To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
jabolek
jakieś foto jakie to dysze - ja też mam już dość :D
Takie: popularny portal aukcyjny. Podobno nieźle pasują i mają regulację.
-
Cytat:
Napisał
kjk
Pytanie do tych, którzy już przeprowadzili u siebie ten zabieg: Nadal zadowoleni??
Mam ponad rok - zapomniałem co to wycieraczki i spryskiwacze
-
A co jest nie tak z seryjnymi spryskiwaczami?
-
Cytat:
Napisał
Nuri
A co jest nie tak z seryjnymi spryskiwaczami?
Jechałeś kiedyś na trasie podczas zimowej chlapy (piach, śnieg, błoto, tiry), przy temp. poniżej zera?
-
Cytat:
Napisał
kjk
Jechałeś kiedyś na trasie podczas zimowej chlapy (piach, śnieg, błoto, tiry), przy temp. poniżej zera?
Zdarzyło mi się . Duet spryskiwacze-wycieraczki nie jest jakiś rewelacyjny ale jak się psiknie kilka razy to czyści przyzwoicie.
-
Cytat:
Napisał
Nuri
Zdarzyło mi się . Duet spryskiwacze-wycieraczki nie jest jakiś rewelacyjny ale jak się psiknie kilka razy to czyści przyzwoicie.
Hmm... Z moich doświadczeń, to tylko w 126p (z takim gumowym guzikiem da desce) było gorzej....
-
Cytat:
Napisał
Nuri
Też nie narzekam, ale po przeczytaniu postów zebrałem się i wczoraj zamówiłem spryskiwacze do Alfy 156.
Dam Tipkowi poczuć odrobinę luksusu.
-
Dla mnie większą ciekawostką jest to że większość użytkowników 156 denerwują te spryskiwacze i wymieniają na inne, a uzytkownicy tipo montuja z 156 8-}
-
A na jakie wymieniają? Może pójdzie się tym tropem i wymieni na coś jeszcze lepszego ;)
-
Cytat:
Napisał
bibi
A na jakie wymieniają? Może pójdzie się tym tropem i wymieni na coś jeszcze lepszego ;)
Na Allegro są jakieś mgłowe do 156 (oryginały leją chyba 4 strumieniami).
-
Cytat:
Napisał
kjk
Hmm... Z moich doświadczeń, to tylko w 126p (z takim gumowym guzikiem da desce) było gorzej....
Dlatego przy okazji przerabiałem na elektrykę ;-)
-
Cytat:
Napisał
Nuri
Duet spryskiwacze-wycieraczki nie jest jakiś rewelacyjny ale jak się psiknie kilka razy to czyści przyzwoicie.
U mnie bezpośrednio po spryskaniu rozmazany brud ląduje dokładnie przed moimi oczami - ta część szyby dostaje za mało płynu, przez co przez chwilę widzę jeszcze gorzej niż przed spryskaniem i to jest niebezpieczne. Z kolei przy temperaturze ok. -10C zamiast mgiełki leci pojedyncza cienka strużka płynu (koledzy już o tym pisali na forum, to nie jest problem kiepskiego płynu).
Tymczasem wymieniłem spryskiwacze na te od alfy. Nie było jeszcze okazji przetestować na trasie w warunkach zimowych, natomiast już teraz optymistyczne jest to, że w zakresie od 0 do 100km/h działają praktycznie tak samo, niezależnie od prędkości.
-
Odnoszę wrażenie że w Tipo jest raczej za słaba pompka, a nie kiepskie spryskiwacze.
-
Cytat:
Napisał
siwymw
Odnoszę wrażenie że w Tipo jest raczej za słaba pompka, a nie kiepskie spryskiwacze.
Bardzo możliwe, że z mocniejszą pompką te spryskiwacze działałyby przyzwoicie. Tymczasem jednak łatwiej wymienić spryskiwacze na takie, które mają regulację i stawiają mniejszy opór.
-
A ja dalej nie widze problemu. Jak nacisne sprysk tylko chwile to owszem plyn ląduje nad wycieraczką ale jak się przytrzyma chwilę dłużej i dostanie pełnego ciśnienia jest ok. Nie jest to mgła pokrywająca całą szybę ale dość szeeoka plama. W volvo na ten przykład są dwie strużki ze spryskiwacza cienkie niczym waterjet