panowie jak zrobić bym miał komunikaty po polsku i opis błędów??
gdzie mogę taki pobrać.miałem taki to po zainstalowaniu pewnego programu zginoł
To jest widok strony w wersji do druku
panowie jak zrobić bym miał komunikaty po polsku i opis błędów??
gdzie mogę taki pobrać.miałem taki to po zainstalowaniu pewnego programu zginoł
najnowszy fiatecuscan do alfy 159 ?
Panowie mam taki problem. Kupiłem stację GMS 6818 na win ce 6.0 i chciałbym zainstalować w niej startujący z karty sd program FESmobile lub AlfaOBD .Pobrany FESmobile 2.2 nie instaluje się na tej nawigacji a AlfaOBD 1.8 ma za małą rozdzielczość ..wychodzi mały kwadracik w lewym górnym rogu ;). Pytanie lamerskie..instalując AutoMapę robiłem to z pliku exe wskazując miejsce instalacji kartę sd.Czy w przypadku tych programów musze zrobić podobnie? Czy rozpakować je na karcie bo w urządzeniu nie ma takiej opcji. Proszę o sugestie.
a to nie jest tak że próbujesz program z androida zainstalować na WinCE?
Witam Was,
Mam problem. Muszę zrobić osiowanie proxy. Z tego co wiem to możliwość zrobienia tego jest tylko za pomocą FES oryginalnego ?
Czy da się to jakoś ominąć? Wkurza mnie już ten migający licznik km... :D
Co do kabla. Czy zwyczajny kabel z allegro da radę czy będzie potrzebna wersja od Viakena ?
możesz to zrobić FESem ,MESem i AlfaOBD...wszystkie te programy możesz znaleźć w sieci jak i na tym forum ..co do kabla to lepiej kup sobie interface na BT. Możesz używać wersji dla androida / alfaobd / i korzystać z telefonu.Przed zrobieniem osiowania proxy musisz sprawdzić i usunąć / czyli naprawić czy wykluczyć / wszystkie błędy poszczególnych centralek.Widzę że również masz alfę więc zapraszam po wszystkie informacje do zaprzyjaźnionego forum alfaholicy. Ja korzystam z gościnności ;) kolegów z forum fiata ..do kol. ja1983...nie , próbuję zainstalować wersję na Win CE..może ktoś dysponuje jakimś linkiem lub programem / może i nawet z witaminką / ...???
Nie chodzi o przełączanie pinów a o stabilność połączenia między samochodem a komputerem .A a tak nawiasem mówiąc 7 lat temu już były ELM- y pod Bluetooth?
kol.KOBRA ..może nie 7 :) a pięć co najmniej
https://www.youtube.com/watch?v=Lb9fQ8kih7k
a jeśli chodzi o stabilność i możliwość nie zakończenia procedury proxy to też jest to kwestia odpowiednich sterowników , używanego systemu itd. Masz racje że po kablu jest bezpieczniej ale nie przesadzałbym z brakiem stabilności po BT. Inna sprawa że kilka razy miałem już komunikat o nie udanej procedurze proxy i nic się z autem złego nie działo.Nie jest to wymiana flasha aby przerwanie połączenia ubiło urządzenie. Połączenie kablowe jest bezpieczniejsze ale interfejs po BT jest bardziej uniwersalny ..możliwość kasowania błędów w trasie z telefonu. Każdy zrobi jak uważa ..lub kupi dwa ;).
Ale nie po to się zalogowałem gościnnie do kolegów z forum fiata aby się mądrować ..tylko z pytaniem o FESa na win ce ;).Czy ktoś już przerabiał ten temat
W większości urządzeń Windows CE nie można zainstalować CAB, więc musisz pobrać plik RAR i rozpakować go w folderze urządzenia, a następnie uruchomić FESmobile.exe.
tak ale do urządzenia ..do plików się nie dostanę..system jest zablokowany.Muszę zainstalować to jak np. automapę..czyli instaluję plik exe i wskazuje mu kartę sd gdzie ma rozpakować wszystkie pliki wynikowe ? .Wtedy dopisuję ścieżkę dostępu tak jak to robię dla automapy w urządzeniu do pliku exe. Ale pytanie jest takie czy muszę rozpakować plik instalacyjny jakimś win ce bo inne systemy typu win 7 czy 10 tego nie startują.
Witam,
Mam interfejs od Viakena ELM 327 USB, pobrałem z download MES 3.6, skonfigurowałem zgodnie z instrukcją a przy łączeniu sie z ECU dostaję komunikat ""ELM327-->ECU Connection failed" Sprawdziłem i np serwisem i klimatyzacją łączy się poprawnie. O co może chodzić?
witam czy tym programem zmienie kody wtrysków po wymianie na inne 2,4 jtd maja inne oznaczenia i auto zaczeło zadymiac
Witam. Czy może mi ktoś proszę powiedzieć jaki kabel trzeba kupić do multieuscan? Na stronach są miliony różnych opcji, can, stn1100, czerwona zielona niebieska wtyczka itd. Nie mam pojęcia o co w tym chodzi. Mam fiata punto 1.4 i chciałbym móc sprawdzić co wywala błędy, sprawdzić synchronizację czujników i móc kasować samodzielnie błędy. Oczywiście większa ilość opcji jest jak najbardziej mile widziana. Budżet mam do około 100zł, chciałbym kupić coś w miarę porządnego, ale nie musi być z najwyższej półki.
Ja używam tego
https://viaken.pl/pl/nowy-polski-elm...scan-2013.html
Do w/wymienionego jeszcze żółta przejściówka nr 3 https://viaken.pl/pl/adapter-do-inte...can-typ-3.html
To do Grande wszystko
Dziękuje bardzo za pomoc :smile:
A jeszcze tak mnie naszło. Czym różni się ten kabel --> https://viaken.pl/pl/interfejs-fiat-...tyku-obd2.html
od tego co podaliście. Ujdzie? Będzie działać z moim autem?