to ty tak się dowiedziałeś co stuka jak ja co powoduje że silnik chodzi głośniej :D
To jest widok strony w wersji do druku
to ty tak się dowiedziałeś co stuka jak ja co powoduje że silnik chodzi głośniej :D
sory ale co może lać z EGR i IC?
nie myślisz przy okazji wyciągnięcia EGR by go zaślepić?
Dokładnie heh. Jak nie stanie się coś poważniejszego to niema czego szukać ;D
Oczywiście olej :)
EGR ma takie 2 otworki przez które wylewa się ten cały syf który się nie przepali [jak kolega wyżej ci napisał], albo jak ci lekko puszcza turbo, może też być odma.
Zaślepienie niestety nic nie da mi jeśli chodzi o ten problem.
A IC dlatego bo jest najniżej w układzie, to sądzę że to normalka. U mnie on za bardzo brudny jest i trzeba go uszczelnić jeśli się tylko da :)
u mnie EGR jest uszkodzony na tym "grzybku" dokładnie to łączenie tych dwóch części, tam widzę że wycieka z jednego miejsca więc będzie go trzeba wymienić.
Nie wiem jeszcze jak jest dokładnie w pasku zrobiony ten cały układ, czy da się wymienić odmę, ew. ją wyczyścić. Znajomy w golfie czyści co roku odmę, żeby układ nie był zasyfiony.
ja bym specjalnie nie czyścił układu no chyba że już jest jakiś max syf. jak będę zmieniał teraz płyn od chłodzenia to sobie pozaglądam we wszystkie odmy od powietrza bo to trzeba robić jak już się cos dłubie wtedy motywacja jest
wczoraj zrobiłem przegląd bagażnika i... okazało się, że w zestawie lewarka brakuje mi oczka holowniczego i klucza do kół. domyślam się, że wszystkie BBM'y miały identyczny zestaw, czyli ten sam rozmiar klucza i gwintu oczka?
co do klucza to kup sobie taki teleskopowy. ja kupiłem w hipermarkecie i chłopaki z forum mówili że ta firma to badziew ale jak na razie 4 samochody przy zmianie kół na letnie przeżył a jest to wygodne bo się nie mocujesz ze śrubami. co do oczka to gwint był standardowy z tego co wiem
byłem wczoraj w Tesco ale kluczy nie widziałem. jutro zajrzę do Kauflandu. na allegro znalazłem coś takiego
KLUCZ TELESKOPOWY DO KÓŁ 17/19/21/23 MOCNY 58002 (2470269549) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ja mam właściwie identyczny, tylko klucz jest 17mm i 19mm ;)
boch u was w Tesco na Wojska Polskiego są często te klucze ;)
Jak te nasadki pasują do tego klucza ? Przecież jedna jest 17/19 a druga 21/23 . W środku mają jakieś zwężenie?
Btw.
Byrrt coś dla ciebie :D
Mówiłeś że kombinujesz coś z kamerką w samochodzie, to jeden z plusów takiego sprzętu w naszym pojeździe :)
http://www.youtube.com/watch?v=ansnS...&feature=share
boch jak nie znajdziesz to kupić ci mogę u siebie i poczta podesłać. ogólnie klucz pierwsza klasa a do tego jak juz ktoś napisał jak raz użyjesz nie pomyślisz nawet o tym że mogłeś go nie mieć i sobie radzić :D
dzięki, ale nie ma sensu zawracac Ci głowy. gdyby coś, jest przecież allegro ;) która nasadka pasuje do naszych kółek? 19?
w sumie fakt na allegro jest dośc tanio. ja mam na zimowych 19 bo mam śruby ze stilo w stalowkach a w alu letnich mam 17 więc właściwie jedna końcówka ci starczy :D ale bierz taki klucz co ma 4 rozmiary
Memciu widziałem ten filmik ;)
Kamerkę zwróciłem i będę chyba kupował normalnie rejestrator ale to nie teraz ;)
Edit:
Kupiłem na allegro kluczyk do BBMa, wydłubię sobie z niego transponder i dorobię kluczyk - mój wygląda już tragicznie - będzie zatem nowy :)
ja wymieniałem kluczyk 2 miechy temu. miałem ochotę na scyzoryk, ale mi wszyscy kluczykarze serdecznie odradzali. dziś kupiłem w Kauflandzie klucz do odkręcania kół. teleskopowy z 4 rozmiarami końcówek. taki jak na allegro. cena 34,99 ;)
no to cena rewelacyjna. chyba dziś polecę i kupie jeszcze jeden niech w zapasie leży może komuś sie przyda :D
Hehe i dobrze zrobili ;-) Byłem po pracy pytać w 3ch miejscach o dorobienie to w 2ch nie mieli kluczy z immo ale też na moim by nie wycieli a w jednym powiedział gość że docięcie mojej surówki to 15-18zł.. I tak zdzierstwo no ale w jednym z większych zakładów w Bdg powiedzieli mi 100 - buchnąłem śmiechem i się pożegnałem ;)
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2