To jest widok strony w wersji do druku
-
Bo producentem chłodnicy jest oczywiście fiat (nie jakieś tam denso czy delphi) I wszystkie inne marki oprócz tego badziewnego fiata takie korki mają-porządne na klucz conajmniej 17tkę żeby było łatwo znaleźć i odkręcić. No i fiat powinien wyjść naprzeciw swoim wymagającym aczkolwiek niezbyt spostrzegawczym klientom i zamówić w denso specjalną wersję. A denso powinno odpowiedzieć na to bez szemrania i zmodyfikować linie technologiczną na potrzeby fiata i jego prestiżowych klientów.
A na serio przyjrzalbym sie lepiej dolnej czesci po stronie kierowcy bo cos mi mówi że tam jest
-
Cytat:
Napisał
marx30
Bo producentem chłodnicy jest oczywiście fiat (nie jakieś tam denso czy delphi) I wszystkie inne marki oprócz tego badziewnego fiata takie korki mają-porządne na klucz conajmniej 17tkę żeby było łatwo znaleźć i odkręcić. No i fiat powinien wyjść naprzeciw swoim wymagającym aczkolwiek niezbyt spostrzegawczym klientom i zamówić w denso specjalną wersję. A denso powinno odpowiedzieć na to bez szemrania i zmodyfikować linie technologiczną na potrzeby fiata i jego prestiżowych klientów.
A na serio przyjrzalbym sie lepiej dolnej czesci po stronie kierowcy bo cos mi mówi że tam jest
I takie kółko z krzyżykiem
-
No wlasnie. Sami k.wa widzicie jak to wyglada. Nie jest winny ten co jezdzil na zle zestrojonej instalce lpg w silniku podwyzszonego ryzyka jakim dzisiaj jest kazdy (aczkolwiek rozumiem że nie każdy chce sie z tego doktoryzować), nie ten co nie widzi korka spustowego, nie ten co wgniotł podnośnikiem próg, nie ten co metalowym zasuwakiem podrapał plastki na kierze czy kamień który uderzył w szybę itp. Zawsze winny jest fiat.
-
Cytat:
Napisał
marx30
No wlasnie. Sami k.wa widzicie jak to wyglada. Nie jest winny ten co jezdzil na zle zestrojonej instalce lpg w silniku podwyzszonego ryzyka jakim dzisiaj jest kazdy (aczkolwiek rozumiem że nie każdy chce sie z tego doktoryzować), nie ten co nie widzi korka spustowego, nie ten co wgniotł podnośnikiem próg, nie ten co metalowym zasuwakiem podrapał plastki na kierze czy kamień który uderzył w szybę itp. Zawsze winny jest fiat.
Qwa najlepsze jest to że niektórzy na tartalini robią przebiegi a inni nie. Gdzie tu logika?
-
Cytat:
Napisał
Gomez405
Qwa najlepsze jest to że niektórzy na tartalini robią przebiegi a inni nie. Gdzie tu logika?
Odpowiedź masz w poście Marxa. Jeżeli instalacja jest strojona byle jak, to czasem, przypadkowo, instalator trafi w optymalne parametry i taki silnik śmiga bezawaryjnie przez setki tysięcy km. To ma sens...
-
Cytat:
Napisał
Gomez405
Może na tortelini jeździli 🤣
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Może na tortelini jeździli 🤣
Nic smiesznego. Liczyłem że AGŚ dobrze stroi
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Ściąga się dolny waż... tak jest taniej :-)
Oczywiście dla mnie żaden problem jak mi nie zależy na płynie chłodniczym.
-
Witam, skoro wielokrotnie problem objawiał się wypaleniem gniazd zaworowych, to mając gaz przy okazji zdejmowania głowicy zrobiłbym od razu utwardzone gniazda. Takie powinny wytrzymać ze 200tys km, i nie robić problemów. Druga sprawa to taka, że ogólnie silniki fiata to jak klocki lego - pasuje wiele modeli do siebie - to może jest głowica z jakiegoś bravo czy linei co była jeszcze przed odchudzaniem u księgowych i dało by się założyć żeby działało jak należy bez obaw że za dwa lata powtórka z głowicą?
pozdrawiam
Kolego Brylancik - napisz co było robione po awarii i u kogo i w jakiej cenie - uważam, że przyda się ludziom z regionu taka informacja.
-
Na razie wiem tylko ze zostały wymienione kompleksowo wszystkie zawory, nie tylko na tym cylindrze bez kompresji. Firma Autoszlif z Katowic, chyba najlepsi w regionie.
Do konca tyg powinienrm odebrac auto to napisze cos wiecej. Na razie jezdze Tipo bieda wersja z AC ;)
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Na razie wiem tylko ze zostały wymienione kompleksowo wszystkie zawory, nie tylko na tym cylindrze bez kompresji. Firma Autoszlif z Katowic, chyba najlepsi w regionie.
Do konca tyg powinienrm odebrac auto to napisze cos wiecej. Na razie jezdze Tipo bieda wersja z AC ;)
Jak tam ma sie sprawa
-
[QUOTE=marx30;380351]Znasz auta które sa szersze u góry niż na dole ;-)?. Przeczytaj jeszcze raz co napisałem z naciskiem na "stosunkowo mocno".
-
Wczoraj nie zdązylem odebrac, odbiore dopiero w poniedzialek rano ale podobno jezdzi i nawet skręca ;) :)
-
Brylancik ile taka „przyjemność” Cię kosztowała?
-
Dowiemy się chyba po odbiorze dopiero w poniedziałek...
-
Troszke ponizej 3k brutto ... :roll:
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
O matko ile??? Napisz dokladnie co bylo robione jak odbierzesz auto.
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Liczyłeś ile zaoszczędziłeś jeżdżąc na LPG?
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Wczoraj nie zdązylem odebrac, odbiore dopiero w poniedzialek rano ale podobno jezdzi i nawet skręca ;) :)
Wywaliles trochę kasy Ale przynajmniej masz to już za sobą:)
-
Kasa poszła, tak bywa. Tylko czy teraz koszt LPG się zwrócił?