Jeżdżę tylko do nich. Byłem po 1500 i 15000 Km i mam podobne opinie jak Zafferano. Wolę dojechać 220 Km z Łodzi niż oddawać w niewiadome ręce u siebie. Po ich regulacjach samochód jeździ jak marzenie.
To jest widok strony w wersji do druku
Jeżdżę tylko do nich. Byłem po 1500 i 15000 Km i mam podobne opinie jak Zafferano. Wolę dojechać 220 Km z Łodzi niż oddawać w niewiadome ręce u siebie. Po ich regulacjach samochód jeździ jak marzenie.
Jesteś bo rozwiązałeś moje wątpliwości :smile: konkretne odpowiedzi i przykłady prosto ze źródła
A bo ludzie lubią się przepychać ze jednej skrajności w drugą. Mam prawie wszystkie auta w LPG i jeszcze w żadnym nie wypaliłem zaworów czy remontowałem silnika z powodu LPG. Dodam, że Tempra na LPG jeździ lepiej niż na benzynie. Regularnie wymiana filtrów, co jakiś czas spojrzenie na komputer jak się mapy benzyna/lpg mają. A silnik w Tipo to stara sprawdzona konstrukcja, żaden bezpośredni wtrysk czy inne wygibasy. LPG ma tutaj jak w domu.
Jaki jest koszt takiej instalacji ?
To nie LPG psuje silniki tylko ludzie , pseudo flachowców nie brakuje
No tak, wszystko fajnie ale z opisu kolegów nie wynika wcale, że montaż LPG to bułka z masłem, tylko dokładnie na odwrót - trzeba montować u fachowców a potem jeździć 200 km na regulację ;)
jaszy nie wierzę, że w Łodzi nie ma polecanego zakładu montującego LPG
ja jeżdzę 60 km do Bydgoszczy i nie żałuję , od 2008 r :smile:
Mnie policzyli w ASO 3900 za Tartarini z bakiem 60L
Z Łodzi masz prstą i nie długą trasę do Katowic! Umawaisz się do AGŚ na termin, bierzesz dzień urlopu, przyjeżdżasz i Ci montują! Po południu wracasz i masz super test instalacji w warunkach drogowych :) Ja bym tak zrobił na Twoim miejscu! To jest cena spokoju i pewności! I nie musisz czekać do końca gwarancji :)
To nie jest tak że wychwalamy AGŚ ponad chmury i to bez powodu. Są dystrybutorem chyba nawet na całą Polskę instalacji Tartarini które FCA wybrało jako instalację "dopuszczoną" do montażu w nowych autach. Sama instalacja zrobiona u mnie w ASO została oceniona przez AGŚ bardzo dobrze. Ja sam chciałem mieć pewność, że wszystko jest tak jak trzeba więc udałem się do nich. Auto jeździło równo i bez problemów, lecz miałem wrażenie że można troszkę więcej ugrać na LPG :) Miałem rację, bo była ustawiona standardowa mapa dla gazu dla tego silnika, co nie dawało pełnych możliwości. Ustawienie mapy w warunkach drogowych, ustawienie samoadaptacji mapy LPG dało oczekiwane efekty. Na gazie auto hula aż miło i nie jestem w stanie bez patrzenia na kontrolkę ocenić na jakim paliwie obecnie się poruszam. Raz miałem wrażenie że idzie lepiej na LPG niż na PB :) Tak więc warto zadbać o instalacje, choćby dla samej przyjemności z jazdy a także standardowo dla kondycji silnika.
Nie stawiam AGŚ ponad innych gazowników ale w sprawie fiatowskiego Tartarini są specjalistami.
Witam, a możecie powiedzieć, które serwisy nie montują same instalacji tylko odstawiają auto do AGŚ na montaż? Bo jak dobrze zrozumiałem,to w Bytomiu nie robią tylko właśnie zawożą auto.
Pozdrawiam
Fiat Partner Bytom zawozi do AGS. Dąbrowa montuje u siebie. Zawiercie chyba też.
W poniedziałek jak byłem przywieźli nówkę na lawecie do montażu LPG i na naklejce było napisane CEL: GLIWICE , ODBIÓR: PSZCZYNA
BTW.
Mój po ostatniej regulacji wykręcił 9,19 litra LPG na 100 km. 411 km na 67,8 litra LPG. Upał, klima na full no i A4, Zakopianka i jazda góra dół góra dół :) Myślę że dobry wynik zważywszy że wtakich warunkach Tipek zapieprzał w zakresach 100 - 140 miejscami 160-170.