins/lizak.gifhttp://autokacik.pl/images/graemlins/lizak.gif
Przy okazji zdemontowałem tylny spryskiwacz i go przetkałem bo zarósł jakimś dziadostwem z płynów.
A przy odkurzaniu zarżnąłem odkurzacz hehe i musiałem go rozebrać.Okazało się że łożysko się zaciera więc wezmę go w poniedziałek do pracy i się zrobi http://autokacik.pl/images/graemlins/skromny.gif
Ale był taki skwar że spociłem się aż po same ja.. :roll:
Mi może jutro się uda trochę uprzątnąć auto ale z myciem to chyba ew. na myjni.. Rano muszę jeszczę trochę pozałatwiać a potem zdrzemnąć się trochę i w drogę.. Oby fiat mnie nie zawiódł :-P
Oznajmiam wszech i w obec, że dojechaliśmy cało do Zakopca :-P
Wcinamy teraz oscypki i zapijamy piwem ;-)
Fiacior dał radę.. Po zmianie map mnożnika lpg dostał verwy i ciągnie elegancko :-) <bez skojarzeń>
A ja dzis wymienilem wrescie po kilkuminutowym szarpaniu sie czujnik stopu. 35zl . ale zawsze to nowy. Nie obylo sie bez srubokreta i naginania lekko plasticzkow :)
A ja byłem w Jarocinie u gazarzy, bo Bravka zaczęła miec duzy apetyt na LPG, zobaczymy efekty?
Mnie i Kinie powitał dziś Toruń.
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Piotrek, ja mam instalacje na mikserze jeszcze takze samemu nie będe grzebał ;)
Toć dałbyś radę :-P
Niestety nie dorobiłem się jeszcze laptopa ;) a na oko to wiesz...
A no fakt komputer musi być ;-)
Po raz kolejny byłem dzisiaj maryśką w warsztacie.Tak dobrze czytacie ;-) Ja byłem moim autem w warsztacie hehe.Dokładnie to chodzi o uruchomienie klimatyzacji,bo od dnia zakupu nie działa.Dzisiaj byłem 3 raz i dalej nic nie wiem :roll:
a mianowicie klima nie działa,bo poprzedniemu właścicielowi stało się coś nie dobrego z akumulatorem i kwas trafił między innymi na rurkę od klimy,pod podstawą akumulatora i wyżarł dziurę.W tamtym roku na jesień udało mi się ją jakoś wyjąć a znajomy mi to pospawał.Przy okazji założyłem tez nowy osuszacz i dopiero w tamtym tygodniu pojechałem zbadać szczelność (niestety ale jak zwykle problem z kasą)Mechanik nabił mi azot i nawet układ przeszedł test szczelności 30min. ale poprosiłem gościa żeby nie spuszczał azotu i zobaczymy co się będzie działo jak przyjadę na następny dzień.Okazało się że z 9.3 bara zostało 2.9 :placz:Na dodatek azotu nie widać więc nie wiem gdzie uciekł.Wczoraj byłem ponownie ale nie dotarł na czas R134a.Dzisiaj już był i mechanik nabił mi normalnie klimę z barwnikiem i tak autko pracowało na chłodzeniu jakieś 30 minut.Po tym czasie gość odessał całość,lampka w rękę i szukamy.Niestety ale nic nie znaleźliśmy :eee:
Na nowo test szczelności i wsio OK ale że nic nie zrobiliśmy to przecież samo się nie naprawiło.Koleś powiedział że może przy pracy klimy a dokładniej mówiąc przy dużym ciśnieniu mogły ułożyć się oringi.Nie wierzę w takie coś więc znów nabił mi dzisiaj azotu 8.4 bara i jutro znów jadę zobaczyć czy ucieknie.
Ludzie poradźcie mi coś bo źle się to skończy dla maryśki :wrrrr::dzialko::dzialko:
Hehe no z klimą to tak bywa czasem że znaleźć ciężko.. Kolega w Focusie miał kiedyś takie coś że na jakiś złączkach puszczało jak auto było w ruchu.. Złączki jakoś wtedy po prostu usunięto i zaspawano na stałe ale też tam chyba z miesiąc jeździł..
Witam po długiej nieobecności na forum
witaj. pewnie wakacje miałeś :D
Ja jestem na wakacjach a na forum bywam :-P teraz np. ide po bułki a potem nacały dzień zwiedzać dolinę kościeliską ;)
No i byłem sprawdzić ile zostało azotu i niestety spadło 8.3 bara na 3.2 :-#
Może słyszeliście a szczególnie słabym miejscu w maryśkach gdzie bardzo często dochodzi do rozszczelnienia układu :?:
Pojadę do kolesia w poniedziałek albo we wtorek ale od rana i będę darł co się da żeby prześwietlić wszystkie elementy układu bo nic więcej nie mogę zrobić.
Stoi tam na warsztacie maryśka 2.4 i mówił że też nie mogli znaleźć wycieku i dopiero jak koleś wymienił skraplacz to klima do dziś działa.Ale wywalać od tak tyle kasy to nie dla mnie.