Chciałbym zamówić online te uszczelki pokrywy i drzwi przednich, czy możecie polecić jakąś stronę internetową z org częściami Fiata czy tylko ASO?
To jest widok strony w wersji do druku
Chciałbym zamówić online te uszczelki pokrywy i drzwi przednich, czy możecie polecić jakąś stronę internetową z org częściami Fiata czy tylko ASO?
https://fiat-jeep-alfa.pl/fiat/tipo
Kupiłem w tym sklepie tylko za pośrednictwem allegro
https://allegro.pl/oferta/uszczelka-...ource=facebook
Ewentualnie napisz do Jata Świdnica. Wpisz w Google. Powiedz, że jesteś z forum FKP to dostaniesz rabat. Pan nazywa się. Pan nazywa się Cz. Sam u niego dużo rzeczy zamawiałem.
Dzięki wielkie, nr uszczelki pokrywy, osłony chłodnicy i spinek mam z forum, nie mam tylko nr uszczelki drzwi przednich, gdzieś widziałem ale nie mogę znaleźć, może ktoś podrzuci?
Właśnie na konkurencyjnym forum jest człowiek co się tym zajmuje w jata świdnica, nawet pisałem z nim o wycenę części, wycenił i chciałem zamówić. Napisałem maila, później jeszcze raz, ale odpowiedzi już nie uzyskałem. Kontakt się urwał pod koniec marca. Może jest to spowodowane wirusem, nie wiem.
Z https://fiat-jeep-alfa.pl/fiat/tipo korzystałem - wszystko było w porządku.
Czy to tylko w mojej bidzie uszczelka tylnych drzwi kończy się około 30 cm przed rogiem czy też tak macie? Czy można dokupić ten kawałek brakujący czy całe bo na ePerze widziałem chyba tylko długie uszczelki. I skoro Fiat twierdzi że są one do rejonów o dużym zapyleniu to czyw naszym klimacie umiarkowanym nie boicie się że może zbierać się tam wilgoć i będzie ropieć rant drzwi? Do pokrywy silnika napewno dokupię, ale z drzwiami biję się z myślami.
U mnie w SW w wersji Lounge mam wszystkie dolne uszczelki na całej długości rantów. Jak myje auto to przecieram ranty drzwi pod uszczelką.
U mnie w sedanie w wersji Lounge z 2016 roku jest do końca.To znaczy to tego zaokrąglenia blachy w drzwiach.
pop 2017 sedan też sięgają do końca tylnych drzwi
Kolejne cięcia w kosztach;-) Nie ma się co dziwić, drugie Tipo SW w rodzinie jest w tej samej specyfikacji co moje tzn. Lounge + kamera + navi. Mój jest z lutego 2017r, brata z listopada 2017r. Ostatnio zauważyłem że u mnie są 2 klaksony pod obiema przednimi lampami, u brata tylko 1 klakson pod lewą lampą:wink:
W kwestii uszczelek na drzwiach to w moim sw 11.2018 lounge wygląda to tak. Czyli co, wcześniej uszczelki sięgały do końca krawędzi drzwi?
Przód:
Załącznik 38083Załącznik 38084
Tył:
Załącznik 38085Załącznik 38088
Ps co dziś zrobiłem dla swojego tipo? A no w końcu wyłączyłem dźwięk pasów. Bajunia 😀
Co dziś zrobiłem dla tipo? Rozbiłem emblemat w gałce zmiany biegów, ten ze schematem biegów. Wiecie może czy to jest na wcisk i jak to się wyciąga,
Wydaje mi się że to jest wklejone.
Nie wiem, ale da się to zamówic, albo jest jakoś wkręcane, albo wciskane. Przyślą to się dowiem.
Jest wciskane.
Jak się to wyciągnie to jest dostęp do nakrętki gałki zmiany biegów i pewnie musisz kopić całą gałkę z tą "zatyczką".
No to już dobrze jakoś wyciągnę. Ten emblemat nazywa się soczewka, już zamówiłem 75 złotych, na szczęście nie trzeba, całej gałki kupować. Też się zdziwiłem.