To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
W manualnej też się nie da.
W manualnej to bardziej zrozumiałe, jest jedna gałka, którą można tylko ustawić na określone pola.
W automatycznej jeden guzik jest od jednej pozycji, więc nie wiem dla czego w Tipo nie da się ostawić dowolnej konfiguracji nawiewów zwłaszcza, że w innym markach da się tak ustawić klimę.
Ciekaw jestem, czy to jest jakieś ograniczenie spowodowane budową dystrybucji powietrza, czy tylko oprogramowanie sterownika jest do tego niedostosowane.
-
Nie podoba mi się tapicerka boczków drzwi... Płowienie, białe odbarwienia, plamki... ogólnie dramat a ja prawie wcale jej nie dotykam.
Macie na to jakiś sposób?
Coraz częściej myślę o wymianie tej pseudo tkaniny na jakąś alkantarę, tym bardziej że mam czarną tapicerkę i jest to bardzo widoczne.
-
U mnie jest podobnie, boczki drzwi to tragedia, na siedzeniach również jakieś dziwne plamy. Dlatego zastanawiam się cały czas nad tymi pokrowcami , które zakupił sotapl.
-
Tipka kupiłem 2 lutego i do dziś mam kolosalne 1500 km. Jedno mogę powiedzieć nie zjadł na razie oleju ;), ale z oczywistych względów nie byłem jeszcze na dłuższej trasie. Auta nie gazuje i nie będę, zresztą teraz to nie wiadomo co się wydarzy. Co mnie wkurza? Krótka jedynka i w ogóle krótka skrzynia. Czasami lepiej startować z dwójki. Silnik wchodzi płynnie na obroty, a przy starcie z jedynki kręci się jak szalony i trzeba od razu ładować dwójkę. Z drugiej strony na dwójce jest dosyć dynamiczny na manewrach typu rondo czy ostry prawy-lewy. W poprzednim aucie czasami dławiło mi wtedy na tej dwójce. Powoli się przyzwyczajam i oswajam z tą krótką skrzynią. No i wentylator. Świszczy jak mu się zachce. Wyciągałem już filtr kabinowy, bo myślałem, że coś wpadło. Muszę jechać jednak na gwarancję, ale czekam może coś innego wylezie. Ale ogólnie jest między -5, a +4 na razie.
-
Cytat:
Napisał
sotapl
Nie podoba mi się tapicerka boczków drzwi... Płowienie, białe odbarwienia, plamki... ogólnie dramat a ja prawie wcale jej nie dotykam.
Macie na to jakiś sposób?
Coraz częściej myślę o wymianie tej pseudo tkaniny na jakąś alkantarę, tym bardziej że mam czarną tapicerkę i jest to bardzo widoczne.
Dałbyś zdjęcia tych boczków.
U mnie po 2,5 roku i 21tyś km wyglądają jak z fabryki.
-
Faktycznie na boczki dali kawałek szmaty niskiej jakości. Jak to zobaczyłem w salonie to wolałbym cały plastikowy płat z najbiedniejszej wersji.
-
3 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
kartonik
Dałbyś zdjęcia tych boczków.
U mnie po 2,5 roku i 21tyś km wyglądają jak z fabryki.
Załącznik 37869
Załącznik 37868
Załącznik 37867
-
Coś te boczki u ciebie marnie wyglądają. A przypadkiem sam ich nie zmiętoliłeś niechcący brudnymi tłustymi "ręcami"??
U mnie po 52 tysiach wyglądają jak nowe. Ale ja nie siadam do auta w brudnych ciuchach i z tłustymi łapami....
-
Cytat:
Napisał
jacek2
Coś te boczki u ciebie marnie wyglądają. A przypadkiem sam ich nie zmiętoliłeś niechcący brudnymi tłustymi "ręcami"??
U mnie po 52 tysiach wyglądają jak nowe. Ale ja nie siadam do auta w brudnych ciuchach i z tłustymi łapami....
Nie zdarza mi się siadać do auta w brudnych ciuchach i z tłustymi łapami. W poprzednim aucie (tipo sedan oe+) na siwej tapicerce po 35 tyś. km wyglądało to podobnie.
Chyba że to efekt plaka do kokpitu...
-
Cytat:
Napisał
sotapl
Nie zdarza mi się siadać do auta w brudnych ciuchach i z tłustymi łapami. W poprzednim aucie (tipo sedan oe+) na siwej tapicerce po 35 tyś. km wyglądało to podobnie.
Chyba że to efekt plaka do kokpitu...
Bardzo możliwe, u mnie jest 53kkm i wygląda wszystko jak nowe. Jak już przecieram plakiem to pryskam na szmatkę a nie bezpośrednio na kokpit.
-
Pryskanie chemią na tapicerkę, bez wcześniejszego wspominania o tym, a potem płacz, że materiały dziadostwo :roll:
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Pryskanie chemią na tapicerkę, bez wcześniejszego wspominania o tym, a potem płacz, że materiały dziadostwo :roll:
Jasne, dzięki za konstruktywny komentarz, żyj dalej w przeświadczeniu że materiały w Tipo są wybitne...
Nikt nie płacze poza tym nie wiem gdzie wyczytałeś że pryskałem chemią bezpośrednio na tapicerkę materiałową...
Ale przecież Ty wiesz lepiej w końcu jesteś Master...
Pozdrawiam
-
Cytat:
Napisał
sotapl
Może wilgotna sciereczka z mikrofibry z kropelką mydła pomoże, wygląda to na brud. Ja tak czyszczę tapicerkę i jest ok.
-
-
Cytat:
Napisał
sotapl
Dzięki na pewno spróbuję
Wymieszaj sobie ciepłą wodę z kropelką mydła zamocz w tym ścierkę dobrze wykręć, u mnie wiekszość zabrudzeń dnia codziennego schodzi.
-
W sedanie w wersji Lounge te boczki są z eko skóry takiej jak na fotelach .Dużo łatwiej si ę o to dba.
-
Cytat:
Napisał
Robs
W sedanie w wersji Lounge te boczki są z eko skóry takiej jak na fotelach .Dużo łatwiej si ę o to dba.
Tzn. Tej pseudo alcantary? Najlatwiej sie dba o zwyklego skywalkera takiego full plastiken. I jak ta kwarantanna dalej potrwa tu juz wiem od ktorego tapicera kupic ;-) bo ta bazowa szmatka faktycznie biedą wieje. A np. w Leonie widzieli? Moze kwestia wersji ale w tym co siedzialem to taki design jak w cinqecento tzn. PKS style. Późny Gierek
-
Taka eko skóra jak jest na podłokietniku a na fotelach boczne trzymanie jest tym wykończone.
-
Wyprać i po problemie. A na przeszłość plak na ścierkę
-
Woda, mydło albo ludwik plus szczotka i jedziesz. Chwila moment odciągasz wilgoć odkurzaczem i czekasz 1 dzień.
Pomogło? Jesteś Happy
Nie pomogło - powtarzasz cykl z początku.
Ja osobiście używam szczotki z twardym włosiem