To jest widok strony w wersji do druku
-
Zakupiłem i zamontowałem klips do mocowania np biletu parkingowego ,karty inwalidy itd . Kiedyś położyłem taki bilet na desce ,zamykając drzwi bilet mi zwiało z deski i kontrola SM juz chciała dać mi mandat ,ale byłem koło auta i udało się uniknąć wydatków. Klips za 3 zł :)
-
Z braku laku znalazłem w garażu wosk w płynie srebrny (kolor auta ) i pokryłem nim auto ,ale że pokryłem też te czarne elementy nadwozia to przejechałem to czernidłem i ..testowo pokryłem czernidłem element srebrny pod zderzakiem tylnym . W mojej ocenie zrobił się ciekawie ..grafitowy ? Tak mocna głębia srebrnego pod grafit. Chyba przy okazji ..całe auto przejadę tym woskiem - czernidłem ,może być ciekawy efekt :) Ojca auto tydzień wcześniej (też srebrne) przejechałem twardym woskiem z puszki .Trochę gładsze jest ,ale gorzej mi się polerowało ,mozże dlatego ,że jego auto dostało słońca i wosk sechł na nim ,a moje robiłem ok 20tej i temperatura była niższa .
-
Jako że czas i przebieg mija nieubłaganie pinceta dostała:
- nowy pasek rozrządu,
- nową pompę płynu chłodzącego,
- nowy napinacz paska rozrządu,
- nowy filtr aktywator modułu MultiAir
- nowy płyn chłodzący,
- nowy olej,
- nowe świece,
- nowy filtr oleju,
- nowy filtr powietrza,
- nowy filtr kabinowy,
-
W skrzyni też zmieniałeś? W instrukcji piszą, przynajmniej w kontekście manuala (to pamiętam), że nie trzeba, ale jednak trzeba;-) Nie pamiętam dokładnie co o DDCT jest, ale coś tam wspominali chyba o oleju.
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
W skrzyni też zmieniałeś? W instrukcji piszą, przynajmniej w kontekście manuala (to pamiętam), że nie trzeba, ale jednak trzeba;-) Nie pamiętam dokładnie co o DDCT jest, ale coś tam wspominali chyba o oleju.
Skrzyni nie ruszałem... mam automat więc w domowych warunkach trochę ciężko.. nie wiem czy nie wymaga dynamicznej zmiany. dlatego raczej zlecę to w jakimś serwisie co znają się na skrzyniach. Słabo bo brak jest jakiejkolwiek literatury w temacie 500x. Masę kombinacji było nawet z wiedzą odnośnie momentów obrotowych dla poszczególnych śrub. A korzystam z samochodu na co dzień i wyprzedzam swoją epokę :) turbina mi padła jak pamiętasz, nim większość użytkowników dojechała do połowy normatywnego dla turbiny przebiegu i musiałem sam się zmagać z różnymi głupawymi diagnozami kolejnych serwisów, zanim rozpoczęto w serwisach rozmawiać z właścicielami o faktycznej usterce.
-
U kolegi w Oplu też zalecają dynamiczną ,ale w serwisie skrzyń poza ASO zrobiono mu 2 razy statyczną pod rząd . Było taniej o parę setek i wedle nich to dobra metoda o ile nie przepalisz oleju przebiegiem i dobijaniem skrzyni ,tylko szanujesz co masz .
-
Cytat:
Napisał
tomacias
Skrzyni nie ruszałem... mam automat
DDCT w 1.4 140KM to nie jest prawdziwy automat, a zautomatyzowana C635, czyli dodana robotyka do zmiany biegów i obsługi 2 sprzęgieł. Dodatkową czynnością jest wymiana, tudzież kontrola stanu, oleju w układzie hydraulicznym zmiany biegów i obsługi sprzęgieł, a i filterek też w układzie jest.
W samej C635 wymiana oleju jest banalna.
Prawdziwy automat jest w MA 1.4 170KM i MJ 2.0 140KM, dokładnie ZF9.
-
Podłącze się pod dyskusje.
Wymiana oleju w automacie, moze ktos polecić jakiś warsztat w Warszawie? W aso z tego co piszecie nie robią. Jaki koszt takiej wymiany oleju ? Mam przejechane 72 tys i pewnie od nowości nie było robione, chciałbym to zrobić jak najszybciej. Jedyne co w Google znalazłem to serwis wloskie na Połczyńskiej, zna ktos ?
-
Wkleiłem w przycisk nieszczęsną gumową zaślepkę przycisku otwierania bagażnika. Jako spoiwo poszedł siakiś silikon, mogący być używany w zakresie temperatur -50-300stC. Aktualnie czekam aż to stężeje.
-
Cytat:
Napisał
Osek
Podłącze się pod dyskusje.
Wymiana oleju w automacie, moze ktos polecić jakiś warsztat w Warszawie? W aso z tego co piszecie nie robią. Jaki koszt takiej wymiany oleju ? Mam przejechane 72 tys i pewnie od nowości nie było robione, chciałbym to zrobić jak najszybciej. Jedyne co w Google znalazłem to serwis wloskie na Połczyńskiej, zna ktos ?
SAMKO lub Midparts
-
Wymieniłem buciki na zimowe (letnie mam takie sobie i wolę bezpieczniej na zimowych już jeździć ,bo w godzinach gdy jeżdżę jest już 4-5 st C) i przejechałem plastiki (te czarne) płynem do konserwacji opon (nie czernidło ) ,taki lekko tłustawe mleczko ,opony zawsze po tym długo były naturalnie ciemne i nie przyjmowały syfu z ulicy ,więc przejechałem plastiki ,na razie ładnie się prezentują )
-
Założyłem osłonę pod silnik, w moim nie było, a udało się kupić oryginał w dobrej cenie.
Wysłane z mojego SM-A715F przy użyciu Tapatalka
-
W ramach projektu wymiana uconnect 5" na uconnect 7" przy "okazji" zrobiłem poniższe:
- zamontowałem oryginalny podłokietnik z USB
https://www.linkpicture.com/q/IMG_5967.jpg
https://www.linkpicture.com/q/IMG_5966s_2.jpg
- dołożyłem podświetlenie uchwytu na kubki aktywowane w menu radia (element systemu Ambient Light)
https://www.linkpicture.com/q/IMG_0039_7.jpg
- dołożyłem podświetlenie półki za drążkiem zmiany biegów (element systemu Ambient Light)
https://www.linkpicture.com/q/IMG_0110_1.jpg
- zmieniłem lampkę na tę z podświetleniem Ambient Light
https://www.linkpicture.com/q/IMG_0069_1_1.jpg
-
1 załącznik(i)
Od wczoraj mój 500x jest bardziej włoski. :) Załącznik 39079
-
Cytat:
Napisał
marqo
element systemu Ambient Light
No to jeszcze podświetlenie schowków we wszystkich drzwiach do zrobienia ;-)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
W podłokietniku to USB działa z U7? W sensie, czy U7 obsługuje 3 USB?