To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
kjk
Może jestem głuchy, ale dla mnie fabryczne radio (to troszkę lepsze, z BT i tweeterami) gra bardzo przyzwoicie. Oczywiście jak na samochodowe audio i nawet nie próbuję porównywać go z domowym stereo (też nie jakimś wypasionym). W razie braku akceptowalnej muzyki na FM, mam sporą kolekcję na pendrivie - głównie to, co sam zgrałem z moich płyt CD. Więcej nie potrzebuję. Ale faktycznie, brak możliwości streamowania przez BT to zwykła złośliwość producenta.
no ale przeciez nie mówimy " o tym lepszym z BT i tweeterami" tylko o tym najprostszym, zwykłym.
To neico lepsze mam w lounge i to gra bardzo dobrze - smiem twierdzić ze lepiej niz niejedno fabryczne radio w innych markach.
Może to wytłumaczę łopatologiczne bo widzę że kiepsko z czytaniem ze zrozumieniem:
mam to i uwazam je za swietne:
https://images90.fotosik.pl/416/8f455da1af5a3042med.jpg
z z tym jechałem i uważam je za porażkę:
https://images91.fotosik.pl/415/a4d45527c61e9687med.jpg
czy teraz to już wystarczająco jasne?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
marx30
J A te piezo tweetery w "wyzszej" wersji walą raczej sybilantami niż zapewniają doznania słuchowe ;-).
jak puszczasz empetrójki o słabym bitrate to moze masz sybilanty.
Nie uslyszalem ani jednego przez 3 mies uzytkowania auta i 7800km - ani z pendraka, radia czy BT. Wysokie ustawione na maks
-
Brakuje mi dźwięku jaki był w Stilo...ale znajomy co ma KODIAQa mówi że u mnie gra lepiej (tipo lounge hb). Świat schodzi na psy :)
-
Cytat:
Napisał
sztyrlitz
Brakuje mi dźwięku jaki był w Stilo...ale znajomy co ma KODIAQa mówi że u mnie gra lepiej (tipo lounge hb). Świat schodzi na psy :)
zgadzam się. Przed Tipo rozwazalem zakup dwuletniego Focusa i Hyundaia i30.
radia w tych dwóch autach były beznadziejne.
Podobnie Dacia Duster ( wersja prestige z tez podbno lepszym radiem) i bodajże kilkuletnia octavia.
Nie wspomnę o radiu fabrycznym w Golfie VII którego mialem przed tiptokiem - to była cholerna tragedia.
Twierdzę że radio w Lounge to najlepsze co wyszło w Tiptoku :)
miałem tez bravo II. Fabryczne radio wypierdoliłem po dwóch dniach od wyjechania z salonu . Wolalem kupić ramkę i wsadzic dobre radio 1DIN niż jezdzic z tym gównem
-
Cytat:
Napisał
jacekviola
jak puszczasz empetrójki o słabym bitrate to moze masz sybilanty.
Nie uslyszalem ani jednego przez 3 mies uzytkowania auta i 7800km - ani z pendraka, radia czy BT. Wysokie ustawione na maks
No bo zaraz dojdziemy do wniosku że ten tweeterek made in china (przynajmniej tak na nim pisze) to sprzęt dla audiofila ;-). Ale na pocieszenie to nie jest najtańsze piezo za 30 centów tylko 4 omówka za całego dolara. Chińczyk( w sensie aftermarketowe radio) ma jeszcze tę zaletę że ma napęd cd ale to i tak bez znaczenia w takich warunkach odsłuchu.
-
Cytat:
Napisał
marx30
No bo zaraz dojdziemy do wniosku że ten tweeterek made in china (przynajmniej tak na nim pisze) to sprzęt dla audiofila ;-). Ale na pocieszenie to nie jest najtańsze piezo za 30 centów tylko 4 omówka za całego dolara. Chińczyk( w sensie aftermarketowe radio) ma jeszcze tę zaletę że ma napęd cd ale to i tak bez znaczenia w takich warunkach odsłuchu.
proponuję po prostu zejść na ziemię i spojrzeć na to chłodnym okiem. Nie twierdzę że to jest audiofilski sprzęt z doskonałymi komponentami - twierdzę że gra lepiej niz standard, jest bardziej funkcjonalny i lepszy od niejednego fabrycznego radia w samochodach tej klasy. Koniec.
Gówno mnie obchodzi jaki tweeter tam siedzi - grunt że działa i powoduje że jest znacząca różnica.
I skonczmy już może tę bezsensowną wymianę uwag bo skończy się na tym że zaczniemy się zastanawiać czy kable głośnikowe są kierunkowe :)
-
i wracamy do wniosku, że Tipo nadal nie ma konkurencji w stosunku cena/jakość. Audiofilem nie jestem ale wygłuszał drzwi będę bo jest słabo ale to nic w porównaniu z focusem mk2 gdzie przy zamknięciu drzwi słychać jak blacha rezonuje.
-
To moje spostrzeżenia po ponad rocznej jeździe:
- łatwo rysujący się lakier (mam wersję metalik), ja rozumiem że lakiery eko, ale żeby się tak rysował przy klamkach od paznokci po kilkukrotnym użyciu przez osobę z takowymi to jednak moim zdaniem wada i mogli te okolice jakoś zabezpieczyć.
- materiał na boczkach auta w wersji easy bardzo łatwo się brudzi i te jasne ślady wyglądają po prostu nieestetycznie, więc już wolę ten plastik jak z poloneza, który chociaż jest praktyczny
- połączenie średniego wyciszenia auta ze średniej jakości radiem i automatyczną klimą którą też słychać daje efekt, który przy dłuższej jeździe np. ekspresówką męczy zamiast sprawiać przyjemność
- silnik 110 E-torq mi starcza, ale nie jest on przeznaczony dla osób lubiących dynamiczną jazdę, bo wtedy też dochodzi spore spalanie.
Ogólnie mimo pewnych wad jestem na razie zadowolony z zakupu.
-
Do wszystkich malkontentów takich jak ja, którym nieco doskwiera brak czujnika poziomu płynu spryskiwaczy: ja spróbuje rozwiązać ten problem za pomocą tego: 39,17 zł 46ďź
zniżki | XKC-Y25-PNP zmiana poziomu wody lub cieczy bezdotykowy czujnik poziomu cieczy zewnętrzny czujnik poziomu przylegającego PNP wyjście DC 5 do 12 V
https://a.aliexpress.com/_BOJBzL
Póki przyślą i póki zmontuje układ to w sam raz na wiosnę montaż wyjdzie bo nie mam garażu...
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Do wszystkich malkontentów takich jak ja, którym nieco doskwiera brak czujnika poziomu płynu spryskiwaczy: ja spróbuje rozwiązać ten problem za pomocą tego: 39,17 zł 46ďź
zniżki | XKC-Y25-PNP zmiana poziomu wody lub cieczy bezdotykowy czujnik poziomu cieczy zewnętrzny czujnik poziomu przylegającego PNP wyjście DC 5 do 12 V
https://a.aliexpress.com/_BOJBzL
Póki przyślą i póki zmontuje układ to w sam raz na wiosnę montaż wyjdzie bo nie mam garażu...
Szczerze podziwiam i czekam na manual... Nigdy nie miałem auta z czujnikiem poziomu płynu do spryskiwaczy. Ale jak u Kolegi zadziała to może się skuszę...
-
Update, inny Chińczyk ma to po ok 13-20zl bo za 40 dokładnie ten sam na Allegro jest.
-
Cytat:
Napisał
kardaszk
- połączenie średniego wyciszenia auta ze średniej jakości radiem i automatyczną klimą którą też słychać daje efekt, który przy dłuższej jeździe np. ekspresówką męczy zamiast sprawiać przyjemność
- .
Klimę słyszysz jadąc ekspresówką?! TEgo to nawet w GP ani w pandzie nie słyszałem, nie mówiąc o tipo.
-
Nie podoba mi się w tipo
*Witam wszystkich forumowiczów. Na początku pragnę PRZEPROSIĆ bardziej doświadczonych kolegów za swój post o skrzyni w Tipo (pisałem wtedy o skrzyni M32), co jest ewidentnym błędem. W moim Tipo z 2016 r. jest skrzynia C635 (o ile czegoś nie przekręciłem) , którą niestety musiałem zregenerować przy przebiegu 59000 i 4 letnim aucie. Koszty regeneracji plus wymiana sprzęgła przy aucie za 40 tys. zmusza mnie do wystawienia negatywu dla Tipo.
Wiem, że to auto budżetowe i że jestem zielony z motoryzacji, ale takie naprawy to chyba nie przy tym przebiegu.
Pozdrawiam i życzę mniej problemów z Waszymi Tipkami.
-
Cytat:
Napisał
Bluka
Nie podoba mi się w tipo
*Witam wszystkich forumowiczów. Na początku pragnę PRZEPROSIĆ bardziej doświadczonych kolegów za swój post o skrzyni w Tipo (pisałem wtedy o skrzyni M32), co jest ewidentnym błędem. W moim Tipo z 2016 r. jest skrzynia C635 (o ile czegoś nie przekręciłem) , którą niestety musiałem zregenerować przy przebiegu 59000 i 4 letnim aucie. Koszty regeneracji plus wymiana sprzęgła przy aucie za 40 tys. zmusza mnie do wystawienia negatywu dla Tipo.
Wiem, że to auto budżetowe i że jestem zielony z motoryzacji, ale takie naprawy to chyba nie przy tym przebiegu.
Pozdrawiam i życzę mniej problemów z Waszymi Tipkami.
W 1.4 95 km siedzi chyba inna skrzynia.
C635 jest montowana w Dieslu 1.6, gdzie przenosi ponad 300 Nm momentu.
A co dokładnie padło?
-
Cytat:
Napisał
Sławek89
W 1.4 95 km siedzi chyba inna skrzynia.
C635 jest montowana w Dieslu 1.6, gdzie przenosi ponad 300 Nm momentu.
A co dokładnie padło?
W wolnossaku jest C514, C635 jest w Tjecie/Mjecie 120 Poznać po polożeniu wstecznego.
-
Myślę, że przypadek Kolegi to kategoria "shit happens", a nie typowy problem. O ile wadliwe sprzęgła niektórym się trafiły, to ze skrzyniami raczej nic się dzieje?
-
Cytat:
Napisał
hackermuz
- brak kieszeni z tyłu foteli przednich
- brak kieszeni w bagażniku
- brak uchwytu do zamykania bagażnika
- brak opcji zamykania szyby pasażera przedniej tylko jednym wciśnięciem guzika (jak od strony kierowcy)
- podpisuję się przy pokrętłach w manualnej klimie - ta wajcha też słaba
- do tego mnie wkurzają dywaniki które mi dali w salonie ;)
Wersja Lounge ma kieszenie z tyłu foteli przednich ;-)
-
qfel potwierdzam, że są kieszenie
-
Dla narzekajacych na swoje Tipo .... polecam Toyotę ;-P
A tu recenzja zadowolonego uzytkownika:
https://www.youtube.com/watch?v=A93a71_hcZM
-
A czytałeś opinie pod tym filmikiem, zauważyłeś piękne buty Pana recenzenta?
Zresztą trudno odnieść się do filmiku nie widząc auta choć facet ma trochę racji
-
IMHO Kolejny sfrustrowany typ. "Bagażnik jest głęboki ale płytki" itp. I wgl kawał chama, jak to przystało na germanofila (tzn niemieckiej motoryzacji).
Aczkolwiek na temat Toyoty mam zdanie gorsze niż o Fiacie, o przeładowanych tabletach, wyświetlaczach również nie za dobre.
Ale nikt mi nie każe tego kupować. A jak gościu czuje przymus kupowania pod wpływem reklamy i się na to skarży to żal. A jak to służbowe to darowanemu koniowi... dawniej by popierdzielał Żukiem
A za to w kolejnym filmiku Chris nawiązuje do wgniatania progów w Toyocie, czyli też temat znany.