Może po prostu wymienię oba. Tylko czasu mało :/
To jest widok strony w wersji do druku
Może po prostu wymienię oba. Tylko czasu mało :/
Oba, oba, to jak z amortyzatorami, hamulcami czy oponami. Wymienić komplet na osi.
Nie jest tak jak z amorami czy klockami,jak wiesz dokładnie które koło to zmieniasz łożysko zużyte i tyle. Pierwsze słyszę zmieniać parami;-)
A jaka z tańszych firm robi dobre łożyska? Bo SKF to koszt około 90zł. za sztukę ... A tu kilka zdjęć po woskowaniu woskiem CarPlan. Wosk fajny, ale jak na razie nie robiłem lepszym niż Cartec czy Valvoline.
Załącznik 8781 Załącznik 8782 Załącznik 8783 Załącznik 8784 Załącznik 8785
I tak ładnie się świeci;-)
Ja zakładałem łożyska OPTIMAL'a. Koszt ok 75-80 zl. Próbowałem firmę AD - ona pakuje łożyska OPIMAL'a , koszt 55zl, ale mają je źle zwymiarowane. Katalogowo łożysko powinno pasować do koła, a jak przyszło to wpadło mi do środka piasty bez prasowania ;-( . Wiec odradzam tą firme.
ładnie się świeci:)
Zazdrość sąsiada - bezcenna!!! :wink: Mam wstawioną rolkę napinającą pasek alternatora firmy Optimal. Zobaczymy jak długo będzie się sprawować.
I kolejne kuku :mad: Założyłem wreszcie na przód opony letnie i zonk. Lewe koło dokręcone na maksa do piasty i lata sobie jakieś 2-3mm w każdą stronę. Teraz to nie wiem czy to łożysko, czy przegub?
a na zimowych było OK ?? łożysko to najpierw szumi - przegub strzela przy skrecaniu
Na zimowych był szum narastający wraz z prędkością i zanikający całkowicie przy nawet lekkim skręcie kołami w prawo.
Łożysko do wymiany.
Łożysko zakupione, będę sam z tym walczył, więc ciężka przeprawa przede mną ...
powodzenia i pogody :)
Jakiej firmy kupiłeś to łożysko?
Też tak myślałem, doputy, dopóki sam nie wymieniłem pierwszej strony. Tylko zanieśc sobie gdzieś niech Ci to wprasują.Za 20 zl to szkoda młotkować.
Kup sobie baranek stabilizatora, koszt 16 zl , ale jak opuścisz wahacz to się okażę że się do niczego nie nadaje.Chyba,że zmieniałeś niedawno.