To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Odbiór autka -
NEWS: niestety zrezygnowałem z Tipka, nie mogłem dużej czekać, więc jeśli ktoś zainteresowany to będzie samochodzik w Łodzi, wersja Easy, kolor szary, z automatyczną klimatyzacją, podłokietnikiem przednim, listwą chromowaną pod szybami bocznymi, światłami przeciwmgielnymi i alufelgami 16". (mniej więcej ,nie pamiętam dokładnie :P).
-
Cytat:
Napisał
Firefighter
NEWS: niestety zrezygnowałem z Tipka, nie mogłem dużej czekać, więc jeśli ktoś zainteresowany to będzie samochodzik w Łodzi, wersja Easy, kolor szary, z automatyczną klimatyzacją, podłokietnikiem przednim, listwą chromowaną pod szybami bocznymi, światłami przeciwmgielnymi i alufelgami 16". (mniej więcej ,nie pamiętam dokładnie :P).
Masz coś innego na oku?
-
Cytat:
Napisał
Firefighter
Jaka cena wyszła za tą konfiguracje?
-
Nimnul, wziąłem Astre V, Rapid rzeczywiście jak pisali koledzy masakra, Tipo o wiele Lepsze.
Dziadeck Za ta Konfiguracje chyba 55 500 z rabatem dla grup zawodowych.
-
To już druga osoba na tym forum która wybrała Astre zamiast Tipo.
Ile Cie wyszło za tą astre i w jakiej konfiguracji?
W sumie sam też wybrałbym Astrę bo bardzo lubię to auto i mi się podoba (wcześniej też jeździłem Astra 2 i nigdy mnie nie zawiodła przez wiele lat), ale jakoś byłem przekonany że cenowo wychodzi dużo drożej od takiego Tipo? Więc nawet nie odwiedziłem salonu Opla :/
-
Astra z rabatem dla grup zawodowych, 59000, kolor grafit, ver ENJOY, plus klimatyzacja climatronic dwustrefowy, przeciwmgielne reflektory, czujnik parkowania tył przód, podłokietnik ze schowkiem, chromowana listwa przy szybach bocznych, czujnik deszczu, światłoczułe lusterko wewn..
-
Cytat:
Napisał
Firefighter
Astra z rabatem dla grup zawodowych, 59000, kolor grafit, ver ENJOY, plus klimatyzacja climatronic dwustrefowy, przeciwmgielne reflektory, czujnik parkowania tył przód, podłokietnik ze schowkiem, chromowana listwa przy szybach bocznych, czujnik deszczu, światłoczułe lusterko wewn..
Rewelacyjna cena za to wyposażenie. Silnik 1.4t?
Niech Ci dzielnie służy.
@jedi - faktycznie patrząc na cenniki oficjalne można dojść do wniosku, że Astra kosztuje znacznie więcej niż Tipo, ale obecnie rzeczywiste ceny (wyprzedaże) są wyrównane, a jednak jakościowo Astra stoi znacząco wyżej od Tipo.
-
To fakt, Astra jakościowo jest dużo lepsza. Ja kierowałem się głównie ceną, dlatego też odrzuciłem Opla po przejrzeniu cenników na internecie, a teraz chyba zacznę tego żałować ;)
-
Cytat:
Napisał
darekpowarzny
Ale Panowie co ma do tego diler tak na dobrą sprawę? Jeżeli auto uszkodzi się w transporcie to chyba firma zajmująca się ową usługą za to odpowiada (chyba że diler sam auta sprowadza lawetą - nie wiem jak to działa).
Chcę sprawdzić czy wszystko okej, bo tak jak Kolega dziadeck napisał niektórzy się cwanią i zaraz maskują uszkodzenia zamiast powiedzieć wprost czy coś się stało.
Oczywiście, że diler przygotuje samochód do odbioru. Chcę po prostu być spokojny podczas tej magicznej chwili. :D
Dziękuję za pomoc i szybką odpowiedź.
Ja na ową "magiczną chwilę" zaprosiłem certyfikowanego rzeczoznawcę PZM-tu, z którym mieszkam po sąsiedzku. Dzięki temu, wiem że lakier i inne "rzeczy" są w porządku. Ja natomiast jestem spokojny. Dodatkowo mam protokół ekspertyzy. Powiem wam, że wersja Lounge w bieli i na 17stkach, chromach, wygląda rewelacyjnie.
-
Cytat:
Napisał
jedi
To fakt, Astra jakościowo jest dużo lepsza. Ja kierowałem się głównie ceną, dlatego też odrzuciłem Opla po przejrzeniu cenników na internecie, a teraz chyba zacznę tego żałować ;)
W czerwcu też odrzuciłem Astrę, bo rynek analizowałem na podstawie oficjalnych cenników. Dla mnie to lekcja na przyszłość - kupować w Q4 roku i sprawdzać oferty w salonach ...
-
Zaraz będzie wysyp używanych tipo na otomoto jak tak dalej będziemy uciekać do Astry 😁 wg mnie tipo wizualnie ładniejsze i bagażnik większy. Jakoś do Niemców nie mam przekonania😉
-
Cytat:
Napisał
dziadeck
Zaraz będzie wysyp używanych tipo na otomoto jak tak dalej będziemy uciekać do Astry wg mnie tipo wizualnie ładniejsze i bagażnik większy. Jakoś do Niemców nie mam przekonania
Ładniejszy owszem, ale Astra Sedan ma praktyczniejszy bagażnik (haczyki, schowki, siateczki, uchwyty na siatki i zawiasy nie wchodzą tak głęboko do wnętrza - są też osłonięte, a nie są gołą blachą).
-
NimnuL, 1,4 100 KM, niestety 125 KM kosztowała 5k drożej no i turbina której się bałem, i Dziękuje Ci za dobre słowo. Muszę przyznać ze muszę podziękować fiatowi za to że przetrzymał moje żądze do 4Q bo tak to pewnie kupiłbym coś w sierpniu bez wyprzedaży :D
dziadeck, rzeczywiście Tipo ma większy bagażnik, co do wyglądu oba są ładne kwestia gustu co i komu bardziej się podoba. Moim zdaniem porównując obydwa autka to Opel lepiej wykończony w środku - lecz też może być to kwestia gustu, ale materiały są lepszej jakości. A co do niemców to nie do końca bo Astra składana jest w..... Gliwicach :zgoda:
-
Firefighter, i dobrze, ja też wziąłem wolnossący (1.6 115KM) - Twój samochód jest lżejszy od sedana, więc będzie fajnie jeździł ...
Jeśli Twój silnik będzie się zachowywał podobnie jak mój to po około 2000km zacznie mniej palić i nabierze wigoru. Przez pierwsze 200km byłem nawet rozczarowany, bo silnik brzmiał jakby się dusił i był mułowaty (niechętnie się wkręcał na obroty). Dzisiaj po 3500km bardzo przyjemnie się rozkręca i pcha to nadwozie żwawo.
-
1,4 100KM z Astry to muł jakich mało, cudów po nim bym nie oczekiwał jeśli chodzi o dynamikę. Opla ja też nie uznaję, gorsze blachy niż w Fiacie i do tego z reguły gorsze osiągi przy podobnej mocy. Samej marki też nie lubię, z reguły Ople kupują Ci których nie stać na VW ;) Trzeba jednak przyznać że w środku ładniejszy od Tipo i lepiej wykonany, jak ktoś lubi Niemce to może się połaszczyć.