To jest widok strony w wersji do druku
-
2 załącznik(i)
Załącznik 37939
Wczoraj czyściłem środkiem ADBL Bonnet odkurzyłem i pryskając na mikrofibrę rozcierałem po tapicerkę.
Dzisiaj powtórka z rozrywki
Załącznik 37940
Dam jej trochę odpocząć i spróbuje ze szczotką...
Narazie efekt zadowalający aczkolwiek coś tam jeszcze widać...
-
Co najmniej taki sam efekt uzyskał byś stosując APC, tyle że taniej. Dodatkowo sam decydujesz jakie ma być stężenie.
-
Zamiast kombinować to daje się samochód do prania i odkurzacz piorący to wszystko wyssie. Jestem przeciwnikiem samodzielnego czyszczenia, bo brud tylko wciera się głębiej.
-
Mnie się nie podoba brak mocnych sprężyn w drzwiach. W moim poprzednim samochodzie - Golfie IV - drzwi miały jakby 3 fazy otwierania - sprężyny przytrzymywały drzwi w 3 pozycjach: od wąskiej do najbardziej szeroko otwartych. W Tipo jak zawieje mocny wiatr to drzwi lecą swobodnie i otwierają się na maksymalną szerokość. Trzeba uważać szczególnie właśnie przy mocniejszych podmuchach wiatru.
-
Brak regulacji pasów, brak nawiewów na tylną kanapę, brak wejścia aux, brak kierunków w lusterkach. A najbardziej nie podoba mi się słabe wygłuszenie auta - Stilo z 2002r z fabrycznym subem nie przenosiło tak dźwięków na zewnątrz jak Tipo
-
Ad1 jest ad3 jest ale to rocznik 2017 ad4 nie podzielam zdania
-
Cytat:
Napisał ;387767
Brak regulacji pasów, brak nawiewów na tylną kanapę, brak wejścia aux, brak kierunków w lusterkach. A najbardziej nie podoba mi się słabe wygłuszenie auta - Stilo z 2002r z fabrycznym subem nie przenosiło tak dźwięków na zewnątrz jak Tipo
To poco jeździsz takim autem które Ci w ogóle nie pasuje? Chyba że to służbówka jest......:eek:
-
Jeżdżę bo podoba mi się auto, pojemność i cena nowego w salonie 😅
-
Dzisiaj zauważyłem pod światło na desce rozdzielczej taki prostokątny obrys w miejscu gdzie jest poduszka powietrzna pasażera, tak jakby takie delikatne uwypuklenie (widać to mniej lub bardziej w zależności od tego jak pada słońce). Jeżdżę autem dwa lata i wcześniej nie rzuciło mi się to w oczy. Nie wiem czy to już wpływ warunków zewnętrznych typu słońce i temperatura na plastiki w Tipo.
Albo po prostu muszę wrócić do matowego dressingu do deski rozdzielczej bo pierwszy raz użyłem satyny :)
Ktoś zauważył w swoim Tipo taki objaw?
-
Mam Tipka od 3 miesięcy i jedno zauważyłem kopie przy wysiadaniu bardziej od poprzednich moich samochodów. Czy u Was jest podobnie ?
-
Cytat:
Napisał
Agszi
kopie przy wysiadaniu bardziej od poprzednich moich samochodów
:wink:;-) zmień bieliznę osobistą. Albo przestań ją nosić. Przestanie auto Cię kopać....
Tak na poważnie- u mnie też się to zdarza, ale bardzo rzadko...
-
Cytat:
Napisał
Agszi
Mam Tipka od 3 miesięcy i jedno zauważyłem kopie przy wysiadaniu bardziej od poprzednich moich samochodów. Czy u Was jest podobnie ?
Mam to samo, nawet mam wrażenie że ostatnio mocniej. Na pewno mocniej jak mam na sobie sweter.
-
U mnie to samo. W ogóle bardzo się elektryzują plastiki w środku, szczególnie boczki, strasznie przyciągają kurz. Wysiadając, dobrze jest złapać za rant drzwi przed postawieniem nogi na zewnątrz, wtedy rzadko kopie.
-
To prawda .
Jak wysiądę z auta i dotkne na przykład furtki to pokazuje się łuk elektryczny jak w spawarce....🙂🤣
-
Dziś odebrałem samochód po praniu siedzeń i boczków drzwi. Wyglądają jak nowe. Rozmawiał ze mną właściciel myjni i mówił, że ten materiał na boczkach jest fatalny. Polecił mi by to obłożyć albo skaja albo skórą. Po myjni pojechałem do tapicera i powiedział, że może to zrobić. Koszt usługi będzie znany dopiero jutro. Za to obszycie kiery skórą to 400 zł.
-
Problem polega na tym (pytanie czy tapicer to wie) ze te czesci są zgrzane do reszty boczka i zeby to porzadnie zrobic trzeba usunac te zgrzewy w taki sposob zeby dalo sie je wykorzystac ponownie. W gre wchodzi hotair jakies szczypce itp. I potem ponowne " zarobienie/tulejowanie" tych zgrzewów zeby bylo jak fabryka. A nie ze utnie ro kątówą a potem cos tam nasmarka lutownicą
-
Cytat:
Napisał
PUNTO1.4
Dziś odebrałem samochód po praniu siedzeń i boczków drzwi. Wyglądają jak nowe. Rozmawiał ze mną właściciel myjni i mówił, że ten materiał na boczkach jest fatalny. Polecił mi by to obłożyć albo skaja albo skórą. Po myjni pojechałem do tapicera i powiedział, że może to zrobić. Koszt usługi będzie znany dopiero jutro. Za to obszycie kiery skórą to 400 zł.
Nie jest to przypadkiem jakaś bzdura. Boczki do kitu, a siedzenia z tego samego materiału ok. Dziwne to dla mnie.
-
Wiedział jak to jest zrobione. Powiedział co i jak trzeba zrobić. Facet zna się na robocie. Zostaje tylko kwestia ceny. Czekam na wycenę.
-
Dziś dostałem odpowiedź w sprawie kosztu obszycia boczków w skaji oraz kiery w skórze. Cena 1400 zł. Chyba sobie jednak podziękuję. Jedynie kierownica mnie kusi.
-
A masz plastikową kierownicę?/ Ja bym zamienił na oryginał już obszyty - jest tego na portalach aukcyjnych trochę. Chyba że chcesz kolor zmienić i przeszycia na inne - to wtedy zostaje obszycie w zakładzie.