Bez sensu , fabryczna to jakaś plastikowa świnia , nijak ma się do skóry a do tego perforowanej 😎
To jest widok strony w wersji do druku
Jeździłem w ostatnim czasie kilkoma różnymi samochodami róznych klas - wszystkie nie starsze jak 3 lata. Nie bardzo lepszej jakości były ich kierownice jak w Tipo. Jedynie na plus to że były mniejsze i grubsze. Wszystkie z podobnej jakości "skórą".
Nie podoba mi się w moim 4 letnim Tipo, że musiałem wymienić już sprzęgło i do wymiany kłania się kochana skrzynia M32 i to wszystko przy przebiegu 56 000.
Ze sprzęgłem coś sie dzieło czy pękł docisk?
Jesteś pierwszym wlascicielem auta?
W tjet i mjet jest ta skrzynia?
No było już 100 razy że nie. Jest C635. W wolnossaku C 514.
Ciezko powiedziec jak ktos wczesniej jezdzil... Moze to sprzeglo lekko nie mialo.
Mnie irytuje kiepski dźwięk z radia i całkiem niezły z telefonu. Czasami szukam 5 biegu (będzie 1 wizyta w ASO). Poza tym brak alufelg, ale to już wina portfela 😉
radio w podstawowej wersji faktycznie jest dziadowskie. Brak streamu z BT, brak głośników wysokotonowych.
Mialem ostatnio na dwa dni zastępczego POPa i to radio doprowadzalo mnie do rozpaczy.
Ale zawsze można wymienić. Na allegro i aliexpress jest mnóstwo zamienników o calkiem fajnej jakości.
Dla mnie radio gra ok. Czyta pendrivy 128GB. Głośniki zaś można wymienić + dostawić tweetery, jeśli brak.
wiesz, kazdy ma swoje preferencje. Jedni mają gdzieś co jak gra, ile ma wysokich tonów, jaką ma funkcjonalność.
Ja dużo jezdzę, lubię słuchac muzyki, stacji radiowych FM nie trawię ( komercyjne typu RMF i Zetka to dla mnie dno i muł ) i słucham tylko muzyki z pendraka i internetowych stacji radiowych - tym bardziej teraz gdy mamy RNŚ.
Zdziwilem się mocno gdy wsiadlem do Tipo z podstawowym modelem radia i odkrylem ze owszem, BT do telefonu jest a mozliwosci streamowania muzyki z tel już poskąpili.
I o ile rzeczywiście, gwizdki można dodać to juz z tym streamem pewnie nie tak łatwo.
Ale oczywiście, każdemu wg potrzeb, każdy ma inne potrzeby. Jasna sprawa.
1. Stream po bt rzeczywiście przydałby się
2. Co do stacji FM, mam podobnie, chociaż od czasu do czasu włączam. 3. Szkoda też, że po podłączeniu telefonu po kablu bardzo wolno, ale telefon się ładuje.
3. Radio pewnie wymienię, ale póki co muszę to odłożyć na później.
4. Pendrive jest wyjściem, ale nie mam czasu szukać i ściągać muzyki
Może jestem głuchy, ale dla mnie fabryczne radio (to troszkę lepsze, z BT i tweeterami) gra bardzo przyzwoicie. Oczywiście jak na samochodowe audio i nawet nie próbuję porównywać go z domowym stereo (też nie jakimś wypasionym). W razie braku akceptowalnej muzyki na FM, mam sporą kolekcję na pendrivie - głównie to, co sam zgrałem z moich płyt CD. Więcej nie potrzebuję. Ale faktycznie, brak możliwości streamowania przez BT to zwykła złośliwość producenta.
Ja nie wiem bo jadę na chińczyku a stare radio jakoś też mi nie przeszkadzało. Dźwięk jest dość czysty wystarczająco mocny bez zniekształceń. Oczywiście nie ma porównania do domowego gdzie np. dzięki takiemu JBL ES250 czuję gitarę basową na dupie (dosłownie) ale do auta OK, uszu nie razi. Jest tyle dźwięków wokół podczas jazdy że nie ma co tu wnikać. A te piezo tweetery w "wyzszej" wersji walą raczej sybilantami niż zapewniają doznania słuchowe ;-).