W moim w sierpniu założyli bez gadania. Wystarczyło powiedzieć, że wyczytałem na forum Fiata.... Nie musiałem pisać do FCA.
To jest widok strony w wersji do druku
W moim w sierpniu założyli bez gadania. Wystarczyło powiedzieć, że wyczytałem na forum Fiata.... Nie musiałem pisać do FCA.
Witam,
Panowie takie pytanie pod koniec miesiąca odbieram Tipo Sedan Pop (prod. 2018). Czy temat osłony dalej występuje i czy mogę dzwonić do dealera żeby to sprawdził i ewentualnie zamontował? Po auto jadę ok 100 km więc chciałbym uniknąć przykrych niespodzianek.
Dzięki,
Kurcze z tego co czytam to co roku, coraz mnie jest w tej samej wersji. Może dopytam o fotele pasażerów bo kto wie :wink::wink:
Myślę, że już nie dostaniesz osłony ale w sumie ona droga nie jest. Ale możesz znaleźć mój post i odnieść się w serwisie do tego co tam przytoczyłem choć to było 2 lata temu :)
Osłona jest tania więc można ją kupić i założyć. Ja teraz odbierałem s-design doposażonego we wszystko co można dołożyć (oprócz ptc)i nie ma już gniazda aux, regulacji wysokości pasów bezpieczeństwa na słupku, o osłonie na wzmocnieniu czołowym pod maską nie wspomnę. Niby full wypas, a jak golas.
Trochę to słabe... zabranie odsłony jestem jeszcze w stanie zrozumieć, ale regulacja wysokości pasów wpływa na bezpieczeństwo. To już przesada.
Przejrzałem cenniki i faktycznie sporo rzeczy, które na przełomie 2016/17 dostałem w standardzie (np. elektryczne lusterka) albo w ramach pakietu tech (czujniki cofania) teraz wymaga słonej dopłaty. Jednak ten brak regulacji wysokości pasów jest dla mnie szokujący :o
jednak kupowanie auta na wczesnym stadium produkcji i promocji jest o wiele korzystniejsze niż kupowanie teraz. Teraz Fiacior poszedł po rozum do głowy i chce więcej za mniej - normalnie jak Porsche :)
Tylko Tipo nawet nie stało koło Porsche :)
Stało, akurat wczoraj koło mnie Cayenne zaparkował pod Carrefourem [emoji23][emoji23][emoji23]
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Do porsche raczej nie, ale do maserati to nawet trochę tipo jest podobne - w końcu to jeden koncern :-D
Jedyne auto do ktorego jest podobne tipo to dodge neon :D
Mi bardziej przypomina egea...
Od kiedy pamietam fiat stosuje politykę w której auta są kastrowane ze wszystkiego łącznie z sensownymi silnikami. O ile pamietam ragulacji wysokosci pasów nie było w astrze którą oglądałem przed zakupem i się nawet zdziwiłem że jest w tipo. I od jakiegoś czasu stosuje strategie budowania taniego auta z pierwiastkiem droższego brata. Grande punto - maser, mito - 8c a tipo kij wie ale tyl wtorny lampy z giulietty ( moze z zapozyczonym hyundaiem) a przód z giulii. Zreszta auta są dosiebie podobne podobnie jak koleżanki z biura (w takiej jednej komedii). Tam tez byla zagadka czym sie rozni kobieta od cytryny ? Wiecie?
Bo cytrynę się najpierw rżnie a potem ściska, a kobietę odwrotnie ;-)
Kiedyś to było.. U mnie produkcja sierpien 2018 - regulacji brak - całe szczęście, że akurat pasuje i mie musiałbym zmieniać ustawień wysokości pasa.. :P
Porównywałem ze swoim i mocowanie jest mniej więcej na środku tego, co można było regulować góra dół.