Spokojnie, jeszcze kilka takich akcji i będzie odpowiedni post na temat jakości lakieru ;-)
To jest widok strony w wersji do druku
odchodzenia, łuszczenia, blaknięcia lakieru hehehe
Nawilżam mikrofibrę, przecieram plamy i od razu wycieram zmywaczem. Ocet nie jest 40% tylko 10%.
Załącznik 37961
Wymieniony zestaw kol na letni. Brakuje jeszcze tego looku jak u kolegi Pmedela, ale zapowiadaja opady deszczu to sie nie zabieram za mycie ;)
Sotapl zdecydowałem się na zakup pokrowców. Cena podobna. Pytanie mam dotyczące kwestii montażu. Jak wygląda sprawa montażu? Czy trzeba demontować plastiki np. rączki do podnoszenia siedziska lub opuszczania oparcia?
Podpinam się pod pytanie - też rozważam zakup jakichś fajnych pokrowców na fotele.
Jeszcze kwestia zapięć, czy są na sznurki ze spinkami czy zamek błyskawiczny?
Ja nie rozumiem fascynacji pokrowcami zakładanymi na oryginalną nowa tapicerkę, w nowym samochodzie. Po co to zakrywać, nie wiem.
Te tylne krótkie maja chronić przed dziećmi? Chyba sam w to nie wierzysz 🤣
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Zapodasz numer tej uszczelki? Wiem że tu jest ale szukać tego...
Ja mam 4 latka ale w aucie nie ma jedzenia i picia niczego po za chrupkami kukurydzianyni , waflami ryżowymi i wodą.
Zapodasz...
Załącznik 37962
Moja Zośka ma 2,5. W aucie ino piję wodę, ale jeździ tyłem, jest na etapie "ja sama", więc siedzenia są mocno butami skopane (mam osłonę pod fotelik i oparcie, ale potrafi ją nogami zawinąć, no a jeździ tyłem więc ma wiele czasu na majstrowanie kopytkami [emoji16][emoji16])
Ale pokrowców nie kupiłem (jeszcze)
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Panowie ale ja pytałem o sposób montażu i jego elementy a nie o to czy lepiej z pokrowcami czy nie.
Rozpętała się gównoburza.
Jeśli chodzi o przednie fotele nic nie trzeba demontować. Pokrowce oparć na rzepy a siedziska rzepy + sznurki zaczepiasz na haczyki od spodu.
Tył: oparcia całe naciągasz i zasuwasz na zamek błyskawiczny (ja demontowałem belkę pomiędzy siedzeniami a bagażnikiem, 3-4 spinki i zatrzaski, tak aby idealnie naciągnąć pokrowce na oparcie), natomiast na tylne siedziska sznurki wiązałem...
Podziękował
Aha! I lepiej z pokrowcami niż bez :)
Załącznik 37963
Najpierw wyjmujesz te 3 spinki a potem energicznie (ale z wyczuciem) ten element do góry - jest na zatrzaskach.
A ja dziś zamówiłem pokrowce na siedzenia z firmy, która zapodał sotapl. Jak założę pstrykne fotki dla poglądu.