Wchodzisz w ustawienia po lewej na dole .Wybierasz interfejsy. Wybierasz swój interfejs i po prawej stronie masz prędkości.
To jest widok strony w wersji do druku
Wchodzisz w ustawienia po lewej na dole .Wybierasz interfejsy. Wybierasz swój interfejs i po prawej stronie masz prędkości.
to wystarczy że w programie multiecuscan zwiększę prędkość w zakłądce ustawienia interfejsy ? a co jeśli to nie pomoże gdzie w komputerze w win 10 można zwiększyć prędkość danego portu usb?
Ten interfejs i atakuje się jako wirtualny com. W menedzerze urządzeń masz wszystkie comy, wybierasz właściwości tego od podłączonego do kompa interfejsu i zmieniasz...
Klikasz na ikonie komputer prawym i wybierasz zarządzaj, w otwartym oknie masz po lewej do wyboru menedżera urządzeń...
Są tez inne (wiele) sposoby by tam się dostać...
Czy wiadomo jak wygląda sytuacja w przypadku modeli z 2020r?
Chodzi o wersję Lounge:
7Q8 - Radio UConnect z 7" dotykowym ekranem i systemem Bluetooth
RSW - Usługi UConnect LIVE!
Jest to wersja bez nawigacji. Czy będzie się dało odblokować CarPlay, czy może jest to loteria i też zależy od wersji radia?
jak w programie multiecuscan w ustawieniach wejdę w zakładkę interfejsy i szukaj interfejsu dostaję taki komunikat
Znaleziono interfejs ELM 327 1.3/1.4/1.4b/2.1 na porcie COM7, prędkość 38400bps
Ten interfejs jest zgodny z ELM 327 1.4! Powinien się połączyć ze wszystkimi modułami CAN.
W chwili próby zwiększenia prędkości dostaje informację: upłynął limit czasu operacji
Jaka powinna być prędkość do poprawnego łączenia z tipo w celu aktywacji AA
Znalazłem w menedżer urządzeń porty usb i na tym com7 jest coś takiego Załącznik 38633
Prędkość powinna być zgodna tu i tu. Do interfejsu powinieneś mieć jeszcze sterownik i instrukcje jak w nim w firmware zmienić prędkość.â, jeżeli oczywiście wg instrukcji ma taka opcje.
a na jakim poziomie powinna być ta prędkosć?
udało się komuś włączyć android auto po 2017 roku za pomocą tego kodowania opisanego w tym temacie ?
Jeśli arabic to nie
a przed marzec kwiecień 2017 r komuś udało sie aktywować android auto w 7 cali ?.
Czy jesli mam vin auta to jestem wstanie sprawdzić jakie radio mam zamontowane w aucie ?
Po winie nie da rady. pod nazwą 7Q8 dawali różne ;) Mi sie akurat trafił nędzny Arabic. Jak sprawdzić.... zobaczy na kartę paszportową radia lub jak jej nie masz to pod schowek pasażera tam jest jednostka od radia upakowana i można odczytać od razu typ radia. Pod warunkiem że nie masz założonej maty wygłuszającej. Jeśli jest to chyba ją trzeba zdjąć. Ja oryginalnie nie miałem także dostęp przyzwoity.
Mam problem tipo z luty 2017 radio 7 cali patrzyłem ECM nie Arabic . Podłączyłem multiecuscan wszedłem w ustawienia kodowanie było na 160 bajtów zrobiłem bajt 157 z 00 na 01 a 160 już był na 01 nacisnąłem ok następnie zrobiłem proxy w odpowiednim czasie podłączyłem niebieską przejściówkę wszystkie centralki bez problemów przeszły zapaliło sie że by przekręcić kluczyk tak tez zrobiłem .Odczekałem chwilę podłączyłem kabel i telefon i brak reakcji android auto nie działa .Spróbowałem jeszcze kilka razy ze zmianą bajtów i bez zmiany licząc ze może w końcu zadziała ale niestety tez bez skutku następnie próbowałem uzupełnić zerami 0d 161 do 164 tez bez efektu tak samo jak wpisałem od 161 zerami az do 234 a 235 na 80 tez bez rezultatu. Ktoś ma jakiś pomysł co może być nie tak . Telefon i kabel na 100 procent działa bo mam tez fiat 500 z Android auto
u mnie udało się aktywować - dziękuję jeszcze raz koledze steyr za ogarnięcie :)
Witam użytkowników forum.Czy jest ktoś z malopolski , Krakowa lub okolic kto pomoże przy odblokowaniu Android Auto ( oczywiście za odpowiednią gratyfikacją).Tipo lounge , 2020r , z radiem 7 calowym unconect, bez navi