To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Codziennik -
Cytat:
Napisał
egon byrrt kawał świetnej roboty
Przyznam się, że zapał miałem, ale z czasem jak zacząłem pisać trochę zwątpiłem.. Za dużo tego żeby tak w jeden dzień opisać wszystkie przejścia ;) A okazuje się, że auto już ich trochę miało.. Najważniejsze jednak, że nie było żadnej awarii które nie pozwoliła na dalszą jazdę.. No teraz padł ten amorek - to jedna z poważniejszych awarii, ale też jeżdżę i co prawda zawsze strach w oczach czy nie połamie sprężyny gdzieś na dziurach to jakoś daje radę.. Byle jeszcze ten tydzień.. Dobrze, że ja 90% w trasie jestem więc amorki to tam mało w tyłek dostają..
-
Wg.mnie to Fiat na nasze drogi zawieszenie ma dobrane super.Wahacz ciężki odlewany,pełny nie jakieś zgrzewki z blaszek po puszkach od piwa.Sprężyny też dobrze dobrane chociaż ja po montażu LPG z miłą chęcią dałbym na tył twardsze.
-
a ja się pochwalę po długim oczekiwaniu i kilku zapytaniach w końcu dostałem legitymacje zasłużonego honorowego dawcy krwi. normalnie gdyby nie to że powinienem dostać to już dawno temu to byłbym z siebie dumny a tak jakoś osłabł mi zapał
-
-
-
seth gratuluje, a tak na marginesie, to ile trzeba krwi oddać, żeby dostać takową ;)
-
-
dzięki egon
Cytat:
Napisał
krtwwl34 3 razy trzeba odddac
Tytuł i odznaka "Zasłużony Dawca Krwi" (nadaje PCK) przysługuje:
- kobiecie, która oddała co najmniej 5 litrów krwi lub co najmniej 15 litrów osocza, co odpowiada10 donacjom k rwinek płytkowych, pobranych metodą aferezy,
- mężczyźnie, który oddał co najmniej 6 litrów krwi lub co najmniej 20 litrów osocza, co odpowiada 12 donacjom krwinek płytkowych, pobranych metodą aferezy.
więc nie głoś bzdur bo po 3 razach to masz zaledwie 1,35 litra więc gdzie jeszcze do odznaczenia.
ja uzbierałem już 9 litrów krwi i prawie 2 osocza
-
No nic tylko pogratulować :)
Coś daje ta legitka czy to tylko tak dla własnej satysfakcji? ;)
-
za litr można sobie około 130 zeta odpisac od podatku :P tak słyszałem ...
-
Cytat:
Napisał
seth ja uzbierałem już 9 litrów krwi
No to niezle, ja w wojsku tylko oddawałem (1,35l) ;) i powiem, ze sie zastanawiałem kiedyś, zeby nie wznowić tej pomocy innym, kto wie komu sie może przydać ;)
-
Cytat:
Napisał
byrrt Coś daje ta legitka czy to tylko tak dla własnej satysfakcji?
znizki na leki refundowane i krwiotwórcze czy tylko krwiotwórcze i witaminy?? jakos tak. niebawem sie dowiem w aptece.
Cytat:
Napisał
danielciagala za litr można sobie około 130 zeta odpisac od podatku tak słyszałem
no własnie podobno tak
ja ogólnie mialem prawie rok przerwy ze względu na wypadek i zszywane czoło
-
Ja też mam już 5-6 litrów oddane, ale musiałem zaprzestać... mam lekką astmę i czasami biorę na to leki, a że są one na sterydach, więc to niestety wyklucza mnie jako dawcę... a szkoda bo mam rzadką/potrzebną grupę krwi A2B-.
-
a ja sie dowiedziałem że mogę jeździć autobusami miejskimi za free
-
Cytat:
Napisał
seth a ja sie dowiedziałem że mogę jeździć autobusami miejskimi za free
w Bdg też.. heh tylko po co jak masz fiata :tongue