Z racji że przy dwójce dzieci każdy dm3 w bagażniku jest na wagę złota zdemontowalem płytę od podwójnej podłogi i tą podpórke od strony kanapy. Teraz ten bagażnik może ma te 500 parę litrów.
To jest widok strony w wersji do druku
Z racji że przy dwójce dzieci każdy dm3 w bagażniku jest na wagę złota zdemontowalem płytę od podwójnej podłogi i tą podpórke od strony kanapy. Teraz ten bagażnik może ma te 500 parę litrów.
Daj proszę jakaś fotkę jak to wygląda, zwłaszcza co krył ten próg, czy jakieś kable itp? Może napisz jakaś solucję jak to poprawnie zdjąć bez strat wlasnych i czy musiałeś uzupełnić jakieś braki w wyścieleniu podłogi żeby to jakoś wyglądało. Jak się zdejmuję te spinki z progu itp
Sprawa jest prosta, należy usunąć te trzy spinki widoczne od strony bagażnika, nie mam zdjęcia, ale ich miejsce zaznaczyłem na zielono na zdjęciu po usunięciu. Następnie trzeba z wyczuciem pociągnąć próg do góry jest na zatrzaskach które wchodzą w metalowa poprzeczkę przy podłodze i to tyle. Praktycznie 15 minut. Nie ma kabli z tej strony. Ja położyłem mate która miałem wcześniej praktycznie zasłania całość. Załącznik 36188Załącznik 36188Załącznik 36189Załącznik 36190
Fajnie, a te spinki od strony bagażnika to jak wyjmowałeś? Podważyłeś jakoś, wykręca się je itp? Nie jest w kabinie jakoś głośniej po demontażu? To nie ma już żadnego progu bo na ostatnim zdjęciu pod matą nie widać? Przejrzałem się i jednak chyba próg Ci został tak?
Ps był już temat podłogi ale bez zakończenia. Może warto ponowić?
https://fiatklubpolska.pl/tipo-531/jak-zdemontowac-podwojna-podloge-bagaznika-cargo-magic-space-38518/2
Tak, została ta poprzeczka usztywniajaca. Ale dla mnie i tak jest w porządku.Na zdjęciu dokładnie widać ile miejsca marnuje ten próg od podwójnej podłogi. Żeby wyciągnąć kołki od strony bagażnika, trzeba wyciągnąć spinke która jest w środku. Podwazylem je dwoma śrubokrętami. A później wyciąglem właściwy kołek. Bez strat własnych. Podwyższonej głośności nie zauważyłem, może za wolno jechalem.
Dzisiaj kupiłem na allegro listwy chromowane nad szyby boczne, bo w końcu ktoś to sprzedaje. Tak to najtaniej z Niemiec albo GB za 350zl a tak placilem 250. We wtorek powinno przyjsc to zrobie foto
Jednemu pasuje a drugiemu nie, ja takie tematy traktuje jak ciekawostkę o tym jakie gadżety, gdzie i za ile można zanabyć, a nuz coś wpadnie mi w oko i się spodoba i zechce to mieć... już kilka rzeczy tak podpatrzyłem...
Przyszły listwy + nakleiłem sobie paski na spoilerze folią Załącznik 36216Załącznik 36217Załącznik 36218
O widziałem to to tipo na ulicach Rybnika i powiem ze zacnie wygląda.
Dziękuję bardzo
Napisałem wczoraj wiadomosc do FCA w swojej sprawie, chcialem wyjasnic jeden temat ale nie dostalem zadnego powiadomienia na maila ze wiadomosc dotarła, nikt tez nie dzwonił? Jak bylo u innych?